Plaaggeest Linda de Mol is terug: ‘Nepkandidaat in Next Top Model!’

Raphael Bouman, de plaaggeest van Linda de Mol, duikt weer op in de media. Hij is volgens Yvonne Coldeweijer ingehuurd om mee te doen als nepkandidaat aan Holland’s Next Top Model.

Raphael Bouman, Linda de Mol en Loiza Lamers © Instagram, RTL

De tv-klassieker Holland’s Next Top Model wordt na drie jaar nieuw leven ingeblazen door RTL, maar dan op Videoland. De opnames met Loiza Lamers als nieuwe presentatrice – Anna Nooshin is er vanwege onkunde uitgegooid – zitten er goeddeels op. Eén van de ‘kandidaten’ aan die nieuwe serie afleveringen zorgt nu voor flink wat beroering.

Kandidaat of acteur?

Yvonne Coldeweijer onthult dat het jonge model Raphael Bouman, vooral bekend als de plaaggeest van Linda de Mol, betaald is om precies negen afleveringen lang mee te doen aan het programma. “Niks ‘hongerig model’, hoe ze hem gaan neerzetten, maar gewoon een acteur. Is betaald om mee te doen”, zegt ze op haar besloten spionnenlegerchat.

Er is van tevoren afgesproken met Raphael dat hij in de negende aflevering uit eigen beweging zou opstappen, meldt Yvonne. “Hij is gewoon geboekt tot en met aflevering negen en daar heeft hij een zak geld voor gekregen.”

Bonje bij Top Model

Er is nu echter discussie ontstaan over zijn aanwezigheid bij de finale en de reünie, weet Yvonne. Hij zou daar volgens producent EndemolShine gewoon bij aanwezig moeten zijn, terwijl Raphael dat niet zou willen. Niet alleen omdat hij daar niet voor betaald zou zijn, maar ook omdat hij tijdens de opnames mot zou hebben gehad met presentatrice Loiza.

Raphael is dinsdag op kantoor gekomen bij de producent, weet Yvonne. De discussie tussen Raphael en de tv-makers zou zó hoog zijn opgelopen dat het ‘zelfs in de gangen’ hoorbaar was, vertelt ze. Ze laat in haar besloten spionnenlegerchat ook een aantal audiofragmenten horen van die ontmoeting.

De spionnenlegerchat van Yvonne is alleen beschikbaar voor abonnees. Lid worden kan via Petje.af.

Linda’s plaaggeest

Raphael is vooral bekend als de plaaggeest van Linda de Mol. Hij zorgde er in de lente voor dat de presentatrice zeer negatief in het nieuws kwam door te beweren dat hij was ontslagen vanwege een selfie met haar. Die selfie haalde toen ook nog het socialsrubriekje van RTL Boulevard.

Volgens Linda’s manager Xenia Kasper was Raphael gewoon gewaarschuwd dat het niet de bedoeling is om zomaar foto’s van achter de schermen online te plaatsen en was hij überhaupt maar één dag actief als figurant.

Instagram

De foto met Linda prijkt nog altijd op de Instagram-pagina van Raphael:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het kwalijk als RTL daadwerkelijk kandidaten inhuurt voor Holland's Next Top Model?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen