RTL ontkent betalen Linda de Mol-basher: ‘Er klopt níets van!’

RTL bevestigt dat Linda de Mol-basher en model Raphael Bouman meedoet aan het nieuwe seizoen van Holland’s Next Top Model, maar ontkent hem daarvoor te hebben betaald.

Holland's Next Top Model © RTL, Instagram

Er gaan wilde geruchten over Holland’s Next Top Model. Zo stelt Yvonne Coldeweijer dat model Raphael Bouman wordt betaald voor zijn deelname. De jongen, die Linda de Mol afgelopen april ernstig in diskrediet bracht door te beweren dat hij is ontslagen vanwege een selfie met haar, is volgens Yvonne ‘gewoon geboekt tot en met aflevering negen’.

‘Winnaar nog niet bekend’

Het juicekanaal Juice Channel stelt zelfs dat Holland’s Next Top Model ‘een grote poppenkast’ is en dat er nog veel meer in scène is gezet. Het kanaal noemde deze week bovendien de naam van de persoon die het programma zou hebben gewonnen.

RTL reageert nu op de geruchten en stelt dat het allemaal onzin is. “Zo is er geen sprake van het inhuren van acteurs en is er absoluut nog geen winnaar bekend. Deze wordt pas uitgeroepen na de stemrondes over een aantal maanden”, aldus een woordvoerder.

‘Sfeer was goed’

Er klopt geen hout van wat die juicekanalen beweren, stelt RTL. “De bewering dat de castingdag met honderd man in scène is gezet is ook onjuist aangezien de modellen van dit seizoen vooraf zijn gecast en de sfeer op de set was goed.”

Het klopt dus wél dat Raphael meedoet. “Het klopt dat Raphael als deelnemer te zien zal zijn in het nieuwe seizoen van HNTM. Er is echter niemand betaald om deel te nemen, ook hij niet.”

Ruzie op kantoor

Yvonne heeft in haar besloten spionnenchat geluidsfragmenten laten horen waarop een verhitte discussie te horen zou zijn tussen Raphael en de makers van het programma. “Er heeft inderdaad een gesprek plaatsgevonden op het kantoor van Endemol. Een ruzie is bij ons niet bekend, onvrede aan zijn kant wel”, aldus de woordvoerder.

En hoe zit het met het gerucht dat presentatrice Loiza Lamers niet zou worden betaald voor deze presentatieklus, en dat ze daarom jaloers zou zijn op Raphael? “De bewering dat Loiza niet betaald heeft gekregen is onjuist. Zij staat bij ons onder contract en krijgt, net als al onze andere presentatoren en presentatrices, betaald.”

Raphael een fantast?

Het zou kunnen dat de juicekanalen hun berichtgeving baseren op informatie van Raphael zelf. Hij is niet bepaald onomstreden. Zo beweerde het model in april ten onrechte dat hij zou zijn ontslagen bij de dramaserie van Linda de Mol, omdat hij een selfie met de presentatrice online had geplaatst.

In werkelijkheid viel Raphael helemaal niet te ontslaan, omdat hij maar voor één dag was ingehuurd als figurant. Wel kreeg hij een waarschuwing omdat het niet de bedoeling is om zomaar selfies van achter de schermen te publiceren.

‘RTL liegt!’

Juice Channel stelt in een reactie dat RTL liegt. “Natuuuurlijk word alles ontkend. Het moet wel nog uitgezonden worden, hè! Ze spreken zichzelf zo tegen, wij hebben namelijk ook ervaringen gedeeld van deelnemers die aanwezig waren op de casting dit jaar. Ze hebben bij RTL een ‘overleg’ gehad en besloten om alles gewoon te ontkennen.”

Het kanaal deelt als reactie op de ontkenning van RTL twee stories:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen