Tim den Besten zegt sorry voor nare uitspraak over Loiza Lamers

Tim den Besten gaat na zijn onvriendelijke uitspraken over Humberto Tan wéér de mist in. Ditmaal heeft hij de deadname van Loiza Lamers genoemd. “Ik had beter moeten weten en dat spijt me.”

Tim den Besten en Loiza Lamers © RTL

Loiza Lamers is sinds het winnen van Holland’s Next Top Model een rolmodel voor transgenderkinderen in Nederland. Ze staat deze maand samen met Mart Hoogkamer en Patty Brard op de cover van het tijdschrift LINDA. Daar liep VPRO-gezicht Tim den Besten gisteren bij toeval tegenaan, waarna hij er een story over plaatste op Instagram.

Onbestemd gevoel

Terwijl Tim de cover filmt, zoomt hij meer en meer in op het kruis van Loiza. “Kreeg onbestemd gevoel van deze cover”, plaatst hij daarbij.

Dan plaatst Tim een screenshot van Loiza’s pagina op Wikipedia. Hier is onder meer informatie te vinden over de transitie die Loiza heeft ondergaan. “Ik ging Loiza Lamers googelen omdat ik niet precies wist wie ze is. Blijkt ze dus geboren te zijn als Lucas maar dat is dus niet waarom ik haar kruis filmde!!! #ichhabedasnichtgewusst.”

‘Het spijt me’

Het is voor veel transgenders onprettig om geconfronteerd te worden met hun zogeheten deadname, de oorspronkelijke naam die ze bij hun geboorte hebben gekregen. Het gebruiken van die ‘dode’ naam wordt door haters gretig gebruikt om te kwetsen en te beledigen. Dat is uiteraard niet Tims bedoeling.

Tim: “Heb per ongeluk de deadname van Loiza gebruikt want overgenomen uit Wikipedia maar ik had beter moeten weten en dat spijt me. ❤️.”

Sneer aan Humberto

Het is de tweede keer in korte tijd dat Tim zijn excuses aanbiedt aan een BN’er. Hij zei drie weken geleden nog sorry tegen Humberto Tan, omdat hij had gesuggereerd dat de presentator vooral vanwege zijn huidskleur uitgekozen was om aan te schuiven bij Zomergasten.

Tim baalt zelf ook een beetje van al zijn Insta-blunders. “Ik post heel veel. Gaat altijd goed, behalve de afgelopen weken. De glans is eraf.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Loiza Lamers staat samen met Mart Hoogkamer en Patty Brard op de cover van de LINDA. Wie is volgens u het minst coverwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen