Eva Jinek heeft schaapjes op droge: ’Salarisval niet desastreus’

Eva Jinek heeft haar schaapjes behoorlijk op het droge dankzij haar vierjarige megadeal met RTL. Een eventuele salarisval kan ze dan ook prima opvangen, verwacht weekblad Weekend.

Eva Jinek © William Rutten

Er zijn steeds meer partijen die zinspelen op een salarisval van Eva Jinek. De presentatrice ziet haar RTL-contract eind volgend jaar aflopen en het kan niet anders dan dat RTL haar dan gaat korten, denken deskundigen als Rob Goossens en Bert van der Veer. Ze is immers niet het kijkcijfermagneet gebleken waarop gehoopt werd.

‘Eva scoort niet beter’

Als Eva niet gekort wil worden, dan moeten de kijkcijfers omhoog, analyseert entertainmentblad Weekend. “Eva’s grootste uitdaging lijkt zich handhaven als talkshowpresentatrice bij RTL. Want hoewel ze voor een fortuin werd binnengehaald, scoort ze niet beter dan haar concurrenten op hetzelfde tijdslot Beau, Humberto en Renze.”

Bovendien is ze volgens Weekend meer op vakantie dan aan het werk. “Jinek bedong dat ze een half jaar per jaar vrij mag zijn, waardoor RTL gedwongen was ook anderen in huis te halen.”

Salarisval voor Eva?

Juist de komst van die andere talkshowhosts heeft bewezen dat Eva ‘niet onmisbaar is‘, meent Rob. De Weekend: “Jineks salaris zou bij een contractverlenging daarom wellicht wat minder profijtelijk kunnen uitpakken dan nu. Goed beschouwd is dat zo erg nog niet, want het grote geld heeft Eva al binnen en haar nieuwe huis staat.”

Het schijnt dat Eva bij RTL een bedrag van 1,2 miljoen euro per jaar verdient. Na de loopduur van haar contract zit ze dan op een kleine 5 miljoen euro aan tv-inkomsten. Dan kun je een salarisval prima opvangen, redeneert Weekend.

Twee miljoen euro

Voor die nieuwe villa in Abcoude heeft Eva een hypotheek laten vestigen van ruim twee miljoen euro. Ze woont er met haar geliefde Dexter en hun zoontje Pax.

Weekend rekent niet op gezinsuitbreiding. “Ruimte is er genoeg, maar Eva vierde op 13 juli haar 44ste verjaardag, wat het biologisch gezien steeds lastiger maakt.”

Instagram

Eva verscheen vorige maand nog bij het Amsterdam Diner, zie hier.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke Jinek-ex vindt u sympathieker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen