Ruud de Wild vals over degradatie Coen en Sander: ‘De rek is eruit!’

Ruud de Wild reageert behoorlijk vals op de publieke vernedering van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. De heren worden vanwege dalende luistercijfers uit de middagspits gehaald. “De rek is eruit!”

Ruud de Wild, Coen Swijnenberg en Sander Lantinga © NPO Radio 2, Radio 538

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga worden voor het eerst in hun carrière gedegradeerd. Vanwege dalende luistercijfers worden de heren over een paar weken uit de middagspits gehaald en na de zomer mogen ze nog maar één dag per week samen radio maken. Solo krijgen ze programma’s op minder prominente uitzendmomenten.

Ruud heeft leedvermaak

Allemaal behoorlijk pijnlijk, maar Ruud de Wild lacht in zijn vuistje. “Ik snap wel dat ze stoppen. Als de rek eruit is, is dat de enige manier. En de cijfers zijn de laatste anderhalf jaar natuurlijk dramatisch ingestort. Bij Talpa mis ik toch visie en dan krijg je dit soort ellende”, sneert hij bij RTL Boulevard.

Ruud werd in 2015 uit de 538-middag gehaald vanwege de komst van Coen en Sander. Hij stapte over naar concurrent NPO Radio 2 en toen hij daar op een gegeven moment groter was dan zijn opvolgers op 538, schreeuwde hij dat maandenlang overal van de daken. “Hij is vooral heel erg met ons bezig”, reageerde Coen op een gegeven moment.

Oudere mensen

Coen maakte hun ruzie alleen maar erger door te suggereren dat Ruud alleen maar bejaarde luisteraars trekt. “Er luisteren gewoon veel oudere mensen naar. Naar dat programma en naar die zender en oudere mensen luisteren over het algemeen net even wat langer. Die zetten gewoon ’s morgens de radio aan en luisteren de hele dag.”

Sander daarop: “Die zetten hem op zondagavond aan en worden op vrijdagmiddag wakker. Als ze wakker worden.”

En nu pakt Ruud de heren dus weer keihard terug.

Felle kritiek

Ruud staat overigens niet alleen in zijn kritiek op Coen en Sander. “Ze hebben qua populariteit toch wel wat ingeleverd”, zegt Telegraaf-journalist Jordi Versteegden bijvoorbeeld. “Ze zijn in 2015 opgestapt en toen ging heel lang het verhaal dat ze voor het grote geld gingen en dat heeft hen qua imago wel wat schade opgeleverd.”

Hij vervolgt bij Telegraaf TV: “Misschien zit dat ook wel in het station waarvoor ze werken. Radio 538 gaat natuurlijk als station de laatste tijd helemaal niet zo lekker en dat voel je dan toch in de sfeer van zo’n radioprogramma.”

Bezem door 538

En Evert Santegoeds in Shownieuws is ook niet verbaas over de Coen en Sander-exit. “De luistercijfers van 538 zijn de laatste jaren wat gedaald. Dat gebeurde eigenlijk al naar verwachting, omdat Edwin Evers zijn vertrek aankondigde. Dat heeft ze inderdaad dat marktleiderschap gekost.”

“De bezem gaat er dus doorheen. Als je het geroezemoes hoort van de afgelopen weken gaan er nog veel meer veranderingen komen in radioland.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen