Willibrord Frequin (80) overleden, BN’ers verdrietig: ‘Rust zacht’

Willibrord Frequin is vandaag, op Hemelvaartsdag, overleden op 80-jarige leeftijd. Hij leed aan de ziekte van Parkinson en zijn gezondheid was al geruime tijd erg broos. BN’ers zijn verdrietig.

Willibrord Frequin © William Rutten

De gezondheid van Willibrord Frequin was al geruime tijd erg broos. De afgelopen maanden werd hij verzorgd door zijn vrouw Gesina Lodewijkx, waarmee hij twaalf jaar samenleefde. “Deze vorm van Parkinson kun je vergelijken met ALS. Alle lichaamsfuncties stoppen er op een gegeven moment mee”, liet ze in april weten.

Willibrord overleden

Nu is Willibrord heengegaan. Zijn familie zegt: “In de ochtend van 26 mei, bij het aanbreken van Hemelvaartsdag, is een einde gekomen aan het leven van Willibrord Frequin, televisiepersoonlijkheid die meer dan een halve eeuw gezicht gaf aan uiteenlopende programma’s.”

BN’ers treuren om zijn overlijden. Chantal Janzen: “Willibrord. Wat was het leerzaam om 22 jaar geleden van jou m’n eerste mediatraining te krijgen, dankjewel voor die herinneringen met eeuwige pretogen Sterkte aan alle nabestaanden.”

Jan de Hoop: “Een mooi mens is niet meer.”

Gordon: ”Dag ouwe knokker! Wat heb ik altijd genoten van je! Ik koester al die mooie herinneringen met en aan jou! Bedankt dat je er was want je maakte het verschil.”

Heel verdrietig

John van den Heuvel: “Omringd door zijn naasten is mijn collega en vriend Willibrord heengegaan. Het is verdrietig maar ik denk met een grote glimlach terug aan de talloze mooie herinneringen aan deze spraakmakende, lieve, soms hondsbrutale en humorvolle topjournalist en tv-maker, die altijd opkwam voor de zwakkeren in de samenleving.”

Caroline van der Plas: “Rust zacht Pietje Bell! Ik heb veel en vaak van je genoten, rebel.”

Olcay Gulsen: “Rust zacht lieve Willibrord. Tijdens een van onze bijzondere gesprekken vertelde je mij dat je geloofde in het hiernamaals maar wel van plan was om een goed gesprek te hebben met God over de misstanden in deze wereld. Veel sterkte voor je lieve vrouw, kinderen en kleinkinderen.”

Allerbeste vriend

Nous van der Gijp, de geliefde van Willibrords boezemvriend René van der Gijp, zegt: “Lieve vriend, wat hebben wij met onze gezinnen mooie herinneringen gemaakt de afgelopen jaren. De mooie rozen die je bij elk etentje uitdeelde. Als je me belde tijdens je wandelingen of na elke VI-uitzending dat je zo gelachen had.”

“Fijne vent, zo trots en zo lief. Zelfs afgelopen zondag toen we afscheid namen, je wilde staan bij het weggaan. Zo wilde je dat we je zouden herinneren. En dat doen we. Zoals jij was er geen tweede. Voor altijd in ons hart. Till we meet again, W. 💔

Fragment

Willibrord in actie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Willibrord Frequin is niet meer

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen