Wendy van Dijk geeft ex-gevangene een kans: ‘Ik was nu haar auto’

Wendy van Dijk is niet alleen op televisie een weldoener, maar ook in het echt. Ze laat tegenwoordig haar auto wassen door een voormalig veelpleger die jarenlang in de gevangenis heeft gezeten.

Wendy van Dijk © Koffietijd

De tv-kijker weet dankzij Hart in Aktie allang dat Wendy van Dijk een groot hart heeft, maar ook in het echte leven helpt ze de medemens in nood. Zo laat ze haar auto tegenwoordig zelfs wassen door een voormalig draaideurcrimineel die jarenlang in de bak heeft gezeten. Althans, dat beweert de autowasser in kwestie in het AD.

Samir de bak in

De 30-jarige Samir vertelt in de krant uitgebreid over zijn criminele verleden en hoe hij weer op het rechte pad is gekomen. Het begon ooit, op 13-jarige leeftijd, echt lucratief te worden met het stelen van tomtoms uit auto’s. “We pakten er soms tien op een dag en verkochten die voor 100 euro per stuk.”

Al snel werd hij professioneel inbreker. “Er ontbrak elke keer bewijs en daarom bleef ik ermee doorgaan. Sterker nog: het werd een kat-en-muisspelletje met de politie”, vertelt hij in de krant. Uiteindelijk werd hij met grof geschut opgepakt. “Voor ik het wist stonden ze in mijn slaapkamer en had ik allemaal rode stippen op mijn lichaam.”

Wendy’s auto wassen

Na jaren brommen in de cel is Samir nu op het rechte pad gekomen en runt hij een bedrijfje waarmee hij auto’s op locatie van binnen reinigt. “De klantenkring van Samir groeit en inmiddels reinigt hij zelfs auto’s van bekende Nederlanders”, meldt het AD.

Wie dan? Normaal gesproken is het not done om met namen te strooien, maar daar heeft Samir geen moeite mee. “Rappers bijvoorbeeld, maar ik ben ook bij Wendy van Dijk geweest… om maar een voorbeeld te noemen.”

Kritische reacties

Hartstikke genereus van Wendy, maar op social media regent het vooral kritische reacties. Niet over Wendy, maar over het feit dat het AD dit verhaal plaatst. “Verdient hij nu een pluim of zo? Er zijn miljoenen Nederlanders die hard moeten werken voor weinig geld en gaan ze zo’n idioot een podium geven”, briest Marc.

En Cookiemonster: “Het schaamteloos ventileren van een crimineel verleden. Alsof ze trots zijn op hun verleden als ‘jongere’.”

AD-artikel

Het artikel in het AD:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wendy van Dijk was in een ver verleden de lieveling van de tv-kijker. Ze won tot en met 2005 talloze Televizier-prijzen. Krijgt ze ooit nog een Ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen