Rob Goossens: ‘Sigrid Kaag moet bek houden over Johan Derksen’

Rob Goossens vindt de manier waarop Sigrid Kaag zich uitlaat over Johan Derksen en Vandaag Inside ‘een beetje gênant’. “Ze had moeten zeggen: ‘Joh, ik had gewoon m’n bek moeten houden’.”

Rob Goossens en Sigrid Kaag © RTL

Sigrid Kaag, de politiek leider van D66 en de minister van Financiën, heeft zich de afgelopen weken meermaals zeer kritisch uitgelaten over Johan Derksen en zijn programma Vandaag Inside. Ze heeft nu echter voor de camera verklapt dat ze de talkshow nooit heeft gezien en dat ze er tot voor kort zelfs nooit van had gehoord.

Arrogant

Het is volgens Hart van Nederland-verslaggever Sam Haegens niet echt kies om er dan wél een oordeel over te hebben. “Is het niet een klein beetje arrogant om te oordelen over iemand terwijl u nog nooit een programma heeft gezien?”, vraagt hij haar voor de camera (zie onderstaand fragment).

Daarop zegt Sigrid: “Ik heb de fragmenten gezien en ik heb een uitspraak gedaan, net zoals velen in Nederland – ik niet alleen, maak er maar een lijstje van – over de uitspraken. Niet de persoon.”

Bek houden

Tv-kenner Rob Goossens vindt het stuitend arrogant. “Wel een beetje gênant toch? Ik ben zelf lid geweest van haar partij – dat is mijn jeugdzonde – en al die mensen vinden eigenlijk dat ze twee keer zouden moeten mogen stemmen, want zij hebben zich écht verdiept en PVV-stemmers weten eigenlijk niet zo waar het over gaat”, briest hij in RTL Boulevard.

“En dan gaat zij nu uitspraken doen over een programma dat ze nog nooit heeft gezien”, vervolgt de geprikkelde Rob. “Dat heeft ze natuurlijk al eerder gedaan. In plaats van nu zeggen: ‘Joh, ik had gewoon m’n bek moeten houden’, doet ze het gewoon weer. Ik vind het pijnlijk.”

Fragment

De bewuste uitspraken van Sigrid Kaag:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen