Dave Roelvink onthult twee jaar na dato: ‘Ik zat in een afkickkliniek’

Dave Roelvink heeft lange tijd geworsteld met een drank- en drugsverslaving. Hij is twee jaar geleden naar een kliniek gegaan om hem te helpen afkicken. “Ik heb professionele hulp gezocht.”

Dave Roelvink © Instagram

De 28-jarige Dave Roelvink verscheen tien jaar geleden voor het eerst op televisie, namelijk in het programma Fort Boyard. Daarna volgden onder meer Welkom bij de Kamara’s, Sterren Springen en natuurlijk de reallifesoap De Roelvinkjes. Het zorgde ervoor dat hij op jonge leeftijd een zeer bekende Nederlander werd.

Drank en drugs

Die druk is hem te veel geworden, onthult Dave nu in een bericht op Instagram. “Dat ik een heel wilde periode heb gehad in mijn leven, daar verras ik denk ik niemand mee. Alleen wat bijna niemand weet is dat ik een heel lange periode geworsteld heb met een drank- en drugsverslaving. Ik heb me een heel lange periode ontzettend ongelukkig gevoeld.”

Hij vervolgt: “Ik ben heel ver van mezelf verwijderd geweest en heb de mensen om me heen pijn gedaan en verkeerde keuzes gemaakt. Gelukkig heb ik me twee jaar geleden in de spiegel aangekeken en besloten dat dit zo niet verder kon. Ik heb professionele hulp gezocht, ben de kliniek ingegaan en gelukkig met succes. “

Positieve berichten

Het was een heftige tijd. “Waarom ik in die verslaving terecht ben gekomen? Laat ik zeggen dat het gewoon voor mij heel moeilijk was om op jonge leeftijd bekend te worden en dat iedereen in een keer een mening over je had. Ik kon slecht met mijn gevoel en emoties omgaan. In de drank en drugs vond ik mijn verdovingsmiddel.”

Tegenwoordig is Dave fulltime vader. “Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat ik via mijn social media eigenlijk al heel veel positieve berichten binnenkrijg van de verandering die mensen bij mij zien, terwijl jullie eigenlijk dit niet eens van mij weten. Daar ben ik dankbaar voor.”

Instagram

De reden dat Dave uit de kast komt met zijn verslaving is ter promotie van de afkickkliniek van Najib Amhali. “Ik weet hoe uitzichtloos het kan lijken, maar ik weet ook dat herstel mogelijk is. Je staat er niet alleen voor.”

De hele video ziet u onderstaand:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Verbaast het u dat Dave Roelvink aan de drugs zat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen