Sigrid Kaag reageert geïrriteerd op terugkeer Johan Derksen

Sigrid Kaag reageert enigszins geprikkeld op de terugkeer van Johan Derksen op televisie. Ze gaat hoe dan ook niet kijken. “Ik had sowieso al nooit van het programma gehoord”, beweert ze.

Sigrid Kaag en Jaïr Ferwerda © RTL

D66-voorvrouw Sigrid Kaag was er zeer content mee toen Johan Derksen na de 48 uur durende kaarsrel aankondigde te stoppen met televisie. Tijdens een persconferentie als vicepremier liet ze haar genoegen blijken. “Ik denk dat het terecht is dat de heer Derksen stopt, maar dit is geen kabinetsthema”, zei de politica onder meer.

Miss Arrogantie

Wat Johan en zijn VI-vrienden doen, kán in deze tijd helemaal niet meer, zei Sigrid toen. “Het is eigenlijk onacceptabel anno 2022 in Nederland dat men überhaupt denkt dat je op deze manier kunt spreken in een televisieprogramma en dat er ook nog wordt meegelachen aan diezelfde tafel. Ik denk dat het door iedereen is afgekeurd.”

Johan maakte woensdag in het AD bekend dat Vandaag Inside een doorstart maakt en haalde daarbij ook nog uit naar Sigrid: “Om al die kijkers een plezier te doen en alle tegenstanders de indruk te ontnemen dat ze gewonnen hebben, ben ik bereid weer aan te schuiven. En dat doe ik ook een beetje om Miss Arrogantie 2022, Sigrid Kaag, te pesten.”

Sigrid reageert

Wat vindt Sigrid ervan dat Johan weer terugkeert op de buis? Ze noemde zijn tv-exit immers ’terecht’. “Hij zei zelf dat hij ging stoppen, ik zei ‘terecht’. Het zijn zijn eigen woorden, zijn eigen keuzes, daar komt hij op terug. Verder had ik nooit van het programma gehoord, dus het is prima”, zegt ze nu in de talkshow Beau.

Interviewer Jaïr Ferwerda: “Is het niet handig dat als je ergens een mening over hebt om het dan ook eens een keer te gaan kijken?”

Sigrid: “Nou, nee, want wat ik zo hoor en lees, is het niet mijn tijdbesteding.”

Selectieve Sigrid

Sigrid péinst er niet over om VI te kijken. “Ik heb andere dingen te doen op de avond. Ik werk keihard, ik ben minister van Financiën, dus als ik vrije tijd heb, besteed ik dat met mijn kinderen, ik ga met de honden wandelen, ik spreek mijn man nog eens een keertje en dán ben ik selectief in wat ik lees en kijk. Goedendag!”

Jaïr: “Dat snap ik, maar als u toch ergens een mening over heeft, dan is het ook wel handig om het even te zien, toch?”

Sigrid: “Ehh, ik had naar binnen moeten gaan, maar ik heb een mening over de uitspraken en dat is niet een mening over het programma. Het is een mening over de uitspraken en ik denk dat veel mensen zich daar aan blijven houden.”

Pittige concurrent

Na het item van Jaïr werd aan tafel bij Beau ook naar de mening van Martijn Krabbé gevraagd. “Het is natuurlijk een pittige concurrent aanstaande maandag als Kopen Zonder Kijken begint, dat is zeker.”

“Ja, wat vind ik ervan? Ik vind er niet zoveel van. Ik heb niet echt een mening. Ik kijk niet naar het programma. Ik hou wel van voetbal, maar ik hou niet van de competitie. Toernooitjes vind ik leuk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Buiten haar politieke ideeën om: vindt u dat Sigrid Kaag hooghartigheid uitstraalt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen