Glennis Grace in tranen om Fred van Leer: ‘Helemaal naar de klote’

Glennis Grace is enorm aangeslagen nu ze zelfs door haar goede vriend Fred van Leer is gecanceld. De zangeres is namelijk niet meer welkom op zijn succesvolle evenement Fred & Friends in Ahoy.

Glennis Grace en Fred van Leer © YouTube

De Jumbo-knokpartij van Glennis Grace en de halfzachte excuses die daarop volgden, hebben de gunfactor van de zangeres zwaar aangetast. Veel mensen vinden haar een tokkie en allerlei evenementen halen haar dan ook uit de line-up. Maar dat zelfs Fred van Leer zich nu aansluit bij die cancelbeweging vindt Glennis ongelooflijk.

Ronald belt Glennis

Shownieuws-ster Ronald Molendijk, een goede vriend van Glennis, heeft uitgebreid met haar gebeld. “Ja, dat doe ik niet elke week. Ik ken Glennis als artiest denk ik nu 20 of 25 jaar en we hebben altijd gewoon contact. We hebben ook wel eens muziek gemaakt en ook een paar keer samen op het podium gestaan”, zegt hij in Shownieuws.

Het nieuws dat Fred haar heeft gedumpt kon Ronald bijna niet geloven. “Ik hoorde dat ze niet meer welkom was bij Fred van Leer & Friends. Mijn kaak viel letterlijk… Als hij niet vast had gezeten, dan had hij op de grond gelegen.”

Matennaaier

Ronald vindt Fred een matennaaier. “Als je al zo lang als Fred van Leer en Glennis Grace samen dingen doet… Muziek maken… Fred was een poosje geleden zelf nogal onderwerp van discussie over een gelekte film (sekstape, red.) en daar was Glennis gelijk bij. Ze heeft hem toegezongen bij het programma van Jeroen van der Boom!”

Omgekeerd laat hij haar nu als een baksteen vallen, vindt Ronald. “Hoe stoer was het geweest als júist Fred van Leer (…) had gezegd: ‘Dames en heren, dit is Glennis, wij zijn al 20 jaar matties, ze heeft op dit moment een shitleven, maar daarom gaat ze I’m Every Woman zingen en we gaan allemaal meeblèren!’”

‘Helemaal naar de klote’

Hoe reageerde Glennis tijdens hun belletje op de annulering door Fred? “Dat ze helemaal naar de klote is. Ik had haar aan de telefoon en ik kon duidelijk horen dat ze haar tranen aan het verbijten was. Wat ik ook wel snap, want elke keer als zij gewoon haar telefoon pakt of online kijkt is er gewoon shit.”

Waarom is de gecanceld door Fred? “Omdat er een heel grote socialmediadruk is. Er zijn een aantal mensen – honderden of duizenden, ik kan het niet inschatten – die er met z’n allen iets van vinden. Deze mensen laten met z’n allen hun oren hangen naar het geluid. Ik begrijp werkelijk niet waarom.”

Marco

Ronald vindt dat het allemaal te ver gaat. Hij vindt dat je zelfs bij een BN’er die verdacht worden van het seksueel misbruiken van een minderjarig meisje – Marco Borsato – moet uitgaan van de onschuldpresumptie.

“Om van tevoren iedereen maar te schrappen… En dat is wat er de afgelopen maanden non-stop aan de gang is. Hoezo zitten mensen als Marco Borsato nu ergens op een zolderkamertje in Alkmaar en is hij nergens meer welkom? Hoezo mag Glennis Grace niet meer haar werk doen? Omdat ze misschien iets gedaan zou hebben?!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Fred van Leer een matennaaier?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen