Na bijna-burnout Marieke Elsinga: houdt Angela de Jong het nog vol?

Angela de Jong vreest niet dat zij na Marieke Elsinga de volgende BN’er is die tegen een bijna-burnout aanloopt. “Ik kan veel vanuit huis doen en ik plan regelmatig vakantie”, zegt ze.

Angela de Jong en Marieke Elsinga © RTL

Marieke Elsinga stopt voorlopig met haar ochtendshow op Qmusic, omdat ze een burn-out wil voorkomen. Het nieuws volgt vlak na de geruchten dat ze niet langer zo’n vroeg programma wil maken. Het nieuws werd vanochtend besproken door Angela de Jong en Özcan Akyol in het mediapanel op NPO Radio 1.

Angela prijst Marieke

Het is heel goed dat Marieke dit doet, vindt Angela. “Het is een soort trend. Jij vervangt hier ook Ghislaine Plag die er een tijdje tussenuit is, dus vrouwen op de radio gaan er tegenwoordig een tijdje tussenuit”, zegt ze tegen presentatrice Roos Abelman, die Ghislaine vervangt tijdens haar sabbatical.

“Ik vind het een dapper signaal naar alle mensen die tegenwoordig worstelen met een burn-out en alle ballen die ze in de lucht moeten houden. Vooral de jongere garde heeft dat heel erg. Zij staat op een belangrijk punt in haar carrière. Ze maakt de best beluisterde ochtendshow van Nederland en ze zegt gewoon: ‘Ik stop even een paar weken.’”

Houdt Angela het vol?

Het verbaast veel mensen niet dat Marieke zo vermoeid is, omdat men altíjd al met verbazing keek naar hoe ze haar dagelijkse radioshow op Qmusic combineerde met haar werk voor televisie. Volgens radiocolumnist Patrick Kicken wil Marieke uiteindelijk definitief stoppen met haar programma, dat al om zes uur ’s ochtends begint.

Maar houdt Angela het eigenlijk nog wel vol? Zij is ook enorm vaak te zien op radio en televisie. “Ik vind het leuk wat ik doe, ik kan heel veel vanuit huis doen. Dat maakt het in mijn geval makkelijker. Ik plan wel regelmatig vakantie ook. Na een week of acht, negen, tien vind ik het wel weer tijd voor een weekje niks”, reageert ze.

Millennials

Özcan Akyol denkt dat Marieke een typische millennial is. “Het is denk ik wel iets van mijn generatie, de millennials, dat we heel veel tegelijk willen doen. Ik schrijf boeken, columns, maar ik ben me wel bewust van het feit dat je jezelf echt wel voorbij kunt lopen. Ik vind het daarom heel goed dat zij naar haar lichaam luistert.”

Het is wel riskant, denkt hij. “Dan heb je zo’n bewierookte positie ook: best beluisterd, enorm geklommen, al die vaste zenders die bovenaan de lijstjes stonden zijn verdrongen van die plek. Het is heel moedig, maar het is ook wel iets van je hele zijn, hè? Gaat het ooit nog terugkomen? Als je nu weggaat weet je niet of je weer gaat bereiken wat je nu hebt.”

Fragment

Het mediapanel over Marieke:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denk u dat Marieke Elsinga nog terugkeert in de ochtendshow? Van uitstel komt afstel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen