Mattie Valk reageert op pijnlijke ontslag radiocollega Frank Dane

Het is mede de opmars van Mattie Valk en zijn co-host Marieke Elsinga die heeft geleid tot het ontslag van Frank Dane als de ochtendjock van Radio 538. Wat vindt Mattie daar eigenlijk van?

Mattie Valk en Frank Dane © RTL

Het is Frank Dane niet gelukt om de luisteraars van Radio 538 vast te houden na het vertrek van radiolegende Edwin Evers. Waar Edwin jarenlang veruit het meest beluisterde programma maakte van de Nederlandse radio en Radio 538 daarmee steevast marktleider maakte, is het goud tegenwoordig voor het Qmusic-duo Mattie Valk en Marieke Elsinga.

Mattie reageert

In de hoop het tij te keren is Frank meedogenloos aan de kant gezet als de ochtendjock van 538. Hij is vervangen door Wietze de Jager, die jarenlang radio maakte met Mattie maar nu zijn aartsrivaal is.

Hoe kijkt Mattie naar het ontslag van Frank? Hij vertelt aan Telegraaf TV: “Ja, kijk, dat ding van Frank Dane weet ik niet zo goed, want ik weet niet wat er op de achtergrond gespeeld heeft en wat de beweegredenen waren. Ik heb Frank toevallig gezien in Boulevard waar hij zijn verhaal deed.”

‘Die arme man!’

Mattie herkent zich niet in het beeld dat de radiowereld nu harder zou zijn dan ooit. “Ja, dat er rare dingen gebeuren in de radiowereld is volgens mij van alle tijden. Ik heb niet het idee dat we nou enorm verhard zijn in de afgelopen jaren. Eigenlijk helemaal niet, nee.”

En hoe kijkt Mattie’s Qmusic-collega Bram Krikke naar het ontslag van Frank? “Ja, spijtig. Die arme man! Ik heb wel met hem te doen. Hij deed het best leuk. Ook als je hoort dat het zo onverwacht voor hem was… Ja, ik vond het wel vrij pijnlijk.”

Gigantische daling

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden vindt het niet raar dat Frank de laan uit is gestuurd. “Ik denk dat het ook heel erg meespeelt dat de luistercijfers gigántisch gedaald zijn, eigenlijk al sinds het vertrek van Edwin Evers drie jaar geleden.”

“Mattie en Marieke zijn in oktober over de ochtend van 538 heen gegaan qua marktaandeel, dus ik denk dat er achter de schermen al wel aan van alles geprobeerd is om een goede concurrent te kunnen zijn voor Qmusic.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen