Frank Dane kort voor 538-dolksteek nog lyrisch over zijn prestaties

Frank Dane was kort voor zijn publieke vernedering door Radio 538 – hij is keihard van de ochtendspits afgehaald – nog lyrisch over zijn eigen prestaties. “Ik scoor het best van alle programma’s!”

Frank Dane © RTL Boulevard

De luistercijfers van Radio 538 zijn in een vrije val geraakt sinds Edwin Evers is opgevolgd door Frank Dane. Er is kennelijk sprake van enige paniek bij de radiozender, want op het allerlaatste moment – een kleine twee maanden na het bekendmaken van de nieuwe programmering – is besloten om Frank uit de ochtendspits te gooien.

Trotse Frank

Frank kreeg zijn ontslag als ochtendjock pas maandag medegedeeld, een dag voordat 538 ermee naar buiten trad en zijn opvolger aanwees: Wietze de Jager. Het was naar verluidt een enorme verrassing voor Frank, want kort voor zijn publieke vernedering heeft hij tegen diverse media nog opgeschept over zijn eigen prestaties.

Zo zei hij enkele dagen geleden tegen RTL Boulevard: “Ik ben hier ooit binnengekomen als 18-jarig jochie, dus het gaat me ontzettend aan het hart dat het goed gaat met 538. Gelukkig – en daar ben ik best wel trots op – zijn we nog steeds het best scorende programma op 538. Met kop en schouders.”

‘Hij is arrogant!’

Mediajournalist Ron Vergouwen sprak Frank ook vorige week nog. Hij twittert: “Bam. En zo wordt Frank Dane van het ene op het andere aan de kant gezet. Ik sprak ‘m vorige week nog over de toekomst van z’n show, toen leek ie nog van niets te weten en was ie optimistisch voor het nieuwe jaar…”

Patrick Kicken denkt dat Franks arrogantie als een boemerang in zijn gezicht terugkomt. “Frank Dane is op de eerste plaats een ster en zo gedraagt hij zich ook, met z’n veel te dure villa en geiligheid naar op tv verschijnen. Ja Wietze zat ook in Expeditie Robinson, maar die straalt toch niet dat ‘kijk mij eens beter dan de rest zijn’ uit, hoe zeer Dane het ook probeert te verbloemen, het hangt gewoon aan zijn kont die arrogantie”, schrijft hij op Spreekbuis.

Verder bij 538?

Het is nog maar de vraag of Frank na deze keiharde afwijzing nog wel verder wil bij 538. Een woordvoerder van de zender: “Wat ons betreft blijft Frank zeker betrokken bij 538. Wij hebben ideeën over de volgende fase van zijn carrière en zijn daarover in gesprek met hem.”

“Het gerucht dat zij zelf het nieuws uit de media moesten vernemen, klopt niet. We zijn op een goede manier in gesprek met elkaar. Uiteraard is Frank van tevoren gesproken en geïnformeerd. Frank wilde vervolgens graag zijn team zelf inlichten, waarvoor hij de ruimte heft gekregen.”

‘Says it all!’

De luistercijfers van Frank:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patrick Kicken vindt Frank Dane een arrogante kwast. Bent u het daarmee eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen