Frank Dane keihard gedumpt door Radio 538, opgevolgd door Wietze

Frank Dane wordt keihard gedumpt door Radio 538. Aangezien de luistercijfers van de zender in een vrije val zijn geraakt sinds hij Edwin Evers opvolgde, moet hij plaatsmaken voor Wietze de Jager.

Frank Dane, Wietze de Jager en Klaas van der Eerden © Radio 538

Hoewel de ochtendshow van Frank Dane eigenlijk altijd een beetje identiteitsloos is geweest, komt zijn vertrek als de ochtendspits-dj van de zender toch onverwacht. Hij moet al per maandag 3 januari plaatsmaken voor het nieuwe trio Wietze de Jager, Klaas van der Eerden en Mart Grol.

Franks positie onduidelijk

Coco Hermans, de zenderbaas van Radio 538, zegt dat het na drie jaar Frank Dane tijd is voor vernieuwing. “Met de nieuwe ochtendshow gaat 538 een volgende fase in. Door de jaren heen ontwikkelt ons publiek zich en het is voor een hitstation heel belangrijk met de luisterbehoefte mee te groeien.”

Wanneer is dit besloten? “Eind november hebben we een start gemaakt met het aanpassen van onze programmering en de nieuwe ochtendshow is daarin een volgende stap.”

Vertrouwen in Wietze

Wietze komt nu recht tegenover zijn vroegere radiomaatje Mattie Valk te staan. Coco: “Wietze, Klaas en Mart hebben ook de afgelopen zomer weer bewezen midden tussen de luisteraars te staan en met enorm veel creativiteit, energieke en onderscheidende radio te kunnen maken. Radio die perfect aansluit bij de hedendaagse behoefte van de luisteraars.”

En wat gebeurt er dan met Frank? “Hiermee nemen we afscheid van de ochtendshow van Frank Dane en zijn team. Met de opvolging van Edwin Evers hebben zij een geweldige prestatie geleverd, wij zijn ze dan ook heel dankbaar. Wij gaan ervan uit dat wij ook in de toekomst met Frank en zijn team bij 538 zullen blijven samenwerken.”

Wietze heel blij

Waar Frank geen reactie geeft in het officiële persbericht, laat Wietze weten: “Ik vind het waanzinnig dat we het vertrouwen krijgen om iedere ochtend radio te maken. Het is een feest om samen met Klaas, Mart en de luisteraars van 538 de dag te starten.”

En Klaas: “In de afgelopen drie jaar is mijn liefde voor radio ontstaan en steeds verder gegroeid. Wat er nu gebeurt, had ik niet durven dromen!”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen