Rob Goossens wordt collega van door hem afgeslachte André Hazes jr.

Rob Goossens gaat na zijn vertrek bij De Telegraaf aan de slag voor Veronica Superguide. Hij wordt daar een van de collega’s van André Hazes jr., die een column heeft in de televisiegids.

Rob Goossens en André Hazes jr. © RTL Boulevard

Het zal even wennen zijn voor Rob Goossens. Waar hij tot op heden altijd behoorlijk kritisch was over André Hazes jr. en zijn nieuwste vriendin Sarah van Soelen, zal het straks ongetwijfeld als oncollegiaal gezien worden als hij hen nog eens zou gaan bashen. De heren worden namelijk collega’s van elkaar.

Rob naar Veronica

Rob stapt op bij De Telegraaf omdat hij daar zijn ei niet kwijt kan. Hij stapt over naar Veronica Superguide, voorheen bekend als Veronica Magazine. Qua prestige is het natuurlijk een stap achteruit, maar qua creativiteit kan hij daar ongetwijfeld beter zijn ei kwijt. Zo mag hij weer de column gaan schrijven die De Telegraaf hem had afgenomen.

Het zal voor Rob ongetwijfeld meespelen dat het Veronica-blad ontegenzeggelijk een stuk inhoudelijker en journalistieker is geworden sinds Story-baas Guido den Aantrekker bij uitgeverij DPG Media de scepter zwaait als creatief directeur van álle entertainmentbladen. “Het heeft meer journalistiek elan gekregen”, zegt Rob er zelf over.

Hazes-kritiek

Diezelfde Guido is echter ook twee handen op één buik met André Hazes jr., momenteel de meest besproken man uit de Nederlandse showbizz. Het is dan ook niet geheel toevallig dat André deze zomer een column heeft gekregen in het Veronica-blad en dat er sindsdien nog maar weinig Hazes-kritiek klinkt op de bijbehorende website.

Guido gaf eerder aan dat hij kritiek op de Hazesjes vanuit zijn kant niet vindt kunnen: “Ik neem het gewoon ook op voor mensen met wie we samenwerken. Hij heeft een column in Veronica Superguide, hè? Loyaliteit heet dat, Wilfred. Zoek het eens op.”

Muilkorf?

De grote vraag is dus: moet Rob er ook aan geloven? Horen we die straks ook niet meer kritisch over de op aandacht beluste Hazes-familie? Wordt hij gezien als niet-loyaal als hij een kritische noot slaakt over André?

In het verleden kon Rob er in elk geval wat van. Sterker nog: hij suggereerde deze zomer zelfs dat André zijn column in Veronica Superguide niet zelf schrijft. Hij twitterde toen tegen Guido: “En wat lijkt de pen van André Hazes toch op de jouwe! Mocht je ooit met pensioen gaan, dan heb je alvast een droomkandidaat voor de opvolging.”

Irritant

Rob ergert zich al tijden mateloos aan André. “We zijn op dit moment met z’n allen even klaar met de familie Hazes”, zei hij in juni nog. Hij plaatste ook zijn vraagtekens bij André als vaderfiguur: “Er is een zoontje dat zijn aandacht en zorg nodig heeft. Dat is wat nu gevoelig ligt.”

Ook beschuldigde Rob André ervan zijn ex Monique Westenberg zwart te maken. Guido heeft een hekel aan Monique, maar Rob zat juist in kamp-Monique: “Nu laat hij ook een beetje de indruk ontstaan dat Monique een vreselijk wijf is. Als jij tegenover je zoontje een goede beurt wil maken, ga dan niet je moeder zwartmaken.”

‘Mediatraining’

En onlangs sloot Rob zich ook nog aan bij de bewering van de door Guido gehate Hazes-watcher Yvonne Coldeweijer, die stelt dat Sarah van Soelen helemaal niet in Spanje was voor een ‘mediatraining’. “Het voedt natuurlijk ook weer de geruchten dat ze daar zou zijn om af te kicken.”

Het zou zomaar kunnen dat dit de laatste kritische uitspraken van Rob over de Hazesjes zijn, want anders kan het in december nog wel eens een explosieve kerstborrel worden op de Veronica-burelen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen