Martien Meiland protesteert tegen SBS 6-programmering: ‘Overkill!’

Martien Meiland heeft geprotesteerd tegen het plan van SBS 6 om Chateau Meiland dagelijks uit te gaan zenden in de vooravond. Hij vreesde voor overkill, zegt zijn biograaf Jan Dijkgraaf.

Martien Meiland © William Rutten

Eigenlijk had SBS 6 voor afgelopen zomer dagelijks herhalingen van Chateau Meiland op het menu staan, van 19.30 tot 20.30 uur, als lead-in voor de programmering op prime time. Vijf uur per week de Meilandjes op televisie: dát is iets te veel van het goede, vond zelfs Martien Meiland zelf. Hij tekende dan ook bezwaar aan bij de zenderleiding.

Bang voor overkill

Martien zag dit helemaal niet zitten, vertelt zijn veelgeprezen biograaf Jan Dijkgraaf aan weekblad Story. “De serie zou inderdaad herhaald worden, maar ik begreep dat Martien daar niet zo blij mee was. Ze zouden alle vijf seizoenen Chateau Meiland in de zomer gaan herhalen.”

SBS 6 heeft het uiteindelijk afgeblazen na overleg met Martien, die nog steeds een van de belangrijkste sterren van de zender is. “Martien was bang voor overkill. Uiteindelijk is het niet doorgegaan.”

Geen goud meer

Uiteraard heeft Martien dit gedaan in een poging om dalende kijkcijfers te voorkomen, maar dat is dan weer niet helemaal gelukt. Het huidige seizoen van Chateau Meiland scoort aanzienlijk minder goed dan de voorgaande series.

Niet alleen in absolute aantallen ziet Chateau Meiland de kijkcijfers teruglopen, maar ook ten opzichte van de concurrentie. Waar de realityshow voorheen vrijwel altijd goud op prime time pakte, is dat dit seizoen nog geen één keer gelukt. Vaak moeten de Meilandjes nu genoegen nemen met brons.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Martien Meiland de bui al voelt hangen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen