Rob Goossens’ toekomst bij RTL Boulevard op losse schroeven

De toekomst van Rob Goossens bij RTL Boulevard staat op losse schroeven nu hij vertrekt bij De Telegraaf. “Of ik straks nog aan de desk sta, is in de eerste plaats aan de producent.”

Rob Goossens © RTL

Het is alweer vier jaar geleden dat Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen in Rob Goossens, toen nog werkzaam op de financiële redactie, een geschikte mediaverslaggever zag. Hij werd eind 2019 een bekende Nederlander toen RTL Boulevard hem overnam uit de failliete inboedel van de mislukte Albert Verlinde-show 6 Inside.

Nieuwe uitdaging

Inmiddels is Rob alweer twee jaar te zien in RTL Boulevard. Hij wordt daar ingevlogen als Telegraaf-journalist, maar aan zijn dienstbetrekking bij de krant komt per medio oktober een einde. “Ik ben tot de conclusie gekomen dat de kansen om me verder te ontwikkelen beter zijn buiten De T dan daarbinnen”, legt de mediakenner uit.

Het komt erop neer dat Rob toe is aan een nieuwe uitdaging. “Nu moeten we het métier van mediajournalist natuurlijk ook niet overdrijven – er zijn taken op de sociale werkplaats die meer kennis en kunde vereisen. Maar ik moet mezelf, van mezelf, bijvoorbeeld een tweede kans geven als columnist.”

Rob wordt papa

De beslissing om te vertrekken bij De Telegraaf heeft Rob in nauw overleg met zijn vriendin genomen. Hij wil in de komende periode gaan freelancen. “De flexibiliteit van het freelance-bestaan is wel fijn omdat er thuis een baby op komst is.”

Rob wordt dus vader en dat is ontzettend heuglijk nieuws voor de 30-jarige journalist uit Eibergen. Of het een jongetje of een meisje wordt, houdt hij nog even voor zichzelf.

Boulevard-exit?

Maar hoe zit het met RTL Boulevard? Wil de showrubriek hem straks nog wel hebben als hij niet meer voor De Telegraaf werkt? Dat is op dit moment nog niet duidelijk voor Rob. “Of ik actief blijf bij Boulevard is natuurlijk in de eerste plaats aan de makers, maar ik blijf zeker beschikbaar.”

Rob wijst erop dat hij niet over het boekingsbeleid van Boulevard gaat. “Dus of ik straks nog aan de desk sta, is in de eerste plaats aan de producent”, zegt hij. “Ik ga er niet klakkeloos vanuit dat verder alles automatisch hetzelfde blijft.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen