Thijs Römer: ‘Lekker dat RTL Boulevard even van de buis was’

Thijs Römer vindt het heerlijk dat RTL Boulevard even een weekendje niet op de buis was, nadat het team werd opgeschrikt door de aanslag op Peter R. de Vries en een verijdelde aanslag op de studio.

Thijs Römer © William Rutten

Het was volgens Thijs Römer, een van de beste vrienden van Wendy van Dijk, een prettige bijkomstigheid. “Ik snap dat idee van een ‘aanslag op de journalistiek’, maar vond die paar dagen zonder RTL Boulevard best verfrissend”, twittert de acteur.

Respectloos

De tweet van Thijs kan op veel kritiek rekenen. “De hele redactie heeft verdriet, want hun collega is neergeschoten, ze hebben een krachtige en moeilijke uitzending daarover gemaakt, ze hebben een bedreiging ontvangen. Kortom: een hele heftige week voor het team van het programma en jij schrijft dit? Respectloos”, zegt Linda bijvoorbeeld.

Marie-Louise is ook verbijsterd. “Dit slaat inderdaad nergens op. Zet hem dan niet op 4! Kan je echt niet zeggen Thijs!” Christine: “Waar slaat dit bericht op? Mafkees.” En Yvette: “Ik weet het niet hoor, Thijs… Vind je dat niet een beetje ongepast?”

Onder invloed

Het is niet de eerste keer dat Thijs een ongepaste uitspraak doet. Sterker nog: hij grossiert in discutabele opmerkingen. Volgens Albert Verlinde heeft dat te maken met zijn drugsgebruik. “Ik weet niet wat hij op had, maar dit is niet verstandig”, merkte hij eens op na de zoveelste uitglijder van Thijs.

Thijs reageerde destijds op Alberts vertrek bij RTL Boulevard. “Ik ga Albert Verlinde op tv missen als een hersentumor, namelijk helemaal niet.”

Geert en Robert

De meest beroemde uitglijder van Thijs maakte hij na de ‘minder Marokkanen’-oproep van Geert Wilders. Toen twitterde Thijs: “Volkert, waar ben je als je land je nodig heeft?” En over Robert Jensen zei hij: “Soms is het zo onbegrijpelijk dat Covid-19 de dikke krenten niet uit de pap pikt.”

Toch is het met name de roddelpers waar hij een hekel aan heeft. “Je moet soms gewoon even het spelletje van zo’n walgelijke debiel als Santegoeds meespelen”, riep hij bijvoorbeeld eens.

Media-adviseur

Volgens Patty Brard hebben mensen als Thijs dringend een media-adviseur nodig. “Het ligt niet altijd aan een ander”, aldus de Shownieuws-diva.

De bewuste tweet van Thijs:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen