BN’ers steunen Thierry Baudet na boos weglopen bij Eva Jinek

Thierry Baudet zorgde donderdagavond voor ergernis bij kijkers met zijn Trumpiaanse gedrag bij Eva Jinek, maar zijn beslissing om tijdens het slot boos weg te lopen wordt wél massaal gesteund.

Thierry Baudet bij Eva Jinek © Jinek

De voorman van Forum voor Democratie zat aan de talkshowtafel van Jinek met Farid Azarkan, de leider van Denk. Het leverde sensationele televisie op, waarbij Thierry het behoorlijk aan de stok kreeg met Eva. Hij was vooral boos toen hij geconfronteerd werd met de racistische berichtjes die hij in een appgroep heeft verstuurd.

Martijn roast Thierry

Waar Thierry aanvankelijk vooral gehekeld werd door kijkers, kreeg hij aan het eind van de uitzending wél veel steun op de socials. Cabaretier Martijn Koning hield namelijk een nogal onsmakelijke stand-up, waarin hij uitspraken deed over Thierry’s vriendin, toekomstige kinderen en familie. Dat was volgens kijkers behoorlijk over het randje.

De roast van Martijn ontaardde in een vrij onaangenaam monoloog. “Ik heb echt nagedacht over wie nog op u zal stemmen. Mensen zeggen dat alle antisemieten op u gaan stemmen, maar dat geloof ik niet. Die trappen heus niet in de antisemitische opmerkingen van u en uw vrienden en ze weten ook wel dat uw vriendin Joods is”, zei hij.

Thierry loopt weg

Martijn vervolgde: “Zometeen wordt u vader van Menachem of Sarah Baudet en dan voel je je als antisemitische kiezer toch behoorlijk in je bruine hemd gezet. Maar als ik racist was, zou ik denk ik ook niet op u stemmen. U zegt wel braaf dat Europa wit moet worden enzo, maar u bent zelf natuurlijk behoorlijk homeopathisch verdund met allerlei Indonesisch DNA.”

“Racisten hebben misschien een mankement aan hun hersens, maar met hun ogen is niks mis. Kijk, stemmen ze u aan de macht, dan wordt iedereen met een zwarte kleur eruit gegooid…”

Op dat moment besluit Thierry op te staan en weg te lopen, tot verbazing van alle aanwezigen.

BN’ers steunen Thierry

BN’ers steunen Thierry massaal. Tv-presentator Jochem van Gelder: “De enige keer dat ik Thierry Baudet gelijk gaf bij Jinek was toen hij wegliep bij de laffe pseudoroast van Martijn Koning.”

RTL 4-gezicht Fred van Leer: “Eeehm heel even ik heb net Martijn de Prins (want Koning is het nog niet toch) gezien bij Jinek, was dat cabaret? Ik vraag dit voor een vriend, #horror. Ik heb ook niks met Baudet maar ik had bij het eerste woord al weggelopen… Walgelijk met hoofdletter W!”

Volkszanger Dries Roelvink: “Het dieptepunt op tv is bereikt vandaag.”

Radiomaker Rick van Velthuysen: “Nou was ik altijd wel fan van Jinek en heb ik niet veel met Thierry Baudet, maar als het de bedoeling was om Forum voor Democratie te bashen, dan is dat niet gelukt. Tijdens het programma begon ik ineens zelfs sympathie voor Thierry te krijgen.”

Floor Bremer distantieert zich

RTL Nieuws-journaliste Floor Bremer, die Thierry kritisch ondervroeg bij Jinek, neemt afstand van Martijns ‘cabaret’. “Nog even over de uitzending Jinek: ik sta niet achter de tekst van cabaretier Martijn Koning. Ik distantieer me totaal van de inhoud.”

The Post Online-ster Bas Paternotte: “Baudet loopt hier terecht weg. Smerige aanval op zijn familie, relatie en etnische achtergrond. Duizend onderwerpen waarop je Baudet kan pakken maar niet deze.”

Telegraaf-sterjournalist Wierd Duk: “Vrouw, kinderen, gezin – dat is een no go. Altijd. Zeker in de politiek. Dit optreden bij Jinek was veel meer dan een blunder.”

Mediaondernemer Erik de Vlieger: “Ik had niet weggelopen bij Jinek als ik Thierry was. Ik had die Martijn de Koning gewoon in één keer zo hard op zijn bek geslagen dat hij morgen pas wakker zou worden.”

Tenenkrommend

RTL Boulevard-gezicht Rob Goossens: “Dat Thierry wegliep snap ik dan wel weer. Ik wilde ook wegzappen bij die tenenkrommende speech maar dat komt helaas toch iets minder dramatisch over.”

Tv-producent Marc Dik: “Begrijpelijk dat Baudet opstapte bij Jinek. Een goeie grappenmaker weet beide politici aan te pakken. Martijn Konings pakte alleen Baudet. En dan nog geeneens grappig.”

Opiniemaker Theodor Holman: “Martijn Koning kan dus echt niks.”

Journaliste Esther Voet: “Ik kijk Jinek terug. De zetel die Baudet vanavond eigenhandig verloor, gaf Martijn Koning hem weer terug.”

Een enkele BN’er is het wél met Martijn eens, namelijk Erik van Muiswinkel. Hij uit kritiek op Floor Bremer. “Een ‘politiek redacteur’ die zich distantieert van een literaire tekst. Waar bovendien inhoudelijk geen speld tussen te krijgen was.”

Reactie Martijn

Martijn heeft op Instagram gereageerd op de ophef. “Ik heb vandaag een stukje gedaan bij Jinek wat nogal wat stof heeft doen opwaaien. Dit soort stukjes maak ik zonder overleg met de redactie van Jinek. Ik stuur nooit stukjes op van tevoren ter inzage. Dat wil ik niet.”

“Ik wil als cabaretier volledig vrij kunnen zijn in wat ik zeg en ik waardeer het enorm dat ik die vrijheid krijg. Ik hoop dat de opwinding nu weer kan gaan over wat er gezegd is aan tafel.”

Fragment

De weglopende Thierry:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen