Martijn Koning in oorlog met RTL, mag niet naar talkshow Beau

Het lijkt na het Thierry Baudet-incident echt over en uit tussen Martijn Koning en RTL. De cabaretier is niet eens meer welkom in de talkshow Beau, werd gisteren onthuld bij concurrent Op1.

Martijn Koning © NPO

Martijn Koning verzorgde vorige maand een roast van tafelgast Thierry Baudet in de talkshow van Eva Jinek, maar die werd dusdanig heftig bevonden dat Thierry opstapte en RTL in paniek raakte. Zowel de zender als de talkshow kwamen publiekelijk met excuses en de presentatrice maakte er geen geheim van helemaal klaar te zijn met de komediant.

Martijn mag niet naar Beau

Er ontstond een flinke storm rondom Martijn en die is nog steeds niet helemaal gaan liggen. Ondertussen begint hij op zondag, samen met Katja Schuurman en Edson Da Graça, aan het nieuwe tv-programma Goed Fout. In deze panelshow van omroep PowNed draait alles om de huidige cancelcultuur. “Slaan we soms niet een beetje door?”, luidt de centrale vraag.

RTL slaat in elk geval wél een beetje door, foeterde het trio gisteren in de talkshow Op1. Katja onthulde daar dat ze niet gezamenlijk mochten aanschuiven bij concurrent Beau van Erven Dorens. Alleen als Martijn weg zou blijven, dan waren ze welkom, aldus de presentatrice.

Katja ergert zich aan RTL

Het stoort Katja enorm. “Wij wilden natuurlijk veel liever bij Beau zitten…”, grapte ze tegen het Op1-duo Astrid Joosten en Paul de Leeuw. “Nee hoor, dat is niet waar! Edson en ik mochten aanschuiven bij Beau, maar Martijn was niet welkom, want een RTL 4-programma.”

Martijn vervolgens: “Oh, daar kom ik nu achter? Dat maakt het allemaal nog erger.” Katja, wier contract bij RTL 4 onlangs verliep, weet niet of zij straks nog wél mag komen: “Ik ben er welkom. Nou, misschien nu niet meer.”

Sneer aan Peter van der Vorst

Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, kreeg een draai om zijn oren van Martijn. “Ik wil toch op één ding terugkomen, omdat Peter van der Vorst, de baas van RTL, daar ben ik dan ook in één keer mee in conflict. Die heeft op BNR Nieuwsradio heel heftige uitspraken gedaan en daar wil ik heel even op terugkomen.”

Wat wil hij erover zeggen? “Hij heeft heel veel dingen gezegd en daar wil ik twee dingen op zeggen. Het ene is dat ik Eva Jinek heb aangeboden om de column te lezen vóór het programma, maar zij is niet op die uitnodiging ingegaan.”

‘Eva Jinek liegt!’

Martijn heeft Eva het aanbod gedaan om zijn roast te laten lezen? Dat is nieuws, aldus Astrid Joosten: “Oehhh, dat vertelt zij andersom hè?”

Martijn: “En twee is dat de redactie wel degelijk op de hoogte was van de strekking van de column. Peter van der Vorst heeft zelf die appjes, dus ik vind het heel raar hoe het nu allemaal loopt.”

Paul: “Maar in De Vooravond heb je gezegd dat je dat nooit doet vooraf.”

Martijn: “Er is een verschil tussen dingen opsturen en dat een presentator van een programma zelf iets wil inlezen. Dat vind ik niet erg.”

Heeft Eva dat aanbod geweigerd? “Zij is niet op dat aanbod ingegaan, nee.”

Fragment

Het fragment uit Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen