‘Alleen Giel Beelen kan NPO 3FM redden, maak hem zenderbaas’

Giel Beelen is dé oplossing voor het enorm grote luistercijferprobleem van NPO 3FM. Hij kan als boegbeeld én als zendermanager fungeren. Dat zegt muziekkenner Ronald Molendijk in Shownieuws.

Giel Beelen © Annemieke van der Togt

Het marktaandeel van 3FM dook in februari voor het eerst in de geschiedenis onder de 2 procent. Het is de laatste jaren echt trekken aan een dood paard geworden. Hoe kan de NPO dit luistercijferdrama nog te boven komen? De oplossing is Giel Beelen, zei muziekkenner Ronald Molendijk gisterenavond in de showrubriek op SBS 6.

Slecht management

3FM gaat ten onder door de slechte zendermanager Sharid Alles, meent Ronald. “Ik vind het een schoolvoorbeeld van slecht management. Het was ooit natuurlijk wel gewoon 3FM, ik bedoel: wauw.”

Het salarismaximum heeft de genadeklap gegeven, denkt Ronald. “Op een gegeven moment werden de wat meer betaalde diskjockey’s, de Giel Beelens, de Coen en Sanders en de Gerard Ekdoms, weggestuurd, want dat mocht allemaal niet van de overheid. Het moest ook allemaal veel meer urban.”

Glazen Huis

Het is echter meer dan alleen politiek en geld, aldus Ronald. “Uiteindelijk staat die zender op een gegeven moment ook nergens meer voor. Het was vroeger niet alleen maar pop, maar ook Serious Request en het Glazen Huis.”

Dat Glazen Huis had nooit de nek omgedraaid mogen worden, vindt hij. “Een paar jaar geleden zeiden ze ineens: ‘We moeten het anders doen.’ En het enige dat ik dacht was: waarom?! Het was toch hartstikke goed? Why? Ze lopen nu met mensen rond door het land. Gewoon slecht management.”

Giel Beelen

De oplossing is volgens Ronald dus Giel Beelen. “Ik weet hoe ze Radio 3 naar boven kunnen krijgen: alles op Giel Beelen. Gewoon alles op Giel. Maak die gast zendermanager, laat hem gewoon weer ontsporen. Natuurlijk! Als er een iemand radio ademt, dan is het Giel.”

Patty Brard: “Als hij zijn wekker zet!”

Ronald: “Ja, maar goed. Ook dat is nog wel een soort van rock and roll.”

Sleutels

Zou hij ja zeggen? Ronald: “Ik denk wel dat als je het aan hem vraagt, van: ‘Hier heb je de sleutels, kijk maar, want slechter dan dit wordt het niet…'”

“Er komt natuurlijk gezeik van, maar dan gebeurt er wel wat. Nu gebeurt er niks.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen