Hondenbescherming wil niet Gordons reet likken, maar wel in gesprek

De Koninklijke Hondenbescherming wil geen gehoor geven aan de oproep van Gordon om zijn reet te likken. Wel staat de organisatie open voor een gesprek over zijn hondje Toto.

Gordon Beeld: William Rutten

Er is na de berichtgeving van deze website een enorme heisa ontstaan over de Franse bulldog van Gordon, die een te korte snuit heeft en dus niet normaal kan ademen. De Koninklijke Hondenbescherming vindt dat Gordon daarmee dierenmishandeling promoot. De SBS 6-ster heeft echter laten weten dat de organisatie zijn reet kan likken.

‘Wij willen Gordon helpen’

Ze zijn bij de Koninklijke Hondenbescherming gek op honden, maar om nou in de sfeer van het onderwerp aan Gordons reet te likken, gaat hen wel heel erg ver. Wel wil directeur Daphne Groenendijk graag met hem in gesprek. “Als hij écht van zijn dier houdt, dan willen we hem graag hierbij helpen”, zegt ze tegen het AD.

De directeur vervolgt: “Het is voor hem ook niet leuk als zijn hondje straks opeens ontzettend ziek wordt. Wij roepen hem daarom op om het beestje vooral nu even wat rust te gunnen en niet onnodig hyperactief te maken.”

Toto Los Met Gordon

De Hondenbescherming roept Gordon in elk geval op om af te zien van zijn geplande online programma Toto Los Met Gordon. “Dat beestje krijgt veel te weinig zuurstof binnen. Daar moet je geen programma mee maken, het heeft rust nodig”, aldus een woordvoerder.

Het hondje krijgt nu te weinig zuurstof binnen, aldus de organisatie. “Alleen met een operatie kun je hier iets aan doen. De hond overal mee naartoe slepen en hem uitputten voor een programma, is echt niet verstandig. Daar maken wij ons zorgen over en daarom zeggen wij daar wat van.”

Britt Dekker

Dierenliefhebber Britt Dekker heeft geen problemen met de doorgefokte hond van Gordon:

Lees ook

Lees alles over de Toto-rel:
Albert Verlinde twijfelt of Gordon wel van zijn hondje houdt (18 januari)
Gordon in groot Shownieuws-interview: ‘Mijn hondje was bijna dood’ (23 januari)
Gordon vindt Albert Verlinde misselijkmakend: ‘Sodemieter op!’ (25 januari)
Gordon en hondje komen met eigen show: Toto Los Met Gordon (26 januari)
Gordon wekt woede op met hondje Toto: ‘Dierenmishandeling’ (27 januari)
SBS 6-ster Gordon wil dat Hondenbescherming zijn reet likt (28 januari)
Martijn Koning houdt Gordon in de gaten: ‘Ben gevoelig voor dierenleed’ (29 januari)

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen