Martijn Koning houdt Gordon in de gaten: ‘Ben gevoelig voor dierenleed’

Cabaretier Martijn Koning vreest dat Gordon zijn omstreden hondje Toto inderdaad gebruikt voor de publiciteit. Hij gaat de zanger extra goed in de gaten houden. “Ik ben gevoelig voor dierenleed.”

Martijn Koning © RTL

Gordon ligt behoorlijk onder vuur. Niet alleen omdat critici als Albert Verlinde vermoeden dat Gordon zijn hondje alleen gebruikt om zijn narcistische behoeftes te vervullen, maar ook omdat dierenwelzijnorganisaties erop wijzen dat Toto een doorgefokte hond is en dat Gordon daarmee dierenmishandeling promoot.

Vijfde puppy

Ook Martijn Koning vreest dat Gordon niet van zijn hondje Toto houdt. Hij wijst erop dat Gordon al talloze puppy’s in huis heeft gehad. “Het verhaal gaat dus dat dit de vijfde puppy is die Gordon aanschaft. Hij heeft in het verleden ook twee Franse bulldogs gehad: Viktor en Rolf. Die zijn van het toneel verdwenen”, zegt hij in zijn Knorrepodcast.

Heel vreemd, vindt Martijn dat. “Toen was er een labrador en laatst was er een chihuahua, ook een jong hondje die hij had teruggebracht omdat die onhandelbaar gedrag vertoonde wat niet was af te leren.”

Scherp oog

De cabaretier gaat Gordon goed in de gaten houden. “Ik denk dat het wel leuk is dat na al die commotie hierover dat we nu met een heel scherp oog blijven kijken hoe lang hij die hond houdt. Iedereen gaat nu opletten, want dit is het vijfde hondje in zoveel jaar tijd die nu wordt aangeschaft.”

Martijn grapt dat hij Gordon zelfs in staat acht het hondje om te brengen. “Het zou leuk zijn als we er nu met z’n allen op blijven letten dat hij dat hondje blijft houden en het niet nu wegdoet. Dit voorspel ik je: die hond gaat op onverklaarbare wijze dood. Ha ha ha. Dat gebeurt. Die komt onder verdachte omstandigheden te overlijden.”

Laatst was het hondje al bijna dood na een val van de trap. “Hij heeft het nu al geprobeerd, ha ha.”

Dierenleed

Al met al waarschuwt Martijn de SBS 6-ster. “Ik ga dit goed in de gaten houden tot die hond zestien is. Ik ben wel gevoelig voor dierenleed. Nu blijkt dus dat hij heel veel verschillende honden heeft gehad, allemaal puppy’s en die zijn allemaal weg. Dat is wat heel vaak gebeurt natuurlijk.”

“Hierbij roepen we heel Nederland op om de hond van Gordon in de gaten te houden. Als hij nu komt te overlijden is het heel verdacht.”

Toto-rel

Lees alles over de Toto-rel:
Albert Verlinde twijfelt of Gordon wel van zijn hondje houdt (18 januari)
Gordon in groot Shownieuws-interview: ‘Mijn hondje was bijna dood’ (23 januari)
Gordon vindt Albert Verlinde misselijkmakend: ‘Sodemieter op!’ (25 januari)
Gordon en hondje komen met eigen show: Toto Los Met Gordon (26 januari)
Gordon wekt woede op met hondje Toto: ‘Dierenmishandeling’ (27 januari)
SBS 6-ster Gordon wil dat Hondenbescherming zijn reet likt (28 januari)

Podcast

De Knorrepodcast van Martijn Koning kunt u hier beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen