SBS 6-ster Gordon wil dat Hondenbescherming zijn reet likt

SBS 6-ster Gordon wil dat de Koninklijke Hondenbescherming zijn reet likt. Volgens de entertainer heeft de organisatie niet genoeg kennis om te oordelen over zijn hondje Toto.

Gordon Beeld: Tijd voor MAX

Gordon zoekt al weken de media-aandacht op met zijn nieuwe Franse bulldog Toto, een doorgefokte hondensoort met een veel te korte snuit. Volgens dierenwelzijnorganisaties – naast de Hondenbescherming ook Dier & Recht – promoot hij hiermee dierenmishandeling. Gordon stelt echter dat die organisaties niet genoeg kennis hebben.

‘Lik mijn reet’

De SBS-ster is echt helemaal over de zeik. “Het spijt me dat ik een hondje heb genomen die het helemaal naar zijn zin heeft en die gewoon volledig gezond is en dat er weer instanties zijn die gewoon zonder enige kennis of wat dan ook weer moeten reageren. Ik word er zó moe van, echt. Het is zo hartverscheurend. Zo’n beestje wat gewoon helemaal gezond is en goed is. En dan lopen rellen…”

“Ik zweer je, soms denk ik wel eens: wanneer doe je het nou goed? Als je een beestje zo’n huis kan geven… Jonge, jonge, jonge. Gewoon geen woorden voor, echt. Daar lusten de honden geen brood van. Get a f*cking life, echt. De Koninklijke Hondenbescherming… Nou, echt, lik mijn reet!”, zegt hij op Facebook.

Onprofessioneel

De organisaties gedragen zich heel onprofessioneel, vindt Gordon. “Laat ik voorop stellen dat een oordeel vellen over een dier op afstand en gebaseerd op foto’s of filmpjes voor zo’n serieuze aangelegenheid enorm onprofessioneel is. Ik begrijp dat het belang van de hond voorop staat en heb dan ook enorm m’n best gedaan om zo goed mogelijk voorzorg te nemen op eventuele doorfok. Dit raad ik dan ook iedereen aan bij de aanschaf van een korte snuit.”

“Echter met dit soort persberichten, zonder vooraf contact op te nemen, stook je enorm op en creëer je een sfeer die gewoonweg demoniserend werkt! Ik ben vandaag nog met hem naar de dierenarts geweest en Toto is zo gezond als een vis.”

Toto Los Met Gordon

De Hondenbescherming heeft SBS 6 gevraagd om af te zien van het aangekondigde programma Toto Los Met Gordon. Dit is echter geen programma van SBS 6, maar een persoonlijk initiatief van Gordon.

Gordon: “Er is nooit sprake geweest van een tv-programma, maar is dit een initiatief van mijzelf om via FaceTime wat positiviteit te brengen bij diegene die het nu zo hard nodig hebben. Zodat ik de liefde van Toto, waar ik nu zelf zo van geniet, kan delen.”

Boos filmpje

De boze reactie van Gordon:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen