John de Mol klaagde altijd via zenderleiding over Edwin Evers

John de Mol deed zijn beklag over het radioprogramma van Edwin Evers nooit direct bij de radio-dj, maar via de zenderleiding van Radio 538. Dat vertelt de presentator aan BNR Nieuwsradio.

John de Mol Foto: William Rutten

Het is een van de grootste ergernissen in Hilversum: de extreme bemoeizucht van John de Mol. Met name bij Talpa Radio moeten ze het ontgelden: John lijkt werkelijk álles te horen en mengt zich tot in detail met allerlei programmakeuzes. Edwin Evers bedong vrijheid bij Talpa, maar had af en toe toch te maken met de grillen van John.

Indirect

Edwin hoorde regelmatig wat van John, maar: “Nooit direct. Hij heeft me nooit persoonlijk gebeld, maar het ging wel eens indirect via de programmaleiding als hij dan iets gehoord had wat hem niet aan stond. Een liedje of dat ik te lang met lijsttrekkers aan het lullen was of dat soort dingen. Dat liet hij dan altijd via de zenderleiding horen en dan kwam het bij mij terecht.”

Slechts één keer heeft John hem echt direct opgebeld, namelijk toen hij een plaatje van U2 met Johnny Cash draaide. “Dat vond hij niet kunnen. Dat vond hij niet passen.” Daar werd bij het afscheid van Edwin nog behoorlijk om gelachen met de grote baas.

Relaxed

De geruchten dat hij vanwege John de Mol zou zijn vertrokken bij Radio 538 kloppen volgens Edwin niet. “Ik heb op zich nooit zo veel met hem te maken gehad, behalve bij contractverlenging. Dan ging ik ernaar toe en vroeg hij: ‘Wil je nog door?’ ‘Ja, ik wil nog door.’ ‘Hoe lang?’ ‘Wat zullen we doen? Twee jaar?’ ‘Ja, oké’. En klaar. Het ging super relaxed altijd.”

Met Erik de Zwart had hij soms meer moeite. “Ik heb over The Beatles een keer een akkefietje gehad met Erik de Zwart. Toen had ik Black Bird gedraaid en toen zei hij dat het absoluut niet kon op 538. Toen zei ik: ‘We draaien ook Racoon met Love You More.’ Dat is precies hetzelfde: een mooie stem met een gitaar. Ik moest toen om 10.00 uur bij hem op kantoor komen”, besluit hij op BNR.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen