Giel Beelen: ‘Rob Stenders is gek als hij naar Radio Veronica gaat’

Giel Beelen zou het heel onverstandig vinden als zijn collega Rob Stenders de overstap maakt van NPO Radio 2 naar Radio Veronica, zoals de geruchten gaan. Dat zegt hij voor de camera van De Telegraaf.

Giel Beelen en Rob Stenders © Annemieke van der Togt, Ben Houdijk

Er zingt een hardnekkig gerucht rond in Hilversum dat Rob Stenders aan de slag gaat bij Radio Veronica, aangezien de zender sinds het vertrek van Giel Beelen geen echte A-dj meer in huis heeft. BNNVARA wilde eind oktober niet reageren op die geruchten, dus ze zijn door de omroep ook niet ontkend.

Gek

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden legt Giel Beelen voor hoe groot hij de kans inschat dat Rob Stenders volgend jaar op Radio Veronica zit en hij dan het plekje van Rob Stenders inneemt. Nu maakt Giel nog radio op een verschrikkelijk tijdstip (4.00 tot 6.00 uur), terwijl Rob dan de plek tussen 14.00 en 16.00 uur achter zou laten.

Giel: “De kans lijkt me zeer klein, in beide opzichten. Ten eerste begin ik gewoon onderaan de ladder bij Radio 2 en ten tweede: Rob zou wel gek zijn als hij het zou doen. Waarom zou hij? Hij zit nu bij het nummer één radiostation en heeft de absolute vrijheid om te doen en laten wat hij wil. Hij zit op het leukste radiostation van Nederland.”

Geen uitdaging

Voor de uitdaging hoeft Rob het niet te doen, denkt Giel. Hij wijst erop dat Rob bij hun huidige zender NPO Radio 2 creatieve vrijheid heeft. “Als hij daar zijn uitdaging ziet… Maar ik zou niet weten wat de uitdaging is, om heel eerlijk te zijn.”

Is het geen voorteken dat Rob niet meepresenteert tijdens de Top 2000? “Ik geloof dat hij zelf niet wilde. Hij houdt hier dus niet van, want anders had hij wel meegedaan. Hij is wel een muziekliefhebber, maar ik weet het niet. Ik heb hem er niet over gesproken. Ik begrijp het eigenlijk ook niet helemaal.”

Het Telegraaf-interview met Giel Beelen kunt u hier bekijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen