‘Rob Stenders van NPO Radio 2 naar Radio Veronica’

Rob Stenders maakt twee jaar na zijn mislukte transfer alsnóg de overstap naar Talpa Radio. Hij gaat de vacature invullen die met het vertrek van Giel Beelen is vrijgekomen. Dat meldt radionar Patrick Kicken in zijn column bij Spreekbuis. Giel wordt in de ochtend van Radio Veronica opgevolgd door de mannen van de radio-VI en zij worden op hun beurt weer opgevolgd door Rob Stenders, meent Patrick. De kogel is volgens de radio-insider al door de kerk. “Zet hem op Rob!“, laat hij weten.

Rob komt binnen via zijn goede vriend Marc Adriani, de radiobaas van Talpa Radio, denkt Patrick. “En hij trekt alles uit de kast om Rob binnen te halen.”

De radio-dj zal ‘waarschijnlijk carte blanche krijgen bij Veronica om ook muzikaal en programmatisch het station van A tot Z te vullen’. “Muzikale vrijheid tussen 14 en 16u bij marktleider NPO Radio 2 is niet genoeg voor Stenders. Hij maakt er geen geheim van het vaak niet eens te zijn met de muzikale koers, de topsong die gekozen wordt etcetera.

Een dappere overstap, vindt Patrick. “Ik vind het knap dat je na al die jaren nog de fut en energie kan vinden om je in zo’n avontuur te storten en niet op safe speelt om tot je pensioen voor de publieke omroep te blijven werken.”

Laten we hopen dat Veronica de tijd krijgt weer uit te groeien tot het waanzinnige radiomerk dat het ooit was. Want 3,6 procent marktaandeel, daar kan de kachel niet van branden.”

Mislukte transfer

Eigenlijk zou Rob in de zomer van 2017 al overstappen van BNNVARA naar Talpa Radio. Er ontstond tijdens de onderhandelingen echter een vertrouwensbreuk.

Rob maakte de onderhandelingen bekend in zijn radioshow en daar ergerde Talpa zich aan. Het mediabedrijf liet in een officieel statement weten: “We zijn er niet van gediend dat we gebruikt worden voor het genereren van publiciteit of ten behoeve van de onderhandelingen met andere partijen.

Destijds was Dave Minneboo de baas van 538. Hij vertelde twee maanden geleden nog: “John was heel boos: ‘Ik heb hem niet gesproken. Waarom moet hij mijn naam noemen? Zeg hem maar dat het no deal is!’

Tweede mislukte transfer

In 2018 gingen beide partijen weer in gesprek met elkaar. De deal was dat Rob voor 400 à 500 duizend euro per jaar dj én zenderbaas zou worden van Radio Veronica. Op het laatste moment koos hij echter alsnog voor een verlenging bij BNNVARA.

Mocht Rob ditmaal daadwerkelijk de overstap maken, dan is dat goed nieuws voor Giel Beelen. Hij maakt nu radio van 4.00 tot 6.00 uur op NPO Radio 2, maar kan dan verhuizen naar Robs middagslot.

Foto: Ben Houdijk, BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen