Blutte Jörgen Raymann ligt er na vier jaar uit bij BNR Nieuwsradio

Het zit Jörgen Raymann totaal niet mee. Hij zít al financieel aan de grond en nu wordt hij ook nog eens ontslagen door BNR Nieuwsradio, waar hij vier jaar lang het programma Ask Me Anything presenteerde.

Jörgen Raymann © BNNVARA

Er wordt flink gereorganiseerd bij het noodlijdende BNR Nieuwsradio en er is geen budget meer voor een BN’er als Jörgen Raymann. Na vier jaar gaat daarom de stekker uit zijn radioprogramma Ask Me Anything. “De veranderingen bij BNR betekenen ook voor mij dat het avontuur hier stopt”, reageert hij.

Op zoek naar werk

Jörgen heeft nog een paar weken te gaan. “Eind december zal ik mijn laatste radioshow presenteren. Vanaf januari ga ik op zoek naar nieuwe uitdagingen in het nationale en internationale bedrijfsleven en daar kijk ik met een glimlach naar uit.”

Hij kijkt terug op een mooie tijd. “Ask Me Anything heeft me bovendien veel geleerd over uiteenlopende onderwerpen; luisteren is belangrijk, goede vragen stellen ook. Dat is waar het bij Ask Me Anything om draaide en ik heb met veel plezier vele luisteraars aan de lijn gehad die daar zeer bedreven in zijn.”

Jörgen is blut

Jörgen verloor begin 2016 zijn vaste plekje in de programmering van de NPO. Vlak daarna werd bekend dat hij een schuld heeft van een half miljoen euro, waardoor hij flink moest bezuinigen. Met al zijn NPO-tonnen was hij een luxe levensstijl gewend waarbij hij soms voor duizenden euro’s per dag winkelde.

Destijds gaf Jörgen aan te hopen dat hij eind 2020, dit jaar dus, uit de schulden zou zijn, maar de coronacrisis gooit roet in het eten. “Als je een overgroot deel van je inkomen ziet verdampen binnen één jaar tijd, dan heb je het financieel natuurlijk heel moeilijk. Maar ik kom er echt wel weer bovenop hoor”, zei hij onlangs.

Programmering BNR

Het BNR-tijdvak tussen 11.00 en 12.00 uur krijgt in de nieuwe programmering een andere invulling, zegt Mireille van Ark, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. “We kijken met bewondering terug op vier jaar prachtige, interactieve radio, gemaakt door Jörgen en zijn team, de experts en de slimste luisteraars van Nederland.”

BNR Nieuwsradio start per 1 januari met een vernieuwde programmering. “De wereld verandert en dat zien we ook terug in het luistergedrag. Daar gaan we beter op inspelen, zonder het vertrouwde van BNR te verliezen. We weten waarom je naar BNR luistert, dat houden we zo.”

Wat er precies verandert in de programmering van BNR Nieuwsradio wordt binnenkort bekendgemaakt.

Wilfred Genee

De grootste ster die BNR nu nog over heeft is Wilfred Genee. Hij presenteert elke vrijdagmiddag het vermakelijke programma The Friday Move, waarin hij een keur aan bekende Nederlanders ontvangt. Onlangs liet Wilfred weten niet te vrezen voor een vertrek bij de zender.

Mocht hij er wél uitgegooid worden, dan is er nog geen man over boord. Het schijnt dat Wilfred zijn Talpa-salaris onlangs heeft zien stijgen van 700.000 tot bijna 1.000.000 euro per jaar.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen