Dennis Schouten: ‘PowNed gedraagt zich heel erg treurig’

Dennis Schouten bevestigt dat hij behoorlijk overhoop ligt met omroep PowNed, waar hij op het punt van vertrekken staat. De top gedraagt zich ‘heel erg treurig’, zegt hij in zijn programma RoddelPraat.

Dennis Schouten © YouTube RoddelPraat

Dennis Schouten vertrekt bij PowNed omdat de omroep zijn salaris wilde halveren. Het leidde tot enige onmin tussen beide partijen. Volgens Dennis werd daarom afgesproken dat hij zijn vakantiedagen zou opnemen en niet meer aan de slag zou gaan voor PowNed. Zijn mentor Wilfred Genee verklapte vorige week dat PowNed even later dreigde om het salaris van Dennis niet te betalen.

‘Het is dubbel’

PowNed bedacht zich en eiste dat Dennis toch weer aan het werk zou gaan, op straffe van het niet uitbetalen van zijn salaris, onthulde Wilfred. Die lezing wordt nu bevestigd door Dennis. “Ik heb vandaag weer een item gedraaid, ja. Dat is dubbel, zoals het zo mooi heet.”

Het is een rare situatie, vindt Dennis. “Ze zeiden: ‘Hier heb je een aanbod.’ Ik zei nee op dat aanbod. Toen waren ze boos van: ‘Zoek het maar uit, neem je vakantiedagen maar op.’ Plots van de week werd ik gebeld door de directie en die zegt dan: ‘Ja, je moet wel komen, anders krijg je niet meer je transitievergoeding, niet meer je dertiende maand en ook niet meer je laatste salarissen, want dan is het werkweigering.’”

“Toen zei ik: ‘We hadden toch afgesproken over de vakantiedagen?’ Ze zeiden toen: ‘Dat is nooit gezegd. Je gaat nu werken en je houdt je mond.’ Toen werd er opgehangen.”

‘Heel gek’

Is dit gezegd door omroepbaas Dominique Weesie? “Nee, dat was iemand anders van de directie. Er zit er nog een naast.”

Jan: “Ik heb er ook vijf jaar gewerkt en die mensen zijn natuurlijk verschrikkelijk. Er zit natuurlijk helemaal geen liefde in. Het is toch ongelooflijk.”

Dennis: “Het is heel gek. Ik krijg gewoon een mailtje van: ‘Dit moet je doen’. Van de directie kan ik niemand meer bellen. Het is treurig, maar als je je geld niet meer krijgt… Ik moet ook de hypotheek betalen en dan heb je geen andere optie dan dat je het wel doet.”

RoddelPraat

De bewuste aflevering van RoddelPraat:

17 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Erik
december 4, 2020 14:41

Begrijp niets van de arrogantie van Powned. Ze weten dat het al heel de social media door gaat en ze hadden nog maar een klein duwtje nodig voor de 50.000 betalende abonnees. Zonder Dennis schat ik zo in dat er in januari bij hun iets gehalveerd gaat worden in plaats van bij Dennis, ik denk dat 23.500 nog gunstig uitpakt. Hier krijgen ze in ieder geval spijt van, maar, heey, ze doen het zelf zo vlak voor de eindstreep..begrijp jij het? begrijp ik het!

Gast
Fred
december 4, 2020 00:19

Vind hem wel een sympathieke mens,intervieuwer.Het erge is dat dit soort intervieuwers voor in verhouding weinig salaris de klappen op straat mogen/moeten opvangen voor de volgevreten omroepvoorzitter Dominique Weesie.Opheffen die splinteromroep,en een Echte Rechtse omroep neerzetten,en niet zoe.n troep als gezellig Rechts WNL.voor de inmiddels geworden Linkse VVD kliek.

Gast
Misutoria
december 3, 2020 22:21

Dat kapsel van die gozer…..

Gast
Weesie kan onder de brug
december 3, 2020 16:51

Lees eens de reacties onder PowNed. Men keert zich massaal tegen de omroep. PowNed kan het wel vergeten. Dat krijgen ze ervan als ze hun populairste presentator fatsoenlijk willen laten werken en betalen. Dat krijg je ervan als je je leden de rug toekeert door ineens een soort semi-progressieve afslag te nemen.

Dag PowNed.

Gast
Weesie kan onder de brug
december 3, 2020 16:51

niet fatsoenlijk*

Gast
Jan Bonham
december 3, 2020 16:24

Dat Roddelpraat levert wel aardig wat content op elke week.

Gast
Jazh
december 3, 2020 15:00

Een transitievergoeding bij een aflopend contract? Okay, meestal staat in zo’n overeenkomst ook vaak dat je je niet negatief mag uitlaten over de samenwerking en organisatie. Weet niet of hij die vergoeding nog wel gaat krijgen.

Gast
Koen
december 3, 2020 13:59

Het lijkt FvD wel daar bij Powned, net van die kleine kinderen die niet weten wat ze willen en alle kanten op gaan met hun beslissingen. En met kleine kinderen heb ik het over de directie en niet over Dennis want dat is een goede gast.

Gast
anonymous
december 3, 2020 13:41

Nee Dennis, jij gedraagt je treurig om hier steeds maar weer opnieuw over te zeiken in de media.

Gast
Topperd
december 3, 2020 13:35

Dat moet dan Lucas Goes zijn. Dat is het andere directielid. Ex BNN ed Endemol. Bij PowNed goed voor een inkomen van 177.840 euro. Vrees dat dat de enige reden is waarom Lucas Goes daar zit. Arie Slob gaat dat aanpakken maar ivm eindeloze overgangstermijnen duurt het nog jaren voordat hij PowNed dit soort inkomens verboden worden.

Gast
Erik
december 4, 2020 14:38
Antwoord op  Topperd

Maak je niet druk over, dit komt ze duur te staan.

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Erik
Gast
Huismaker
december 3, 2020 13:33

Beste MC: goed dat jullie ook de alternatieve media willen volgen.
Als makke schapen dienen wij uitsluitend het mediakartel te raadplegen.

En waarom ? We mogen niet zelf denken.
Zoals de presentatie van Trump gisteren (bijna een uur) over de enorme fraude die heeft plaatsgevonden.
Helemaal stik gehouden bij de media. Blijkbaar mogen we niet alles weten.
En volgens worden de (betaalde) trollen ingezet. Ook op het internet. Met alle vormen van -isme, gekkie of complotdenker.

MC. Jullie durven wel te refereren naar de alternatieve media. Goed zo !

Gast
fikkie
december 3, 2020 13:36
Antwoord op  Huismaker

Waarom zou de media aandacht moeten schenken aan die trol Trump. Doodzwijgen is het beste.

Gast
Mono
december 3, 2020 13:30

Dit zou Powned nog weleens in de vingers kunnen snijden. Ze hebben moeite met leden binnenhalen en dit zou er weleens voor kunnen zorgen dat het aantal juist omlaag gaat in plaats van omhoog.

Gast
Max
december 3, 2020 13:49
Antwoord op  Mono

Ik word in ieder geval GEEN lid meer….

Gast
Nick
december 3, 2020 13:24

Goed ventje die Dennis.

Moet alleen z’n kapsel eens veranderen.

Gast
Sjaak
december 3, 2020 13:16

Dennis is de topper van Powned. Zonder hem geen Powned. Slijptol doet het aardig maar is geen Dennis.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen