Dennis Schouten: ‘PowNed gedraagt zich heel erg treurig’

Dennis Schouten bevestigt dat hij behoorlijk overhoop ligt met omroep PowNed, waar hij op het punt van vertrekken staat. De top gedraagt zich ‘heel erg treurig’, zegt hij in zijn programma RoddelPraat.

Dennis Schouten © YouTube RoddelPraat

Dennis Schouten vertrekt bij PowNed omdat de omroep zijn salaris wilde halveren. Het leidde tot enige onmin tussen beide partijen. Volgens Dennis werd daarom afgesproken dat hij zijn vakantiedagen zou opnemen en niet meer aan de slag zou gaan voor PowNed. Zijn mentor Wilfred Genee verklapte vorige week dat PowNed even later dreigde om het salaris van Dennis niet te betalen.

‘Het is dubbel’

PowNed bedacht zich en eiste dat Dennis toch weer aan het werk zou gaan, op straffe van het niet uitbetalen van zijn salaris, onthulde Wilfred. Die lezing wordt nu bevestigd door Dennis. “Ik heb vandaag weer een item gedraaid, ja. Dat is dubbel, zoals het zo mooi heet.”

Het is een rare situatie, vindt Dennis. “Ze zeiden: ‘Hier heb je een aanbod.’ Ik zei nee op dat aanbod. Toen waren ze boos van: ‘Zoek het maar uit, neem je vakantiedagen maar op.’ Plots van de week werd ik gebeld door de directie en die zegt dan: ‘Ja, je moet wel komen, anders krijg je niet meer je transitievergoeding, niet meer je dertiende maand en ook niet meer je laatste salarissen, want dan is het werkweigering.’”

“Toen zei ik: ‘We hadden toch afgesproken over de vakantiedagen?’ Ze zeiden toen: ‘Dat is nooit gezegd. Je gaat nu werken en je houdt je mond.’ Toen werd er opgehangen.”

‘Heel gek’

Is dit gezegd door omroepbaas Dominique Weesie? “Nee, dat was iemand anders van de directie. Er zit er nog een naast.”

Jan: “Ik heb er ook vijf jaar gewerkt en die mensen zijn natuurlijk verschrikkelijk. Er zit natuurlijk helemaal geen liefde in. Het is toch ongelooflijk.”

Dennis: “Het is heel gek. Ik krijg gewoon een mailtje van: ‘Dit moet je doen’. Van de directie kan ik niemand meer bellen. Het is treurig, maar als je je geld niet meer krijgt… Ik moet ook de hypotheek betalen en dan heb je geen andere optie dan dat je het wel doet.”

RoddelPraat

De bewuste aflevering van RoddelPraat ziet u hier.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen