Nynke de Jong wil niet schrijven voor de clicks, vertrekt bij AD

Het AD verliest een van zijn meest prominente columnisten. Nynke de Jong, die de paginatweecolumn afwisselt met Özcan Akyol, vertrekt bij de krant omdat ze toe is aan iets anders.

Nynke de Jong © KRO-NCRV

Nynke de Jong staat vanaf begin 2021 niet meer op AD’s pagina twee. “Even een huishoudelijke mededeling tussendoor: een paar weken geleden heb ik het AD gemeld dat ik begin 2021 stop als columnist voor die krant en de regiotitels. Ik heb er vier prachtige jaren gehad, en het is een enorme eer om voor zoveel lezers te mogen schrijven.”

Zin in iets anders

Maar, zo vervolgt Nynke op Twitter: “Tijdens mijn zwangerschapsverlof merkte ik dat ik zin heb in ander werk. Zin om langere verhalen te maken, om meer podcasts te maken. Zin om weer langer over een stuk na te denken, en niet drie keer per week die deadline te hebben.”

Ze kan zichzelf niet meer voor de volle honderd procent geven. “En ik vind: die plek in de krant is zo’n eervolle plek. Die moet je alleen volschrijven wanneer je dat met hart en ziel doet. Die klus doe je er niet zomaar bij.”

Opiniemaker

Nynke wil niet bekend komen te staan als iemand die overal een mening over moet hebben. “Het lijkt me ook verfrissend om eens niet drie keer per week mijn mening te tetteren. Om eens ergens géén mening over te hebben. Voor je het weet ga je zo in jezelf geloven dat je jezelf ‘opiniemaker’ gaat noemen.”

“Schrijven voor de clicks. Lekker een tegendraadse mening opschrijven zodat je gegarandeerd in de spotlights staat. Dat is dus niks voor mij. Lang verhaal kort: tijd voor andere mooie dingen! Ik ga veel toffe nieuwe dingen doen, waarover later uiteraard meer. Zoals we dan zeggen: zin in.”

Angela

Een echt drama is het niet voor het AD. Eigenlijk draait bij die krant alles maar om één andere columnist: Angela de Jong. Als een soort overactieve vulkaan teistert ze Hilversum bijna dagelijks met haar stukjes in de krant. Daarmee overschaduwt ze haar collega-columnisten, die overigens een hekel hebben aan Angela.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen