Wietze de Jager mist Mattie Valk niet: ‘Nee, geen moment’

Drieënhalf jaar na het uiteenvallen van hun duoschap, heeft Wietze de Jager helemaal geen negatieve gevoelens meer over Mattie Valk. Tegelijkertijd mist hij hem ook totaal niet, zegt hij op BNR Nieuwsradio.

Mattie Valk en Wietze de Jager © Qmusic

Wietze de Jager en Mattie Valk vielen uit elkaar na een legendarische radioruzie. Ze maakten samen een zeer succesvol radioprogramma op Qmusic en concurrent Talpa Radio trok aan het tweetal. Ze zouden eigenlijk samen de overstap maken, totdat Mattie ineens besloot om tóch bij te tekenen bij Qmusic. Wietze was woest en het duo lag uit elkaar.

‘Mis je hem wel eens?’

Uiteindelijk stapte Wietze alleen over naar Talpa Radio, maar het meest begeerde uitzendmoment voor radio-dj’s, de ochtendspits, is hij kwijtgeraakt. “Of dat mijn ambitie is? Ik ben erachter gekomen dat ik een haat-liefdeverhouding heb met de ochtendshow”, zegt hij.

Dan vraagt gastheer Wilfred Genee naar zijn oud-radiomaatje Mattie Valk. “Mis je hem wel eens of niet?”

Wietze: “Mattie? Nee.”

Wilfred: “Geen moment?”

Wietze: “Nee, nee. Niet echt gemist nee. Ik mis de ochtendradio af en toe wel.”

Gesloten boek

Wilfred: “Wat komt er in je op als ik Mattie zeg dan?”

Wietze: “Ehhh, poe, wat komt er in me op. Gesloten boek, dat is inmiddels wel afgesloten.”

Wilfred: “Maar negatieve gevoelens? Ben je boos of ben je het helemaal kwijt?”

Wietze: “Nee, helemaal niet meer. Ik denk dat dat ook echt is gekomen door alle kansen die ik heb gekregen bij Talpa Radio. Als het nu niet zo goed was gegaan, dan had ik dat misschien wat meer gehad. Dan word je misschien iets zuurder.”

Wietze in nopjes bij Talpa

Uiteindelijk vindt Wietze het hartstikke leuk dat hij bij Talpa en Radio 538 terecht is gekomen. “Heel cliché: waar een deur dichtgaat, gaat er ook weer eentje open. Dat is in mijn geval wel het geval geweest, want ik heb nu fantastisch mooie radioprogramma’s die ik mag maken.”

Bovendien mag hij af en toe nog steeds proeven aan de ochtendspits, aldus Wietze. “Als Frank Dane in de zomer met vakantie is, dan mag ik de ochtendshow doen. Dat is ook wel heel lekker: dat je het vijf weken doet en daarna weer lekker kan uitslapen.”

Wietze aast niet op plek Frank

Wietze vindt dat een mooi model. Hij zou het niet zitten om de ochtendshow van Radio 538 structureel over te nemen van Frank Dane. “Je zou het niet structureel willen doen?”, aldus Wilfred.

Daarop zegt Wietze: “Ik vind dat het mooiste tijdstip, dat merk ik wel. Maar het is killing. Ik heb drie jonge kinderen thuis.”

Een sappig gegeven is dat er nog altijd een documentaire over Mattie en Wietze op de plank ligt. Die is in de laatste jaren van hun duoschap gefilmd, totdat ze met ruzie uit elkaar gingen. De docu is door Qmusic in de doofpot gestopt.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen