Wilfred Genee baalt dat zijn torenhoge salaris op straat ligt

Wilfred Genee vindt het lastig dat iedereen weet wat hij verdient bij Talpa Network. Hij voelt zich daar, met name in deze tijden van crisis, erg ongemakkelijk over. Dat heeft hij laten weten op BNR Nieuwsradio.

Wilfred Genee Bron: Wessel de Groot

De mannen van VI hebben in het boek van het programma, Inside, zelf hun salarissen onthuld: Wilfred Genee zit op de 700.000 euro per jaar. Voorafgaand aan de Talpa-deal probeerde hij een salarisverhoging tot 450.000 euro los te krijgen bij RTL, maar de zendergroep wilde niet meer bieden dan 390.000 euro.

Ongemakkelijk

Al met al ziet Wilfred nog regelmatig zijn salaris voorbijkomen in de media en daar voelt hij ongemak bij. “Ik vind het in een tijd als deze best lastig om erover te praten. Deze zomer is er een enorme discussie geweest over ons tv-programma. Te pas en te onpas werden onze salarissen genoemd en daar werd ik echt heel ongemakkelijk van.”

Om zijn geloofwaardigheid na de VI-ruzie te behouden, riep Johan Derksen dat hij de helft van zijn salaris gaat schenken aan een goed doel. Ook dat had weer iets ongemakkelijks, vindt Wilfred. “Dat mannen en plein public over hun salarissen aan het discussiëren zijn, weet je wel.”

Dankbaar voor 7 ton

Wilfred is heel erg dankbaar dat hij elk jaar weer zeven ton uit de kluis van John de Mol ontvangt. “In tijden als deze, met corona enzo, moet je gewoon dankbaar zijn dat je dat verdient. Het is ook een belachelijk salaris, dat geef ik eerlijk toe, maar als dat voor je betaald wordt, is het wel heel mooi dat je dat kunt ontvangen.”

Verder wil Wilfred er niet te veel over praten dat hij zeven ton per jaar incasseert. “Dan moet je er niet over praten enzo, weet je. Ik heb het niet bedacht, hè, voor de duidelijkheid? Dat salaris heb ik niet bedacht.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen