Felle kritiek op Jan Smit als Voice-coach: ‘Hij zit erbij als oude zeur’

Jan Smit wordt door De Telegraaf niet bepaald met lovende kritieken ontvangen als nieuwe coach van The Voice of Holland. De mediaredactie van de krant vindt dat hij erbij zit als een oude zeur.

Jan Smit © William Rutten

The Voice of Holland is vorige week vrijdag van start gegaan met Jan Smit als nieuwe toevoeging aan het programma. Hij vervangt Lil’ Kleine, die eruit is geschopt omdat hij een vreselijk slechte coach was. Over zijn opvolger zijn ze bij De Telegraaf niet zo tevreden: Jan zit er in het programma bij als een oude zeur, zo klinkt het in de mediapodcast van de krant.

Niet sympathiek

Daphne van Rossum, de presentatrice van de podcast, vindt Jan helemaal niks. “Ik vind hem niet zo sympathiek overkomen. Als er dan op een gegeven moment een match is met – hoe heet zo iemand – een zanger of een kandidaat, dan blijft hij ook gewoon zitten. Er is niet de spontaniteit van een beetje het podium oprennen en een elleboogje geven.”

De mediajournaliste heeft geen idee waar het vandaan komt, maar kan zich voorstellen dat Jan even moet wennen aan het programma. “Het team is al helemaal op elkaar ingespeeld met hun grappen en grollen. Ik kan me voorstellen dat het ook wel spannend is als je daar nieuw in komt.”

God

Tv-kenner Rob Goossens denkt dat de zenuwen mee kunnen spelen. Volgens Rob is Jan heel erg nerveus over zijn deelname, omdat zijn kinderen het op de voet volgen. Toen hij hen vertelde dat hij Voice-coach zou worden, waren zij namelijk lyrisch enthousiast. “Toen werd papa ineens God.”

Wellicht speelt dat inderdaad mee, denkt Daphne. Ze hoopt dat Jan de zenuwen snel kan laten varen, want zijn huidige attitude vindt ze dus he-le-maal niks. “Hij moet wel even wat losser erin komen, want zo komt hij een beetje over als een oude zeur, zal ik maar zeggen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen