RTL 5 zet Geraldine Kemper op Big Brother: ‘Ze is hier perfect voor’

Geraldine Kemper krijgt anderhalf jaar na haar overstap naar RTL eindelijk een prestigieuze presentatieklus in handen: ze wordt het gezicht van de revival van de legendarische realityshow Big Brother.

Big Brother RTL/ Wim Van de Genachte

Big Brother keert in 2021 terug op de buis. Er gingen nog even geruchten dat RTL de realityshow zou gaan uitzenden op de plek van GTST, maar er is niet voor vlaggenschip RTL 4 gekozen. Het legendarische realityprogramma komt terecht op de kleinere zusterzender RTL 5 én op Videoland; het past goed bij de hedendaagse jongerencultuur, denkt RTL.

Wekelijkse liveshow

Aangezien het dure Big Brother een samenwerking met de Vlamingen betreft, doet Geraldine Kemper de show niet alleen: ze gaat samen met dj Peter Van de Veire presenteren. Concreet zullen ze De Start van Big Brother, de wekelijkse liveshow van het programma én de grote finale-uitzending presenteren.

De reguliere dagelijkse uitzendingen op RTL 5 hebben uiteraard geen presentator nodig, net als de livestream. RTL heeft ervoor gekozen om 24/7 te gaan streamen op Videoland: elke minuut van de dag kan men daar zien wat er in het Big Brother-huis gebeurt. Daarmee hoopt RTL uiteraard nieuwe abonnees te werven.

Peter gelooft in Geraldine

Terug naar de presentatie: Peter van der Vorst, de grote contentbaas van RTL, is heel erg enthousiast over Geraldine. “Geraldine Kemper is de perfecte presentatrice voor Big Brother. Zij was pas tien ten tijde van de eerste serie en kijkt dus met een frisse blik naar het programmaformat.”

Hij vervolgt: “Bovendien weet ze door haar grote schare volgers op Instagram als geen ander hoe het is als honderdduizenden mensen dagelijks meekijken in jouw leven. Dat maakt haar, samen met haar Vlaamse collega Peter Van de Veire, tot een uitermate geschikte gesprekspartner voor de kandidaten.”

Geraldine vindt het super vet

Geraldine Kemper zelf is ook in haar nopjes. “Het is super vet dat ik zo’n groot programma mag presenteren. Een project dat 100 dagen loopt en 24/7 doorgaat. En dan ook nog elke week live! Wij leven nu natuurlijk allemaal inmiddels in een Big Brother wereld, met social media waarbij iedereen zich van zijn beste kant laat zien met filters en effecten.”

“Ik verwacht echt een Big Brother 2.0, waarbij wij 24/7 gaan kijken wat er gebeurt als je al die filters weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen. En ik vind het superleuk dat ik het met Peter mag presenteren. Wij kennen elkaar nog niet zo goed, maar we hadden wel gelijk een goede klik. Het is ook te gek om in een Vlaams-Nederlands team te werken!”, aldus de presentatrice.

Het tv-talent maakte medio 2019 de overstap van BNNVARA naar RTL, maar we hoorden ongelooflijk lang niets van haar. Ze legde vorige maand uit dat dat door corona komt. De enige prime-time-klus die ze tot nu toe heeft gedaan, is Geraldine en de Vrouwen, maar daar kijken momenteel bar weinig mensen naar.

Legendarisch

RTL is zichzelf in de handen aan het wrijven over de comeback van Big Brother. “Ruim 20 jaar nadat Big Brother, de moeder van alle realityshows in Nederland tot leven kwam, keert het grootste en bekendste tv-programma eindelijk terug naar de lage landen”, aldus een woordvoerder van de zender.

Big Brother is volgens de zendergroep wederom aan een zegetocht bezig. “Het legendarische format is inmiddels uitgezonden in 66 landen en wordt wereldwijd nog steeds omarmd door miljoenen kijkers. Big Brother is in andere Europese landen aan een geslaagde revival bezig.”

Wanneer Big Brother in 2021 terugkomt maken RTL en SBS België op een later moment bekend. De productie is in handen van EndemolShine Nederland en Lecter Media.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen