RTL 5 zet Geraldine Kemper op Big Brother: ‘Ze is hier perfect voor’

Geraldine Kemper krijgt anderhalf jaar na haar overstap naar RTL eindelijk een prestigieuze presentatieklus in handen: ze wordt het gezicht van de revival van de legendarische realityshow Big Brother.

Big Brother RTL/ Wim Van de Genachte

Big Brother keert in 2021 terug op de buis. Er gingen nog even geruchten dat RTL de realityshow zou gaan uitzenden op de plek van GTST, maar er is niet voor vlaggenschip RTL 4 gekozen. Het legendarische realityprogramma komt terecht op de kleinere zusterzender RTL 5 én op Videoland; het past goed bij de hedendaagse jongerencultuur, denkt RTL.

Wekelijkse liveshow

Aangezien het dure Big Brother een samenwerking met de Vlamingen betreft, doet Geraldine Kemper de show niet alleen: ze gaat samen met dj Peter Van de Veire presenteren. Concreet zullen ze De Start van Big Brother, de wekelijkse liveshow van het programma én de grote finale-uitzending presenteren.

De reguliere dagelijkse uitzendingen op RTL 5 hebben uiteraard geen presentator nodig, net als de livestream. RTL heeft ervoor gekozen om 24/7 te gaan streamen op Videoland: elke minuut van de dag kan men daar zien wat er in het Big Brother-huis gebeurt. Daarmee hoopt RTL uiteraard nieuwe abonnees te werven.

Peter gelooft in Geraldine

Terug naar de presentatie: Peter van der Vorst, de grote contentbaas van RTL, is heel erg enthousiast over Geraldine. “Geraldine Kemper is de perfecte presentatrice voor Big Brother. Zij was pas tien ten tijde van de eerste serie en kijkt dus met een frisse blik naar het programmaformat.”

Hij vervolgt: “Bovendien weet ze door haar grote schare volgers op Instagram als geen ander hoe het is als honderdduizenden mensen dagelijks meekijken in jouw leven. Dat maakt haar, samen met haar Vlaamse collega Peter Van de Veire, tot een uitermate geschikte gesprekspartner voor de kandidaten.”

Geraldine vindt het super vet

Geraldine Kemper zelf is ook in haar nopjes. “Het is super vet dat ik zo’n groot programma mag presenteren. Een project dat 100 dagen loopt en 24/7 doorgaat. En dan ook nog elke week live! Wij leven nu natuurlijk allemaal inmiddels in een Big Brother wereld, met social media waarbij iedereen zich van zijn beste kant laat zien met filters en effecten.”

“Ik verwacht echt een Big Brother 2.0, waarbij wij 24/7 gaan kijken wat er gebeurt als je al die filters weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen. En ik vind het superleuk dat ik het met Peter mag presenteren. Wij kennen elkaar nog niet zo goed, maar we hadden wel gelijk een goede klik. Het is ook te gek om in een Vlaams-Nederlands team te werken!”, aldus de presentatrice.

Het tv-talent maakte medio 2019 de overstap van BNNVARA naar RTL, maar we hoorden ongelooflijk lang niets van haar. Ze legde vorige maand uit dat dat door corona komt. De enige prime-time-klus die ze tot nu toe heeft gedaan, is Geraldine en de Vrouwen, maar daar kijken momenteel bar weinig mensen naar.

Legendarisch

RTL is zichzelf in de handen aan het wrijven over de comeback van Big Brother. “Ruim 20 jaar nadat Big Brother, de moeder van alle realityshows in Nederland tot leven kwam, keert het grootste en bekendste tv-programma eindelijk terug naar de lage landen”, aldus een woordvoerder van de zender.

Big Brother is volgens de zendergroep wederom aan een zegetocht bezig. “Het legendarische format is inmiddels uitgezonden in 66 landen en wordt wereldwijd nog steeds omarmd door miljoenen kijkers. Big Brother is in andere Europese landen aan een geslaagde revival bezig.”

Wanneer Big Brother in 2021 terugkomt maken RTL en SBS België op een later moment bekend. De productie is in handen van EndemolShine Nederland en Lecter Media.

37 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Mick
november 17, 2020 12:10

Na Utopia is Big Brother gewoon flauw geworden.

Gast
Marcus
november 17, 2020 12:03

Goed dat Geraldine dit kan doen, al vraag ik mij af of Big Brother in Nederland nog werkt als het soortgelijke Love Island niet meer dan 150duizend kijkers trok. Overigens niet het eerste grote project dat Geraldine voor RTL doet. Ze heeft dit voorjaar Expeditie Robinson gepresenteerd en er mag best gezegd worden hoe goed zij dit deed, beter dan Nicolette en Kaj.

Gast
Ron
november 17, 2020 12:09
Antwoord op  Marcus

Love Island is wel van een ander laken en pak. Dat is geen echte RLS met nadruk op ‘live’. Dit is wel zo goed als live op de streams en bijna 24 uur er na op TV. Verder zal de ‘buzz’ rondom Big Brother wel even wat groter worden opgezet dan een programma als Love Island. Sommige mensen weten niet eens dat het bestaat. RTL zal er alles aan doen, als hun marketing op orde is, dit groots te gaan uitpakken zodat heel Nederland het weet dat het weer terug is. Alleen het merk Big Brother is al goud waard.

Gast
Feitje
november 17, 2020 11:42

Denk dat bb in 2020 wel achterhaald is. Ze zullen het heus wel beetje naar deze tijd gehaald hebben maar geloof niet dat dit nog gaat scoren. Denk dat iedereen met internet alles wel heeft gezien. Dat was in 2000 natuurlijk wel anders met je inbelverbinding. Blieeep prrrrrr bliep tuututututu. (Dit zal niet iedereen begrijpen)

Gast
Bart
november 17, 2020 13:35
Antwoord op  Feitje

In andere landen slaat het aan. In sommige landen is het nooit weggeweest.

Gast
Ha ha ha
november 17, 2020 20:36
Antwoord op  Feitje

Ik denk ook dat BB in 2020 achterhaald is, maar ….2021 gaat het knallen.

Gast
Lieke Van Lexmond Lover
november 17, 2020 11:23

Beter een nieuwe versie van Oh oh cherso! Big brother is UIT

Gast
Mart
november 17, 2020 11:10

Repost 11 november

Hopelijk pakt RTL de vooravond en late avond van RTL 5 ook eens aan. Zoek de concurrentie iets meer op met SBS 6 en NPO 2. Breng sowieso Nederlandse programma’s!

Misschien zoiets?

16:00 – Prime Time Programma (HH vorige dag)
17:00 – Big Brother (HH vorige dag)
18:00 – Huizenjagers (of Woonmagazine achtig programma)
19:00 – Het dorp: “…” (een mix van ‘Man Bijt Hond’, ‘Binnenstebuiten’ en ‘Typisch’. Programma over verschillende dorpen. Elk dorp heeft bijzondere verhalen, wel een “dorpsgek” en bijzondere huizen. Dit programma brengt verschillende verhalen in beeld)
20:00 – Op de Spoedeisende Hulp (Kan ook fragmenten bevatten uit ‘Team Spoedeisende Hulp’, ‘Eerste Hulp bij Festivals’, ‘Pech op de Piste’ etc. wanneer het te duur is om te maken. Trauma Centrum scoorde ook altijd goed op SBS 6)
20:30 – Prime Time Programma
21:30 – Big Brother
22:30 – 5 in Nederland (oud Hart van Nederland-gevoel, zou een stunt zijn om Gallyon en Selma op dat programma te zetten + altijd om 22:30 starten, Hart van Nederland start later op avonden met Champions League voetbal en SBS 6 heeft vaker uitloop van prime time programmering)
23:00 – 24 uur in de E.R. (scoort nu ook erg goed op RTL 5)
00:00 – Op de Spoedeisende Hulp (HH, sluit mooi aan bij 24 uur in de E.R.)
00:30 – Big Brother (HH)
01:30 – 5 in Nederland (HH)

Een spelprogramma in de vooravond is ook een goede toevoeging, maar waarschijnlijk te duur.

Gast
Ron
november 17, 2020 10:44

Goed dat ze het groots aan gaan pakken dus ook met livestreams er bij want sommige landen zenden Big Brother zonder livestreams uit. Maar hier in Nederland houden ze vast aan het juiste orginele format voor Big Brother. Geraldine kan dit wel en het was dan ook geen rocket science dat zou de klus zou krijgen.

Laatst bewerkt 15 dagen geleden door Ron
Gast
Mick
november 17, 2020 12:13
Antwoord op  Ron

Dat originele format is toch best verouderd. Utopia maar dan zonder doel.

Gast
Ron
november 17, 2020 13:26
Antwoord op  Mick

Ze moeten of moesten opdrachten uitvoeren in Big Brother, zo kwamen ze de dagen door. Er zit een competitie element in. Dat is in andere landen ook zo.

Gast
Bart
november 17, 2020 13:36
Antwoord op  Ron

In het eerste seizoen hoefden ze geen opdrachten te doen.

Gast
Ron
november 17, 2020 21:40
Antwoord op  Bart

Dacht dat ik Big Brother Bart en Ruud wel eens op een hometrainer zag voor een of andere actie. Dat hebben ze in edities er na uitgebreid naar speciale weekopdrachten.

Gast
René
november 17, 2020 10:34

Fijn weer live op TV de livestream te kunnen bekijken. Via videoland dus en niet een dure website. Weet nog dat via Ziggo destijds ook de livestreams van Starmaker beschikbaar waren. Een keer laat hadden de jongeren het over hun ontmaagdingen en toen klonk vanuit de Regie dat ze daar niets mee konden voor TV. Wordt nu wel anders over gedacht.

Gast
anonymous
november 17, 2020 10:03

Contract van Geraldine maar niet meer verlengen.
Totaal geen talent.

Gast
MolTalk
november 17, 2020 09:58

Ze is hier zeker prefect voor, aangezien er niemand zal kijken.

Gast
anonymous
november 17, 2020 10:21
Antwoord op  MolTalk

😂😂😂😂

Gast
Kuwa Kuwa met Bos Jrink
november 17, 2020 09:54

Het zal een grote flop worden. Inmiddels hebben we alles al gezien. Het gaat alleen maar om wanneer Pietje Klaartje gaat doen. Of wanneer René Jeroen gaat doen. Of wanneer Bente Sterre gaat doen.
Oh oh Cherso, Temptation island, Villa Huppeldepup, De Betsjelor etc. etc.
Het gaat maar om één ding.
En daarvsn loopt het interweb meer dan over.
Dus: flopperdeflop.

Gast
Adonis
november 17, 2020 09:42

Weer een programma uit de oude doos, waar nog dommere, nepgfiguren de hoofdrol gaan spelen. En waarom mag mijn moeder het niet presenteren? Die was vijf toen BB begon.

Gast
Bart
november 17, 2020 09:36

Was te verwachten dat Geraldine dit ging doen.
Blijft lastig voorspelen of het weer gaat aanslaan. Volgens het bericht in andere landen wel dus zou hier ook kunnen. Ben benieuwd naar de programma’s er omheen. Er moet wel weer wat meer gaan gebeuren bij RTL5.

Gast
Chiel
november 17, 2020 13:12
Antwoord op  Bart

Er gebeurt prime time wel ontzettend veel bij RTL5. Vrijwel iedere avond Nederlands product. Maar als de vooravond dan niks/weinig is dan schiet het ook niet erg op. Veronica (en NET5 ook, POWERED BY LINDA… au) laat veel kansen liggen, RTL5 zou best weer succesvol kunnen worden.

Gast
Bart
november 17, 2020 13:41
Antwoord op  Chiel

Klopt dat er veel gebeurd op prime-time maar de programmering heeft niet echt een duidelijke lijn. Daarbij is de vooravond natuurlijk waardeloos zonder Nederlands product waardoor je niets opbouwt dat prime-time blijft zitten. Moeilijk en duur hoeft het niet te zender. De prime-time programmering moet het nu hebben van de zapper die toevallig blijft hangen.

Ja Talpa laat absoluut heel veel kansen liggen bij alle zenders. Dat komt omdat de baasjes daar stuk voor stuk mensen zijn die niet van televisie houden en al helemaal geen idee hebben wat de mensen in het land willen zien.

Chateau Meiland is hen ook maar toevallig overkomen.

Gast
Koekwaus
november 17, 2020 08:47

Wat ooit begon met ietwat verveeld simpel volk zoals jij, ik en de buurman twee straten verder, zal verworden tot een huis vol aandachtshoeren van verschillende afdelingen uit de grotere psychiatrische klinieken die ons land rijk is.

Utopia waren mensen van de gesloten afdeling. #koekoek.

Deze BB zal een combinatie zijn van halfnaakte IG aandachtshoeren, een homo, een trans, een slet dat zich op dag 2 al laat neuken door de eerste die erop wil, een ouder persoon die de wijste moet zijn, een ex junk en een gescheiden moeder van 4. En dat allemaal uit de bak van een figuranten casting-bureau.
Het zal niks van doen hebben met BB zoals ooit de eerste aflevering maar vooral gescripte troep wat de klok slaat.
Mark my words!

Gast
Bente's rosbief
november 17, 2020 09:13
Antwoord op  Koekwaus

U heeft helemaal gelijk.

Gast
Sjors Boomschors
november 17, 2020 10:48
Antwoord op  Koekwaus

Vraag; hoe komen ze aan deze mensen.. kan niet voorstellen dat deze types echt bestaan.

Zou dan wel nog de mooi boy en de mislukte C-ster toevoegen aan de cast.. dan heb je een mooi gezelschap.

Denk dat iedereen die erin gaat, voor de 5 seconds of fame gaat.. zal een hoog gehalte hebben van “stop making stupid people famous”

Gast
Koekwaus
november 17, 2020 11:01
Antwoord op  Sjors Boomschors

Inderdaad een goede toevoeging van de mooiboy en c artiest, die mogen niet ontbreken.

De mensen halen ze dus uit de bak van een figuranten/modellen/castingbureau.

Gast
idioot
november 17, 2020 08:35

wat een slechte foto

Gast
Buurvrouw van Geraldine
november 17, 2020 08:21

Afdankertje van de Mol!

Gast
Bart
november 17, 2020 09:34

Helemaal niet. John de Mol raakte ooit de rechten kwijt omdat hij zijn bedrijf Endemol verkocht aan het Spaanse Telefonica.

Het programma zou aangeboden kunnen zijn aan Talpa om uit te zenden op SBS6. RTL hapte toe en de Mol niet.

Gast
Jo de Jong
november 17, 2020 09:40
Antwoord op  Bart

Dus is het een afdankertje van de Mol

Gast
Bart
november 17, 2020 09:45
Antwoord op  Jo de Jong

Want?

Gast
Mick
november 17, 2020 12:15
Antwoord op  Bart

Waarom zou SBS6 Big Brother willen eigenlijk? Ze hebben Utopia, als je dan terug gaat naar Big Brother dan neem je de uitgeklede versie. Het is alsof RTL van The Voice terug zou willen naar Idols.

Gast
Bart
november 17, 2020 14:35
Antwoord op  Mick

Big Brother is toch geen uitgeklede versie? Het is maar welke draai je er aan geeft.

Gast
Bla, bla, bla....
november 17, 2020 08:15

Sinds haar overstap naar RTL in juni 2019 hebben we nog niet iets bijzonders van deze dame mogen vernemen.

Gast
Grenadine
november 17, 2020 08:10

Echt een allemans-vrouwtje. Letterlijk. Vele liters gensaus zijn daarin gegaan.

Gast
links- of rechtsom
november 17, 2020 08:04

Oef… die foto… het zweepje ontbreekt er nog maar net aan ;)

Gast
Dus...
november 17, 2020 18:36
Antwoord op  links- of rechtsom

Als iedereen met een latexachtige broek met een zweepje rond zou lopen liep de wereld op dit moment vol met dominante figuren. Dat het geen alledaagse styling is ben ik wel met je eens.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen