Peter van der Vorst: ‘Big Brother past heel erg in 2020’

Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, heeft heel veel vertrouwen in de terugkeer van Big Brother. Hij blaast de realityhit in het nieuwe seizoen nieuw leven in en rekent op succes. Dat gaf hij maandagavond aan in RTL Boulevard. Van der Vorst is er trots op. “Het is twintig jaar geleden dat Big Brother in Nederland te zien was. Het is eigenlijk de moeder van alle realityformats in de wereld. Het is wereldwijd nog steeds succesvol en ook in Europa is het weer aan een revival begonnen.”

Big Brother is volgens hem niet ouderwets. “Het past, vinden wij, juist heel erg in deze tijd. Twintig jaar geleden was het echt een andere wereld en had je nog niet dagelijks contact via mobieltjes met de rest van de wereld. Dat is nu wel zo. Wat gebeurt er met mensen als je dat ineens van ze afpakt? Wanneer je 100 dagen alle contacten met de buitenwereld verbreekt?

Er wordt volop gewerkt aan het format. “We zijn nog volop in ontwikkeling, maar er zullen uiteraard wel wat aanpassingen zijn, maar in de basis is het gewoon hetzelfde.”

Als beoogd presentator wordt regelmatig de naam van Bridget Maasland genoemd. Zij zegt: “Ik denk dat het nog steeds gaat werken. Dat zie je in het buitenland ook. Ik vind het heel erg leuk, want ik heb er heel goede herinneringen aan.”

Lees ook: ‘Big Brother op tijdslot GTST zou grote gok zijn’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen