Tv-ramp afgewend: Op1-ster tegenover ingestorte kade

Je hoort critici regelmatig roepen dat de publieke omroep door de jaren heen echt véél te grachtengordel is geworden, maar vanmiddag kwam het allemaal wel heel erg dichtbij: de kade die instortte in de binnenstad van Amsterdam, sleurde bijna Op1-sterpresentator Hugo Logtenberg mee. Het is dat hij aan de overkant stond op ongeveer een meter of tien, anders had hij zich misschien wel schreeuwend moeten vastklampen aan de lantaarnpaal, die door de kaderamp bijna kopje onder ging in de gracht.

Gelukkig kan Hugo, die gisterenavond op televisie was, het nog navertellen. Dat doet hij dan ook voor de camera van stadszender AT5, die de Op1-ster geschrokken aantrof tussen het groepje getuigen.

Het voelde voor Hugo alsof hij in een film zat. “Ik kwam het hoekje om lopen, want ik had een broodje gegeten met een collega in de Staalstraat en dan zie je ineens van die vette schuimkoppen op het water en er verdwijnt nog een stukje kade. Het laatste deel gaat erin. En er ligt gewoon een hele lantaarnpaal, die er stond. Filmregisseur Dick Maas zou er een puntje aan zuigen.”

Het was heel surrealistisch, aldus Hugo. “Dat zag je aan al die mensen op de brug: niemand heeft dit meegemaakt. Je staat naar iets te kijken waarvan je niet kunt bedenken dat het waar is. Dat gewoon een hele kade in het water verdwijnt. Het water staat letterlijk tot aan de poort van de UvA nu.”

Ondanks dat iedereen erg geschrokken is gaat Op1 vanavond gewoon door. De uitzending begint om 22.20 uur op NPO 1.

Foto: AT5

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen