Tv-ramp afgewend: Op1-ster tegenover ingestorte kade

Geplaatst op di 01 sep 2020 om 17:10

Je hoort critici regelmatig roepen dat de publieke omroep door de jaren heen echt véél te grachtengordel is geworden, maar vanmiddag kwam het allemaal wel heel erg dichtbij: de kade die instortte in de binnenstad van Amsterdam, sleurde bijna Op1-sterpresentator Hugo Logtenberg mee. Het is dat hij aan de overkant stond op ongeveer een meter of tien, anders had hij zich misschien wel schreeuwend moeten vastklampen aan de lantaarnpaal, die door de kaderamp bijna kopje onder ging in de gracht.

Gelukkig kan Hugo, die gisterenavond op televisie was, het nog navertellen. Dat doet hij dan ook voor de camera van stadszender AT5, die de Op1-ster geschrokken aantrof tussen het groepje getuigen.

Het voelde voor Hugo alsof hij in een film zat. “Ik kwam het hoekje om lopen, want ik had een broodje gegeten met een collega in de Staalstraat en dan zie je ineens van die vette schuimkoppen op het water en er verdwijnt nog een stukje kade. Het laatste deel gaat erin. En er ligt gewoon een hele lantaarnpaal, die er stond. Filmregisseur Dick Maas zou er een puntje aan zuigen.”

Het was heel surrealistisch, aldus Hugo. “Dat zag je aan al die mensen op de brug: niemand heeft dit meegemaakt. Je staat naar iets te kijken waarvan je niet kunt bedenken dat het waar is. Dat gewoon een hele kade in het water verdwijnt. Het water staat letterlijk tot aan de poort van de UvA nu.”

Ondanks dat iedereen erg geschrokken is gaat Op1 vanavond gewoon door. De uitzending begint om 22.20 uur op NPO 1.

Foto: AT5
22 Reacties op “Tv-ramp afgewend: Op1-ster tegenover ingestorte kade”


 1. Xavier

  Ramptoerisme, net nu je dat hele concept een beetje aan het afbouwen bent.

 2. ome H

  Dat de hele grachtengordel maar verzuipt ;)

 3. Kuis

  Dit krijg je dus als je jaar na jaar Groenlinks, D66 en PvdA een stad laat besturen…

  De binnenstad staat op instorten na alle budgetoverschrijdingen voor de aanleg van de Noord/Zuidlijn.

 4. Dirk

  Had een engeltje op zijn schouder.

 5. Baudet For President

  Heftig nieuws! Gelukkig kan de uitzending van OP1 vanavond gewoon doorgaan!

 6. Moud

  Wat een heisa, snap dat de getuigen er van geschrokken zijn, maar ik vind het veel erger van die (historische) kade. Verder zijn er gelukkig geen slachtoffers gevallen.
  Al jaren wordt te weinig aandacht besteed aan het onderhouden van deze kades. Dat is bekend bij de Gemeente, maar ja…! 🤭

 7. Lies

  LOL !

 8. Bart

  TV Ramp? Hij stond aan de overkant!
  Gelukkig geen slachtoffers.
  Zonde van die kade.
  Hoop dat ze het nog kunnen herstellen.

 9. Rene

  Wat was de ramp dan eigenlijk? Ik lees alleen maar een hoop overdreven heisa om niets.

 10. LLRV

  Oh nee, wat kwam dat dichtbij zeg! Dat hij het nog kan navertellen. Ik zou zeggen live in het 8-uur journaal. En de persco van Rutte kan al helemaal niet door gaan. Hugo zal zeker een boek schrijven: Hoe ik de ramp overleefde!

  1 September 2020, Hugo zal die dag noooooiiit meer vergeten. Alsof hij voor de 2e keer is geboren …

  Koffie iemand?

 11. achtmet

  Wat een pech dat Sylvana daar niet woont !

 12. Ad

  @Dirk
  Nee, een (vara)haantje.

 13. Klaaswaal

  Sommige hier snappen echt niet wat ironie is😕

 14. James-Günther Überstatement

  TV-wereld in de rampenkramp vanwege een Op1-ster? Jongens de pongens dat is nieuw voor mij. Nooit eerder gezien deze ster.
  Zeker een dwergster?
  Zo te zien geen bruine dwerg en ook geen Humberto Tan, want dan is er eerder sprake van een supernova. Of er ook bruine supernova’s bestaan moeten jullie maar even aan Vincent Icke vragen. Ik heb zo’n bruin vermoeden van niet.
  Deze OP1-ster ziet er nogal bleekjes uit. Niet van de schrik, want hij lacht.
  Alleen dat fronsend voorhoofd wijkt wat af. Een frons van de poel, die hij even in zijn verbeelding zag, wanneer hij was ingeslagen in die gracht. Een poel groter dan die van de inslag in de Golf van Mexico.
  Mijn tv is werkelijk aan een ramp ontsnapt, want Breda ligt niet zo ver van Amsterdam vandaan.

 15. MediaPrak

  Berichten welke beginnen met ‘Stel, wat, als’ hebben geen enkel nieuwaarde

 16. Habakuk de Stalker

  Houd moed MediaPrak. Eens komt er een nieuw aarde.

 17. Henk

  Dat is de prijs van toerisme, vlakbij de Wallen en dus altijd druk. Nu willen ze de toeristen naar andere gebieden lokken. Maak je borst maar nat.

 18. Wallenaar

  Nee, Henk. Deze kade is van de Universiteit van Amsterdam. Op het binnenterrein word momenteel geheid en gebouwd. Zo ontstaan ‘sinkholes’… Heeft niets met toeristen te maken…

 19. Fluit

  Volgens mij bedoel je zinkgaten. Of staat de Universiteit van Amsterdam soms in Engeland?

 20. De amsterdamse wortels zijn VIKing wortels

  Als de hele grachtengordel nu eens gevuld zou worden met bouwafval. Dan zouden we de nederlandse tafelberg, madurodam style kunnen hebben.

 21. Schijt aan

  Eigen schuld, moeten ze maar onderhoud plegen. Maar ja dat krijg je met die slimmeriken bij de gemeentes. Niet alleen in 020, maar in heel Nederland is dat zo. SUKKELS!!! Kom is wat vaker achter dat buro vandaan, en niet alleen voor de koffie!!!!!!!!

 22. Maria

  Rondvaartboten schijnen daar te keren, wat voor de nodige golven zorgt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.