SBS-hel: 5 Uur Show én Dit Vindt Nederland megaflops

SBS 6 begint het nieuw tv-seizoen ronduit dramatisch. De nieuwe paradepaardjes van de zender, De 5 Uur Show en half-zeven-titel Dit Vindt Nederland, zijn enorme megaflops. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Waar De 5 Uur Show dinsdag het laagterecord van maandag evenaarde – 72.000 kijkers – ziet Dit Vindt Nederland de scores inzakken. Na de door 125.000 mensen (3 procent) bekeken première, zaten er dinsdag 102.000 kijkers (2 procent) klaar: een horrorscore.

Het is evident dat Dit Vindt Nederland met presentatrice Natacha Harlequin nu al een enorme mislukking is. In dit soort situaties schieten tv-makers altijd in de ‘de kijker moet het nog vinden’-reflex, maar we weten nu allemaal al wat het programma te wachten staat: de volgende halte is het tv-kerkhof.

Het is gewoon een slecht format, oordeelde Ron Vergouwen gisteren in RTL Boulevard. “Het zit niet goed in elkaar. Laat ik even positief zijn: Natacha Harlequin deed het hartstikke goed. Ze is een natuurtalent. Alleen het format – in een kringetje staan met mensen en meningen spuien – zit niet goed in elkaar.

De vooravondkijkcijfers van SBS 6 zagen er dinsdag als volgt uit:

  • 17:00: 72.000 kijkers (3,0%) voor 5 Uur Show
  • 17:50 150.000 kijkers (5,5%) voor Hart van Nederland
  • 18:00 243.000 kijkers (7,3%) voor Lang Leve De Liefde
  • 18:30 102.000 kijkers (2,4%) voor Dit Vindt Nederland
  • 19:30 322.000 kijkers (6,3%) voor Mr. Frank Visser

Het lijkt er al met al op dat Dit Vindt Nederland geen lang leven beschoren is. Worden Man Bijt Hond en Lingo weer van stal gehaald?

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen