Sander Schimmelpenninck is bijziend: -0,75

Sander Schimmelpenninck is bijziend, maar vindt zijn afwijking niet dermate ernstig dat hij een bril of lenzen gaat dragen. Dat zegt de hoofdredacteur van Quote in zijn podcast De Zelfspodcast. Bijziendheid, ook wel myopie genoemd, betekent dat je van ver weg niet helemaal scherp ziet. “Ik heb eigenlijk sinds mijn puberteit -0,5 of -0,75. Het is net niet fijn, maar het is ook net niet zo erg dat ik een bril of lenzen ga doen. Ik ben getroebleerd, dat klopt“, aldus de mediapersoonlijkheid.

Sander moet er niet aan denken om een setje lenzen te bestellen. “Ik heb altijd de theorie gehad – en dat is ook wel waar – dat als je begint aan een bril of lenzen het ook erger wordt. Het is voor mij net te managen. Het wordt ook niet erger.”

Het zit bij Sander in de familie. “Mijn moeder is ook bijziend en zij heeft ook altijd min of meer dezelfde afwijking gehad. Het wordt niet erger als je ouder wordt, maar dan kun je dichtbij niet meer lezen. Dan ga je de menukaart zo op een kilometer houden.”

Zijn podcastmaatje Jaap Reesema heeft zijn ogen gelaserd. “Dat laseren is zo dood- en doodeng, want je moet je ogen openhouden en dan zegt diegene: oké, nu moet je 10 seconden je ogen openhouden, doe je dat niet, dan gaat het gewoon mis, dan laser ik een verkeerd deel van je oog. Als je hem dan naar links of rechts doet, dan lasert hij verkeerd.”

Dat zou Sander al helemaal niet durven. “Oh, ik zou meteen knipperen. Het is gewoon een pistool op je hoofd.”

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen