Nicole Buch: ‘Top dat OM Geert niet, Akwasi wel spaart’

Nicole Buch vindt het logisch dat rapper Akwasi wél en Geert Wilders níet gespaard wordt door het Openbaar Ministerie. Dat heeft ze vrijdagavond gezegd in Shownieuws. Geert moet al zes jaar naar de rechtbank vanwege zijn minder-Marokkanen-uitspraak, terwijl Akwasi handjeklap met het OM heeft gedaan: in ruil voor een statement waarin hij afstand deed van zijn opruiende en daarmee strafbare uitspraken, is zijn zaak geseponeerd. Het leidt tot veel onbegrip, maar niet bij Nicole.

Nicole vindt het top hoe het allemaal gaat. “Ja, ik vind het eigenlijk we prima. Hij heeft samen met het OM en zijn advocaat om de tafel gezeten en hij heeft zich gedistantieerd van het feit dat hij tot geweld opgeroepen zou hebben. Hij zegt zelf dat het nooit zijn intentie is geweest.”

Collega Evert Santegoeds: “Ja, dat zegt Geert Wilders ook en die stelde alleen een vraag en hij gaat Zwarte Piet op z’n gezicht trappen.”

Nicole: “Ja, maar Geert Wilders blijf achter zijn uitspraken staan en dat is wel een groot verschil dat je je publiekelijk daarvan distantieert.

Patty Brard: “Is het niet wat laf? Dat je nu zegt: sorry!

Nicole: “Je kan het laf noemen, maar als hij zich daarvan distantieert is het logisch dat die zaak voorwaardelijk geseponeerd wordt. Geert Wilders blijft natuurlijk gewoon achter zijn standpunt staan.”

Evert: “Ja, maar die is zes jaar verder met procederen en wat dat gekost heeft.”

Nicole: “Ja, maar hij heeft publiekelijk zeg maar geen afstand genomen van de uitspraken.”

Evert: “Hij zegt: ‘Ik heb een vraag gesteld en daar kwam een antwoord op.’ Akwasi was toch iets duidelijker.”

Nicole: “Ja, maar hij staat er nog steeds achter.”

Airen Mylene: “Het geeft toch wel een beetje het signaal dat je alles kunt roepen, maar als je er dan weer afstand van doet dan…”

Nicole: “Zo zou je het kunnen zeggen ja, maar het is wel voorwaardelijk.”

Het is volgens De Telegraaf overigens nog lang niet zeker of Akwasi aan een gang naar de rechter ontkomt. “Een van de mensen die aangifte deed tegen de rapper na zijn dreigement Zwarte Piet in het gezicht te schoppen, stapt naar het hof“, meldt de krant.

Via een zogenoemde art. 12-procedure kan het hof worden gevraagd om het Openbaar Ministerie te dwingen Akwasi alsnog te vervolgen. Dat gebeurt vaker met succes.”

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen