5 Uur Show kwijnt weg in kijkcijferhel: 47.000 kijkers

Presentatrice Brecht van Hulten moest wel een beetje gniffelen toen Fons van Westerloo voorafgaand aan de start van haar 5 Uur Show slechts 50.000 kijkers voorspelde, maar de kijkcijfervoorspelling van de SBS-oprichter blijkt spot on. Het gaat nog altijd bar slecht met de talkshow, die Brecht afwisselend presenteert met Carolina Lo Galbo. Gisteren noteerde het programma een nieuw laagterecord op SBS 6: er keken slechts 47.000 mensen (2,2 procent), een afschúwelijk laag kijkcijfer.

Met 72.000, 74.000 en 61.000 kijkers voor de eerste drie afleveringen van de week, stevent De 5 Uur Show af op het laagste weekgemiddelde tot nu toe.

De 5 Uur Show zit nu in de vierde uitzendweek. Gedurende de eerste drie weken keken er gemiddeld 147.000, 131.000 en 95.000 kijkers. De dalende trend is evident.

Het is niet zo gek dat De 5 Uur Show zo slecht scoort. Het programma is echt heel erg saai en er zitten ook weinig aansprekende onderwerpen in. Het is echt het schoolvoorbeeld van wegzapmateriaal.

Voor SBS 6 is de klap dubbel hard, omdat ook het andere nieuwe dagelijkse programma, Dit Vindt Nederland, bar slecht scoort. Daar keken gisteren slechts 105.000 mensen (3,1 procent) naar.

Het is evident dat zowel De 5 Uur Show als Dit Vindt Nederland binnenkort van de buis verdwijnen, omdat de kijker beide programma’s afstraft. De grote vraag is: hoe lang laat de zender deze programma’s nog spartelen?

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen