Wouter de Winther: ‘Geschreeuw Henk Krol ongepast’

Het geschreeuw van Henk Krol in de show van Eva Jinek was ongemakkelijk en ongepast. Dat zegt Wouter de Winther, die tegenover de relpoliticus zat, in een podcast van De Telegraaf. Henk begon te schreeuwen tegen Eva én met zijn hand op tafel te slaan. Vreselijk, vond Wouter het. “Ik word persoonlijk altijd wat ongemakkelijk als mensen gaan schreeuwen en als mensen proberen je gesprekspartner te intimideren met stemverheffingen en op tafel slaan“, zegt hij.

Nóg erger is het als talkshowgasten beginnen te huilen, vindt Wouter. “Huilen in een gesprek is ook een heel vervelende manier van communiceren, want je schakelt eigenlijk je tegenstander uit, want die moet zich dan schuldig voelen.”

Het schreeuwen was volgens Wouter ook vervelend. “Dat geschreeuw vind ik ongepast, maar het is ook een trucje, hè, wat we zien? Dat het een emotie is geloof ik zo langzamerhand niet meer, want we hebben dit soort bozigheid wel vaker bij Krol te zien en dan hoorde je achteraf: ‘Ja, dat moest van Jan Nagel.’ Ook weer andermans schuld.”

Eerst wordt die declaratie met een grapje afgedaan, van: ik heb het toch goed bedoeld en niks aan de hand. Vervolgens vraagt Eva Jinek door en dan komt hij toch een beetje in het nauw en begint hij om zich heen te meppen. Dat patroon zie je eigenlijk gewoon voortdurend.”

De podcast van De Telegraaf kunt u hier beluisteren.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen