Tv-ruzie in Shownieuws over zwijgzame Yolanthe

Guido den Aantrekker leek gisteren in Shownieuws als enige te begrijpen waarom de kijker afstemt op een showprogramma als dat van hen: leuke ditjes en datjes over de privélevens van de sterren. En niet voor saaie pr-praatjes van BN’ers die aan een nieuwe film werken. De showkenner stoorde zich er dan ook aan dat Shownieuws bij een setbezoek aan de nieuwe Yolanthe Cabau-film een verbod kreeg om vragen te stellen over haar privéleven. Negeren die hap, vindt hij.

Als Guido de scepter had gezwaaid bij Shownieuws, dan had hij niet eens meegewerkt aan dit pr-interview van Yolanthe. “Als ik het voor het zeggen zou hebben – en dat heb ik gelukkig voor heel veel mensen niet – maar dan zou ik zeggen: ‘Wij gaan hier totaal geen aandacht aan besteden als we ook niet wat dingen over je privéleven mogen vragen.’”

De Show-kijker zit helemaal niet te wachten op obligate pr-praatjes, weet Guido. “Luister, het werkt in de showbizz zo dat als jij een film maakt en dan in het programma zoals het onze, maar ook in andere media heel veel aandacht krijgt, waarmee je een enorm bereik hebt, dan is het toch een kleine moeite om de mensen, het grote publiek, misschien gewoon eens te vertellen hoe het met je gaat. Dat willen de mensen thuis graag weten. Daarom kijken mensen bijvoorbeeld ook naar Shownieuws.”

Bram en Dyantha oneens

Merkwaardig genoeg waren zijn collega’s het niet eens met Guido. Zij vinden dat Yolanthe haar privéleven privé moet houden, terwijl alle showmedia léven bij de gratie van privénieuwtjes over de sterren.

Presentatrice Dyanthe Brooks: “Ik kan me zo voorstellen dat als het een pijnlijke scheiding is… Ze is op dat moment wel aan het werk.

Guido: “Een pijnlijke scheiding die inmiddels alweer drie jaar geleden is?

De gevallen advocaat Bram Moszkowicz: “In feite gaat het jou helemaal niets aan hoe het met haar gevoel gaat.”

Guido: “Nee, maar ik praat gelukkig niet voor mezelf Bram, maar voor de kijkers. Dat zou jij eigenlijk ook moeten doen.”

Dyantha pinnig: “Hoezo? Kan Bram niet voor zichzelf spreken dan?

Guido: “Nee, ik bedoel: we zitten hier voor de kijkers.”

‘Wat wil je van haar weten dan?!?!?’

Als onderdeel van een showrubriek moest Guido verdedigen waarom hij graag iets wilde horen over het privéleven van Yolanthe. Bram: “Ik vraag me af of de kijker nu nog wil weten – er is al van alles over geschreven en gezegd – hoe het met haar gaat. Ja, het zal wel goed met haar gaan. Ik vind niet dat je van haar kunt verwachten dat ze die scheiding nog een keer over doet.”

Guido: “Wie zegt dat het over die scheiding moet gaan? Vertel gewoon eens hoe het met je gaat en hoe je leven eruitziet.”

Dyantha: “Wat had je van haar willen weten?

Guido: “Ik had juist van haar eens willen weten hoe het écht met haar gaat.”

Daarop lachte Bram. Guido: “Daar kun je om lachen, maar luister: juist als je je altijd laat vertegenwoordigen door een manager – door Xenia Kasper, die dat overigens voortreffelijk doet, want ze houdt namelijk iedereen op afstand – dan is het toch voor de mensen heel erg leuk als je gewoon eens een keer een beetje meer van jezelf laat zien? Je bent een grote ster in Nederland, hè? Je bent ook een ster geworden doordat je het grote publiek mee hebt.”

‘Niet op een filmset’

Bram: “Ik kan me redelijk vinden in wat je zegt en ik begrijp het belang wat jij dan voor de kijker schetst, maar dat hoef je dan niet op zo’n filmset te doen. Dan zou je moeten vragen: ‘Wil je een keer een interview met mij hebben waarin we in de diepte gaan?’”

Guido: “Nee, zo’n vraag kan heel onschuldig zijn, maar er werd van tevoren gezegd: ‘Geen vragen over het privéleven.’ Kijk dan even naar Wesley. Je kunt veel van hem zeggen, maar kijk eens hoe hij dat doet. Als wij wat van Wesley willen weten, dan sturen we een appje en dan heb je binnen vijf minuten antwoord.”

Story-baas Guido die de scepter zwaait bij Shownieuws zou overigens niet eens zo’n slecht idee zijn. We kunnen op televisie best wat meer peper gebruiken.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen