Akwasi geniet van Facebook-verbod op Zwarte Piet

Rapartiest Akwasi, die in juni voor de grootste mediarel van het jaar tot nu toe zorgde met zijn gewelddadige uitspraken over Zwarte Piet, is blij met het nieuws dat afbeeldingen van de zwarte kindervriend voortaan verboden zijn op Facebook. Dat laat hij weten op Twitter. Veel mensen zijn boos over het besluit van Facebook en van die reacties geniet Akwasi. Hij vindt het heerlijk dat iedereen zo op de kast zit over deze actie van het sociale medium. “Scrolling through twitter with 🍿🍿🍿😗.

Ook Sylvana Simons vindt het top van Facebook. Zij onderbrak haar twitterpauze om hier even over te juichen. “Een korte onderbreking van de twittersabbatical om dit heuglijke nieuws te bejubelen. Dank aan allen die al sinds begin van de vorige eeuw voor gerechtigheid streden en op wiens schouders wij mogen staan om een racismevrij feest voor alle kinderen van Nederland vorm te geven!

Hoe gaat Sylvana het vieren? “Ik ga het vieren met een ijskoude cocktail. En ben weer weg. Eind augustus doe ik hier weer gezellig mee! Maak allemaal nog iets moois van deze hete zomer.

Quote-baas Sander Schimmelpenninck geniet net als Akwasi en Sylvana van de boze reacties uit het ‘domrechts’-kamp. “Schande! Ik stel voor dat alle echte Nederlanders 🚜 deze linkse deugbedrijven uit Amerika nu massaal gaan boycotten“, twittert hij cynisch.

Er zijn ook BN’ers die boos zijn. “Mark Zukkerberg heeft ons natuurlijk horen praten over Zwarte Piet via de smartphones en computers. Ik kreeg wel meteen een reclame voor schoensmeer…“, zegt Erik de Zwart.

Opiniediva Marianne Zwagerman spreekt van een ’techdictatuur’. “We hebben Zwarte Piet gedwongen ingeleverd voor drillrap. Over ons heen gekotst door de Amerikaanse techreuzen. #techdictatuur. Verrijking van onze cultuur hoor #regen #drup.

Coureur Tim Coronel: “Belachelijk dit is pas discriminatie Volgens mij is t #alllivematers ! Bedankt.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen