Akwasi geniet van Facebook-verbod op Zwarte Piet

Geplaatst op wo 12 aug 2020 om 8:15

Rapartiest Akwasi, die in juni voor de grootste mediarel van het jaar tot nu toe zorgde met zijn gewelddadige uitspraken over Zwarte Piet, is blij met het nieuws dat afbeeldingen van de zwarte kindervriend voortaan verboden zijn op Facebook. Dat laat hij weten op Twitter. Veel mensen zijn boos over het besluit van Facebook en van die reacties geniet Akwasi. Hij vindt het heerlijk dat iedereen zo op de kast zit over deze actie van het sociale medium. “Scrolling through twitter with 🍿🍿🍿😗.

Ook Sylvana Simons vindt het top van Facebook. Zij onderbrak haar twitterpauze om hier even over te juichen. “Een korte onderbreking van de twittersabbatical om dit heuglijke nieuws te bejubelen. Dank aan allen die al sinds begin van de vorige eeuw voor gerechtigheid streden en op wiens schouders wij mogen staan om een racismevrij feest voor alle kinderen van Nederland vorm te geven!

Hoe gaat Sylvana het vieren? “Ik ga het vieren met een ijskoude cocktail. En ben weer weg. Eind augustus doe ik hier weer gezellig mee! Maak allemaal nog iets moois van deze hete zomer.

Quote-baas Sander Schimmelpenninck geniet net als Akwasi en Sylvana van de boze reacties uit het ‘domrechts’-kamp. “Schande! Ik stel voor dat alle echte Nederlanders 🚜 deze linkse deugbedrijven uit Amerika nu massaal gaan boycotten“, twittert hij cynisch.

Er zijn ook BN’ers die boos zijn. “Mark Zukkerberg heeft ons natuurlijk horen praten over Zwarte Piet via de smartphones en computers. Ik kreeg wel meteen een reclame voor schoensmeer…“, zegt Erik de Zwart.

Opiniediva Marianne Zwagerman spreekt van een ‘techdictatuur’. “We hebben Zwarte Piet gedwongen ingeleverd voor drillrap. Over ons heen gekotst door de Amerikaanse techreuzen. #techdictatuur. Verrijking van onze cultuur hoor #regen #drup.

Coureur Tim Coronel: “Belachelijk dit is pas discriminatie Volgens mij is t #alllivematers ! Bedankt.

Foto: RTL
153 Reacties op “Akwasi geniet van Facebook-verbod op Zwarte Piet”


 1. Geox

  Ga je eigen continent eens fixen, uitvreter

 2. Lenze Kramer

  Facebook is een commercieel bedrijf. Gebruikers menen er rechten aan te kunnen ontlenen, maar dat is natuurlijk niet zo. Als Philips besluit geen scheerapparaten meer te maken, kun je ook niet eisen dat ze moeten doorgaan met de productie, omdat jij het een vertrouwd apparaat vindt. Dus het tegenhouden van afbeeldingen van zwarte piet en Joodse karikaturen kan facebook gewoon doen, het valt binnen hun eigen verantwoordelijkheid. En binnen de wet.

 3. MolTalk

  Die Akwasi is te dom om te begrijpen dat Facebook helemaal geen verbod heeft op afberldingen van Zwarte Piet, maar dat ze afbeeldingen verwijderen als er door andere Facebookgebruikers een klacht is ingediend. Goed lezen is ook een kunst.

 4. Bart

  Ik hoor nog steeds geen enkele bn’r over de dood van Bas. Neergeschoten met 5 kogels. Het ging om een horloge dat was gestolen door de zelfde daders.

 5. Esmeralda

  De Landverrader.
  En het nog even flink inwrijven ook.
  Ik walg van die vent.

 6. Gerard

  FB kan uitingen omtrent tradities niet verbieden, keutel wordt dus binnenkort ingetrokken.

 7. Kim Wieft

  Zwarte Piet bestaat al wat langer dan Facebook. Zwarte Piet heeft geen feesboek nodig. Grappig is wel om te zien dat die ultradomme slavenhandelaar dat hele domlinkse volk voor de gek weet te houden met zijn zogenaamde slachtofferschap. Hulde daarvoor! Voor de rest wegwezen met deze subsidieslurper.

 8. Lachgas

  Zoveel mogelijk foto’s uploaden dus.

 9. Mink Vaillant

  Ik vind het ook een heel positieve stap van Facebook. Even los van wat Akwasi er van vindt.

 10. Zomaar

  Heb nog nooit iets in mijn schoentje gehad van Facebook, dus zal het mij een rotzorg zijn.

 11. Bart

  Het is een onzin bericht. Dit gaat over foto’s die worden gerapporteerd door mensen. Facebook gaat niet uit zichzelf de foto’s met Zwarte Piet verwijderen.

 12. HEINO

  En ja hoor,ook de pedofiele dwerg Sandertje is blij,hoeft eindelijk eens niet huilie huilie te doen, en de geweldadige kopschopper Akwallie komt ook weer onder ziijn steen vandaan, een mooi duo een pedofiele dwerg en een agressieve huilebalk,en als je deze 2 mongolen heb gehad,komt die rijke mannen pijper Sylvana ook weer te voorschijn met haar huilie huilie getoeter.

 13. Tim H

  @Gerard
  FB is een particulier bedrijf en mag zijn eigen huisregels bepalen. Wie daar problemen mee heeft kan met FB stoppen.

 14. Klaas

  Onze vastgoed miljonair is in zijn nopjes omdat een gezellige Nederlandse traditie kapot is gemaakt. Een traditie die niets met “racisme ” heeft te maken.

  Kennelijk is zijn haat naar Nederland groot dat hij het nodig acht om onschuldige en gezellige Nederlandse tradities kapot te maken.

  Uiteraard heeft Akwasi geen enkele moeite met het oproepen van geweld. (kopschoppen)

 15. ome H

  Verzoek aan MC om de foto van Akwasi te verwijderen.

 16. Gondorf

  Alsof Facebook alles beslist in deze wereld. Sociale media is ri00l-platform.
  Wel apart dat vooral volwassenen elkaar de hersens inslaan over een onderdeel van een kinderfeestje…

 17. Mientje

  Volgens mij zijn zwarte mensen en bruintjes overal ter wereld oververtegenwoordigd in de criminaliteit.

 18. Wow !

  Dan facebook maar helemaal verwijderen.
  Daar zal ik niets aan missen.
  Ik laat me de les door facebook niet voor schrijven.
  Zwarte Piet blijft voor mij altijd bestaan.
  Akwasi kan hoog of laag springen…oeps mag ik dat wel zeggen ;)

 19. Captain Caveman

  Voordat de media feesboek gaat ophemelen om hun besef dat zwarte piet waarschijnlijk, misschien beledigend is, moet bedenken dat dit geen rationele beslissing is, uit emotioneel besef en verantwoordelijkheid naar de slachtoffers hiervan, maar omdat de geldschieters dat eisen, en daar draait het om ! De centjes. Maar giet er een links sausje overheen en iedereen trapt erin? Ze lopen centjes mis en gebruiken dat gezeur als excuses! Net als de strandtent houders met hun 300% verhoogde prijzen voor kraanwater en groothandel tosti’s!

 20. JAN

  @ liedje voor AKWASIE

  ik krijg een heel ra sistis gevoel van binnen
  als ik jou aan kijk vuile rat
  wat moeten we zonder Z P beginnen
  ik heb het helemaal gehad
  ik krijg een heel apart gevoel van binnen
  om al dat zeuren om me heen
  het is tijd om te bezinnen
  rot naar je thuisland , nu meteen

 21. X

  Lees het Briefje van Jan van gisteren er maar even op na.
  Die man heeft in dit geval volkomen gelijķ.

  Die Akwasi denkt toch ook werkelijk dat hij alles is. De arrogantie naar het blanke nederlandse volk is stuitend. Zwarte Piet interesseert me niet, maar deze man erger ik me groen en geel aan.

  Dan al die zgn Bn’ers die je niet hoort over de moord op de blanke Bas van Wijk. Maar wel op de barricaden voor een zwarte crimineel uit de VS. Dit land is naar de knoppen.

 22. JAN

  Nou nog even in zingen en een filmpje erbij maken, en op tik tok, you tube plaatsen ,wordt het een dikke HIT

 23. Sjaak Trekhaak

  Burgerloorlog incoming…
  Geef ons 20 jaar en wij blanken zullen in oorlog raken met de (licht)getintiërs.
  Dat denk ik…

 24. Vuistkunstenaar

  Woordkunstenaar Akwasi: als ik jou in November of December tegenkom, trap ik je hoogstpersoonlijk hard in je gezicht. En als ik het niet ben, dan doet een ander het.
  Ik vermoed zomaar dat jij je niet durft te laten zien noch horen met je meisjesachtige stem. Wie wind zaait, zal storm oogsten.

 25. X

  Overigens, wie zit er nog op Facebook tegenwoordig.

 26. Quincy

  Waarom gaat subsidiegraaier/Weespervastgoedneprapper niet terug naar Ghana? Daar is hij vast veel minder verwrongen zuur en boos. Hij heeft een aangeboren haat tegen witte mensen, trieste en zielige figuur.

 27. Paul

  Respectvolle stap van Facebook

 28. Geilneef

  Krijg je 7,50 voor elke aangegeven Piet?

 29. Trudy

  Wat is het toch een nare man.

 30. JAN

  @X Als of ik me zelf hoor praten , die meeste bNers, en pseudo bNers zijn ja knikkers meelopers strooplikkers ,slijmballen en laten zich prostitueren om een beetje media bekendheid . daarom heb ik een hekel aan recepties, premieres! Alleen de echte grote artiesten in dit land hebben dat niet nodig

 31. Wyatt

  Het was zeker genieten op Facebook gister. Volwassen mensen die zich zo achterlijk gingen gedragen. Mooi nieuws dit. Geen zwarte Piet meer op TV, niet meer in winkels, niet meer op social media.

  Heerlijk die dom rechtse tokkie tranen.

 32. Dartsfan

  Gatver ik word misselijk van Akwasi, Sylvana en graaf Schimmelpenninck

 33. Umfufu

  Gefeliciteerd Akwasabi !

  Geniet er van !

  Want de rekening komt altijd achteraf. Voor niets gaat zelfs de zon niet meer op. Ooit word jij ook weer gecancelled. Of ge #metoo’d. Of geboycot.

  What goes up, must come down.

 34. JAN

  de kans dat hij in Amsterdam neer gescoten wordt is heel groot , iedereen loopt daar met een pistool !

 35. Umfufu

  Waarom bemoeit die kabouter zich er eigenlijk mee ?
  Dat is me niet helemaal duidelijk.

 36. JAN

  Volgens is die foto gemaakt op 5 december!

 37. Harry

  Het is heel simpel: De heer Akwasi en mevrouw Simons zijn de trotse boeg- beelden van de grote zuiverings- operatie die ons zwaar verziekte land van de ondergang moet zien te redden. Hun naastenliefde is ongekend. De heer Akwasi en mevrouw Simons hebben een missie: ‘Maak Nederland weer trots’. Dankzij deze helden zul- len onze kinderen straks alleen nog maar over alle mooie mo- menten en fijne mensen uit het verleden van ons -soms ‘minder vredelievende’- vaderland kunnen lezen. Wie goedheid zaait zal liefde en respect oogsten. Het aardse pa- radijs lonkt, mes amis! Eindelijk! Subversieve elementen die onze harmonieuze samenleving onder- mijnen vallen ten prooi aan de boycotpolitie want totale ge- lijkheid (‘All lives Matter!’) be- reiken we alleen als iedereen hier liefdevol aan meewerkt. Ik heb in de wandelgangen vernomen dat er inmiddels ook iemand is aangesteld om het ware Bijbelverhaal op te tekenen en dat Adam en Eva hierin hun plaats zijn kwijtgeraakt aan de heer Akwasi en mevrouw Simons. Hiermee is de cirkel rond en kunnen we straks samen ape- trots van ons nieuw verworven geluk gaan genieten. Hoezee!

 38. Dennis

  Walgelijk mannetje.

 39. JAN

  Hulde voor deze site om deze Z. P foto wel te plaatsen !

 40. lvs2015

  Allereerst lijkt dit natuurlijk een “overwining” voor de HaatVana Simons en Akwasi facisten alleen op de langere termijn worden nu ook haat posts van somsommige moslim jongeren gecensureerd en hun haat reacties jegens Joden e.d. Los. van dit alles vertelt Akwasi niet dat inmiddels een aantal bedrijven Akwasi niet meer boeken of zaken met hem op vastgoed gebied doen. Kortom het mes snijdt aan 2 kanten en op den lange duur zijn zij de verliezers .Life is a bitch. PS : In Weesp weigeren inmiddels bepaalde horeca en detailhandelszaken Akwasi als gast toe te laten.

 41. Hopsakees

  Facebook is een particulier bedrijf, en dus vind ik dat zij zelf mogen bepalen wat ze wel en niet toestaan.
  Zoals ik ook vind dat een bakker zelf mag bepalen of hij wel of niet een bruidstaart aan homo’s levert/
  Of dat een discotheek negers of Marokkanen mag wijgeren.
  Zolang je mensen niet met de dood bedreigd of aanzet tot geweld, zou je moeten mogen zeggen en handelen hoe je zelf denkt dat het juiste is.

 42. Peter

  De mening van Akwasi is niet relevant.

 43. Mappy

  Het goede is dat deze zwarte piet Akwazig ook geweerd wordt op facebook

 44. Huismaker

  De Marxist wil het Westen kapot maken. En de staatsmedia (NPO/RTL/SBS) knikken mee. Zo bang voor hun eigen mening.

 45. Captain Caveman

  Door de oorverdovende stilte vergeleken met een paar weken terug zegt voldoende. De ongeloofwaardigheid van dat racisme geschreeuw is nu bevestigd en vastgezet op 150% met dat hopeloze GGZ gelul van BN’rs!

 46. Sapperdeflap zeg!

  Naar mens die Akwasi, maar hij heeft zijn zin: zo heeft ZP toch nog die spreekwoordelijke trap in zijn gezicht gekregen. MC doet er alles aan om deze ‘woordkunstenaar’ en zijn sympathistanten belachelijk te maken, zodat domrechtse reaguurders ‘m kunnen inkoppen. Want o, o, o, wat heeft een aantal Baudet- en Wildersfans zich de afgelopen dagen in diverse media laten kennen als het gaat om ZP en de afschuwelijk moord op Bas van Wijk.

 47. Sip

  De media besteed teveel aandacht aan deze man

 48. Sender

  De man heeft er zijn dagtaak van gemaakt en dat duurtnooit echt lang. In eerste instantie was ook de blanke Nederlander wel allemaal een tandje minder kon in het racismeverhaal en alles dat daarmee samenhangt.
  Maar nuchter als we zijn hebben we een hekel aan mensen die doordraven, drammen, niet van stoppen weten, en steeds olie op het vuur gooien en de discussie opnieuw opvoeren.
  De gemiddelde nederlander houdt t dan al snel voor gezien, tolereert dit niet. En terecht. Een land als het onze met z’n traditities en culturele gebruiken mag die opeeens niet meer praktiseren omdat een vluchteling ( ooit blij met opvang) de dienst gaat en wil uitmaken. Dat verfoeien wij. Begrip ja, dominant je willetje opleggen, nee!.
  En zo zal het Akwasi ook vergaan. Hij maakt(e) zichzelf tot een ‘persona non grata’en draagt die titel met verve lijkt het wel.
  Wat is zijn uiteindelijke doel? Opstand en nog meer rebelie leidend tot erger?

 49. Gerda

  Grappig..Zuckerface, die zich met de burgeroorlog in Nederland bemoeit…

 50. Zwarte Pet

  Hoe een wereldvreemde kwibus als Akwasi de wereld in kijkt zegt genoeg over dit exemplaar.

 51. Gerda

  Niet alleen Akwasi hoor..
  Men wilde oorlog…

 52. Annoniemus

  Waar blijft de massale boosheid in de samenleving op de “Overheid” die niets doet met al dat bruine gespuis zoals oa Akwasi die de samenleving ontwrichten en de boel saboteert !!!!

 53. Gerda

  Het is niet alleen het bruine gespuis…De meesten vinden dit ook vreselijk..Het ontwrichten van onze samenleving komt vnl van Ghanezen, die er mee begonnen zijn en BNers, die aandacht willen

 54. Kwebbeldick

  MC, geeft alstublieft toch geen aandacht aan deze beroepsklaagnegor.

 55. Gerda

  Trouwens waar zijn al die BNers nu? Geen protest tegen de dood van Bas v Wijk???

 56. anonymous

  Kan hij geen foto van zichzelf meer plaatsen op FB en Instagram.

 57. Dries Roel Vink

  Zou een foto van Akwasi of Jerry Afriyie nog wel mogen? Want wat doet Facebook als iemand daar aanstoot aan neemt?

 58. Gerda

  Akwasi zal wel trots zijn op de aktie van de ‘getinte’dader, die een jongen dood heeft geschoten, omdat die wilde beletten dat de dader er met een ‘eerlijk’ gejat horloge vandoor ging? Ja ach die dader een gejat horloge proberen af te pakken, dat is pas zielig, die knaap moet toch ook brood op de plank hebben??

 59. Pàkme van Agteren

  BIJ1 mag absoluut niet in de kamer komen volgend jaar

 60. Xxxxx

  We moeten nog maar veel Akwasi’s en Simonsjes importeren. De Nederlander krijgt steeds minder te vertellen in eigen land. Waar zijn de mensen die pro-Zwarte Piet zijn? Moeten wij eens proberen gewoontes in Ghana of Suriname omver te gooien. Kom je op de brandstapel terecht. Maar in die zieke Nederland kan alles en mag alles. En het domme is de ECHTE NEDERLANDER laat het allemaal gebeuren. Sterker nog we staan er bij en kijken er naar. Internet maakt meer kapot dan je lief is! Blij dat met grootouders niet meer leven. Als ze nog eens wisten hoe het anno 2020 er aan toe ging in Nederland draaiden ze zich om in de kist.

 61. Wendy's dealertje

  Tijd dat Hyves terugkeert

 62. Haasje

  Pàkme van Agteren
  wo 12 aug 2020 om 10:14,

  Verkapt stemadvies!
  Maar wees wijs. Nog meer oproepkraaiers, foute boel.
  Zeker als NIDA gaat fuseren met DENK.
  Gebruik verstand.

 63. Karel

  Ik geniet ook van deze MC reacties. Hoop dat mensen zich hier ook te raden gaan of ze misschien toch aan de verkeerde kant van het gelijk staan als het grootste social bedrijf in de wereld dit besluit…

 64. Mike

  Zijn voorouders waren slavenhandelaars… Hij moet zich diep schamen!!

 65. Mark

  Dan moet Akwasi ook zijn eigen foto’s van Facebook en Instagram halen. Die zijn ook stereotyperend zwart met die dreadlocks enzo. Ik roep elke Nederlander op om een klacht in te dienen bij Facebook bij elke foto van een zwart persoon. Dat moeten ze ook alle zwarte personen verwijderen van Facebook en niet alleen Zwarte Piet. En da’s niet discriminerend bedoeld. Zwarte Piet weigeren van FB is pas discriminerend. Daarmee geeft FB juist toe dat zwarte personen er niet toe doen.

 66. 3differentpigs

  Akwasi,
  Sinds je oproep tot geweld op de Dam volg ik je met stijgende verbazing. Voor die tijd had ik je al wel op tv gezien, maar ik wist niet echt wie je was of wat je deed. Ik begrijp nu dat je jezelf onder andere een rapper en woordkunstenaar noemt. Prima.
  Ik acht de kans dat je dit leest groot, aangezien het nogal doorzichtig is dat je enorm narcistisch bent en geniet van alle media-aandacht. Je krijgt zelfs de mogelijkheid om die aandacht en reacties op social-media, samen met je vriendjes en vriendinnetjes, open en bloot te delen. En ook dat is prima. Daar ben je artiest voor. Vervolgens in de passief-agressieve rol kruipen en overal beweren dat het vooral niet over jou moet gaan. Bij Beau aan tafel vragen of je ‘terecht staat’, dat je als ‘woordkunstenaar’ verkeerd wordt begrepen, enzovoort. Allemaal prima. Hoort allemaal bij het spel.
  Het wordt alleen grensoverschrijdend als je mij en velen met mij, orerend vanuit een racistische beweging als Black Lives Matter, in de rol van onderdrukker drukt. Immers, als ik zou zwijgen, zou ik me die rol toe-eigenen. Jouw woorden, niet de mijne!
  Een mensenmenigte opruien en leuzen laten scanderen (‘we will fuck you up!!!’), de tijd aankondigen van ‘zwarte privileges’, roepen dat je bloed kookt. En dan natuurlijk het veelbesproken dreigement wat iedereen verkeerd interpreteert. Maar dat is dus je artistieke diepzinnigheid. Net als in je liedje waar je spreekt over ‘blacka’s die niet kunnen wachten om je te klappen’,’ blacka’s die studeren om je straks te pakken’, ‘we komen alles hier resetten’. Allemaal onderhevig aan artistieke vrijheid en kunstzinnige diepzinnigheid. Geenszins dreigend of gewelddadig bedoeld.
  Nogmaals, ik snap dat je dit natuurlijk allemaal doet uit eigenbelang en dat je uit bent op roem en bekendheid. Maar je komt dreigend over, roept agressie en irritatie op en veroorzaakt tweespalt.
  Bovendien probeer je je beweegredenen met feitelijke onjuistheden te onderbouwen, zowel historisch als hedendaags. Je bewustzijn van je afkomst doet tevergeefs vermoeden dat je enig historisch inzicht zou moeten hebben.
  Natuurlijk kun je hier weer volop tegenin gaan. Of als munitie gebruiken in je grote strijd tegen het grote boze onrecht wat alles en iedereen je aandoet. En dat moet je ook vooral doen! In je achterstandswijk, waar je veel harder moet werken om carrière te maken in de muziekscene dan anderen, waar de politie met hun geweld je geen normaal leven gunt… Of was dat allemaal beeldspraak van een onbegrepen kunstenaar…?

 67. 3differentpigs

  Akwasi,
  Natuurlijk viel ik wederom van mijn stoel van verbazing toen ik het interview in het Parool las. Ten eerste vooral vanwege het simpele feit dat je weer een interview geeft terwijl je overal loopt te verkondigen dat het vooral niet over jou moet gaan…
  Gelukkig dan wel meteen een reactie op je eigen interview geven dat je woorden weer verdraaid worden en je niet goed begrepen wordt (ach en wee, de onbegrepen kunstenaar…). Erg geruststellend hoe je mijn eerdere beeld hiermee nogmaals onderstreept.
  Maar los van dat vermakelijke, haast lachwekkende kinderlijke gedrag, wordt het toch misselijkmakend als je gewoon je eigen geschiedenis en afkomst verloochend. Gewoon ‘keihard’ (om maar in je jargon te blijven) ontkennen dat Ashanti slavenhandelaars zouden zijn geweest! Dat is toch wel een nieuw dieptepunt.
  Er zullen hier in Nederland mensen zijn die de slavenhandel veroordelen en zeker ook mensen die deze proberen te bagatelliseren; Er zal echter geen enkele weldenkende Nederlander zijn die glashard (vind ik toch mooier) ontkent dat Nederland vroeger aan slavenhandel heeft meegedaan.
  Maar dan vervolgens hier de mensen in de rol van ‘onderdrukker’ drukken (jouw woorden!), verdere segregatie in de hand werken vanuit je racistische BLM-beweging en vals inspelen op het schuldgevoel…. En dat allemaal voor puur eigengewin!
  Nogmaals, niemand gaat hier ontkennen dat Nederland participeerde in de slavenhandel! De boeken staan er vol van. Triest genoeg tot in detail, aangezien het om eigendom en bezit ging en dus alles keurig vastgelegd werd. Dat zal iedereen in de huidige tijdsgeest veroordelen (hoewel slavernij natuurlijk in sommige andere landen nog gewoon orde van de dag is…..ik noem een….nou ja, je zult die landen zelf ook wel kennen….)! Nederland ging destijds inderdaad slaven halen en verhandelen. Maar deze slaven waren dus al tot slaaf gemaakt! Door wie…? Nou ja zeg!!!! Echt?!? Jazeker!!!
  Hoe erg en triest het ook is, er zit niet direct een racistische drijfveer achter! Als dezelfde arbeidskracht goedkoper in andere landen te krijgen was geweest…. Sterker nog: Dat is de reden waarom de slavernij uiteindelijk tot een einde is gekomen. Gewoon de feiten.
  Het is niet eens zo lang geleden dat uitzendbureaus nog met te kleine busjes arbeidskrachten vanuit Oost-Europa gingen halen om deze hier tegen een lager tarief in te zetten. Een huisjesmelker verschaft goedkope huisvesting. Dicht bij een Lidl in de buurt. Ook hier is genoeg op aan te merken vanuit ethisch oogpunt. Maar racistisch? Geenszins! Pure marktwerking, hoe walgelijk dat ook mag klinken.
  En toch haal jij het in je racistische hoofd om mij te veroordelen (ja, ik neem dit zeer persoonlijk!) vanuit deze argumentatie? En te eisen dat ik hier iets van moet vinden omdat ik anders de kant van de onderdrukker kies?
  Verder wil ik nog even iets kwijt over je opmerking over de Partij voor de Dieren. Dat ligt bij mij nogal gevoelig, aangezien ik daar altijd en vol overtuiging op stem. Dat is een partij die het opneemt voor dieren aangezien deze niet voor zichzelf op kunnen komen en toch een stem verdienen omdat ze wel deel uitmaken van de maatschappij. Hier neemt het mensenras het dus op voor het dierenras. En ons democratisch stelsel laat zien dat daar behoefte aan is (er wordt immers op gestemd!). Even voor de duidelijkheid: jij trekt zelf dit vergelijk he! Ik vind het zelf nogal racistisch om dit argument te gebruiken ( maar ik ben dan ook geen woordkunstenaar zoals jij, die Homerische vergelijkingen zomaar uit de mouw kan schudden). Maar als het jou verstandig lijkt om een racistische partij op te richten die op komt voor de rechten van mensen met kleur en daarmee dus onderscheid maakt… (overigens heeft Natacha Harlequin het heel duidelijk gemaakt dat we het alleen nog maar mochten hebben over ‘zwart en wit’ en niet over ‘mensen van kleur’…. Of heb ik weer een memo gemist …?)
  Als laatste even een tip: Het beeld dat je in je liedjes wil neerzetten en in je teksten over dat je ‘met een achterstand, uit een achterstandswijk’ komt en dat ‘ze’ willen dat die achterstand blijft en zo … dat brokkelt nogal af als je ineens zegt dat je een keurige middelbare schoolopleiding hebt gekregen en een opleiding aan de toneelschool hebt genoten. Hogeschool is dat geloof ik he? Wat? In Maastricht? Ok! Dus je hebt eigenlijk gewoon mee mogen doen aan Openbare Vervoersvoorzieningen en zo? Wat fijn! Dus probeer daar wat rekening mee te houden, voordat iedereen je doorheeft en je zorgvuldig opgebouwde façade in elkaar stort…

 68. 3differentpigs

  Akwasi,
  Je geeft in je gesprek met Beau terecht aan een woordkunstenaar te zijn! En wat voor een! Zoals je zelf zegt, had je op de Dam niets gescript (zoals je normaal gewend bent….) maar sprak je vanuit je hart. En dus de gelaagdheid van je opmerking dat je Zwarte Piet hoogst persoonlijk in zijn gezicht gaat trappen verdient alle respect! Schitterende verwijzingen naar KOZP, woordspelingen naar de afbreuk van de schmink en een omkering van de trap in je gezicht. Het is van een ongekend level en dat je dit zo even onvoorbereid uit de mouw schudt getuigt van een haast onmenselijk hoog niveau! Het is dan ook goed dat je dit even toelicht aan ons simpelere zielen die deze kunstvormen niet machtig zijn, voordat er verkeerde conclusies getrokken worden. Vooral je lichaamstaal en de context waarin je dit over de menigte schalt, het opruiende karakter van je toedracht en het eerder gescandeerde ‘we will fuck you up!’ zou zomaar als een gewelddadige boodschap geïnterpreteerd kunnen worden. Maar gelukkig krijg je de kans dit recht te zetten.
  Helaas heeft een glazenwasser deze kans niet gekregen en wil ik het bij deze even voor hem opnemen en uitleg geven. Zoals je zult begrijpen zijn glazenwassers kunstenaars in beeldspraak en hebben zij het gebruik van metaforen en hyperbolen als geen ander eigen weten te maken. Zij geven ons dan ook in letterlijke maar ook figuurlijke zin een heldere kijk op de wereld.
  Volgens mij is het dan ook helder dat het gebruik van het woord ‘Meneertje’ dermate ver van de rest van het taalgebruik staat, dat er duidelijk wordt gehint naar een verborgen woord hierin. Dat woord is het woord ‘eer’, waarmee rechtstreeks wordt verwezen naar het door velen gezochte eerherstel. Het gebruik van het woord ‘opleveren’ is volgens mij een overduidelijk gebruik van jargon, waarmee het prikkelt tot nader onderzoek van dit woord, wetende dat hiermee het verwante ‘overlevering’ wordt gevonden. Hiermee natuurlijk duidend op een zoektocht naar de juiste overlevering van de geschiedenis, waarvoor gepleit wordt. Het volgende aspect is het gebruik van de tegenstelliing ‘huisje van 500.000’, waarmee natuurlijk niets letterlijks bedoeld wordt, maar verwezen wordt naar de tegenstellingen in de maatschappij. Als laatste denk ik dat het uiteindelijk ‘plaatsten van het huis’ kan worden gezien als een verwijzing naar kracht. Het staat als een huis!
  Helaas zal niet iedereen de gelaagdheid hiervan in kunnen zien. We zijn immers niet allemaal dermate bedreven in het gebruik en toepassen van deze schone kunstvormen. Gelukkig zal jij dit als getrainde woordkunstenaar dit natuurlijk wel inzien en deze mooie verwijzingen als geen ander weten te waarderen!

 69. Cultuurhistoricus

  Zwarte Piet is tegenwoordig een positief stereotype van een Afrikaan als je fantaseert dat hij op een Afrikaan lijkt.
  De Joker en (horror) clowns zijn tegenwoordig zeer negatieve stereotyperingen van blanken als je denkt dat whitefaces blanken zijn.
  Dit is daarom voor beide rassen racistisch beleid. Facebook kan derhalve zijn naam veranderen in ‘racist whitefacebook’.

 70. Chelsey

  Well Akwasi he runs a country
  He runs in Amsterdam and in The Hague
  He makes a few of his people happy, oh
  He don’t care about the rest at all
  He’s got a system they call apartheid
  It keeps a brother in a subjection
  But maybe pressure can make Akwasi see
  How everybody could a live as one

  Gimme hope, Akwasi
  Hope, Akwasi
  Gimme hope, Akwasi
  ‘Fore the morning come
  Gimme hope, Akwasi
  Hope, Akwasi
  Hope before the morning come

  I hear he make all the golden money
  To buy new weapons, any shape of guns
  While every white mother in the city fears
  The killing of another son
  Sneakin’ across all the neighbors’ borders
  Now and again having little fun
  He doesn’t care if the fun and games he play
  Is dangerous to everyone
  He’s got supporters in high up places
  Who turn their heads to the city sun
  Akwasi give them the fancy word art
  Oh to tempt anyone who’d come
  He even knows how to swing opinion
  In every magazine and the journals
  For every bad move that this Akwasi makes
  They got a good explanation
  Even the preacher who works for Jesus
  The Archbishop who’s a peaceful man
  Together say that the freedom fighters
  Will overcome the very strong
  I want to know if you’re blind Akwasi
  If you want to hear the sound of drums
  Can’t you see that the tide is turning
  Oh don’t make me wait till the morning come

  Ooooh
  Gimme hope, Akwasi
  Hope, Akwasi
  Gimme hope, Akwasi
  ‘Fore the morning come
  Gimme hope, Akwasi
  Hope, Akwasi
  Hope before the morning come!

 71. Wachter

  Als Akwasi nu voortaan voor Zwarte Piet speelt is het probleem opgelost want als je niet geschminkt bent wordt je niet verwijderd op Facebook.

 72. DomRechts

  De praatjes van de vermeende pedofiel Sander Schimmelpenninck moeten we niet serieus nemen.

  Ook de praatjes van Akwasi die oproept tot gebruik van geweld neem ik niet serieus.

  Mensen als Sylvana Simons die meent een Godin te zijn en zich laat leiden door Mercurius moeten we niet al te serieus nemen.

  Ik wacht nog de reacties van opper NSB’er Arie Boomsma en zijn hulpknechten Claudia, Glennis, Anouk, Erik, Halina, Georgina .

  Zwarte Piet is geen racisme laat dat kleine clubje schreeuwers maar schreeuwen.

 73. Momo

  Als Zwarte Piet verboden is, dan mag deze kerel dus ook niet meer.

 74. Gerard

  Als je op Facebook foto.s van akwasi ziet ook aangeven en laten verwijderen

 75. Dr. Bibber

  Zeurpiet Akwasi is geen Zwarte Piet. Zwarte Piet is ok, Akwasi is niet ok. Akwasi zaait verdeeldheid en voedt het racisme, Hij zoekt in alles bevestiging van racisme net als die mafketel Sylvana. Deze mensen hebben hulp nodig.

 76. Klaas Flink

  Pffffff zeg, 3 differentpigs, maak je druk man. Sinterklaas bestaat niet eens, zwarte Piet bestaat niet eens. Je lijkt nogal energie over te hebben, doe er wat mee. Akwasi is een deugniet omdat hij niet deugt, maar hij is niet alleen. Je eerst druk maken over ons slavernijverleden, discriminatie en vervolgens een partij voor mensen met een kleur willen. Dat heet formeel praten naar dat je verstand hebt en zoals bewezen mankeert dat een beetje bij Akwasi. Geeft niet, in onze samenleving hebben wij de ruimte ook voor mensen met een mentale beperking.

 77. Britt Scholte Lover

  Akwasi – Nederland 1 – 0

 78. Curryworstje

  Heerlijk die zure reacties op Facebook en die dom rechtse tranen. Ik geniet er echt van. Blij dat die onzin eindelijk verbannen wordt.

 79. Bart

  George Soros zit hierachter.

 80. Geert de Jonge

  Rapartiest Akwasi en Sylvana Simons | voormalige RTL-TV presentatrice en heden ten dage politica in Amsterdamse gemeente raad | juichen het toe dat Facebook Zwarte Piet in de ban heeft gedaan en dat voortaan afbeeldingen.

  Akwasi, die in juni van dit voor de grootste mediarel van het jaar tot nu toe zorgde met zijn gewelddadige uitspraken over Zwarte Piet, is blij met het nieuws dat afbeeldingen van de zwarte kindervriend voortaan verboden zijn op Facebook. Hij vindt het heerlijk dat iedereen zo op de kast zit over deze actie van het sociale medium.

  Sylvana Simons reageerde als volgt: “Een korte onderbreking van de twittersabbatical om dit heuglijke nieuws te bejubelen. Dank aan allen die al sinds begin van de vorige eeuw voor gerechtigheid streden en op wiens schouders wij mogen staan om een racismevrij feest voor alle kinderen van Nederland vorm te geven!”.

  Zowel Akwasi en Sylvana Simons hebben blijkbaar niets geleerd van hun uitspraken in het verleden. Niemand hoeft de pijn te voelen van enige discriminatie in Nederland en langzaam wordt het beeld van Zwarte Piet aangepast in Nederland. Maar niemand heeft het recht om de eeuwen oude Nederlandse traditie van Zwarte Piet op de bek te slaan. De uitspraken van met name Akwasi zijn uitlokkend en is door hem bevestigd. En daarmee kan het zijn dat Akwasi in herhaling vervalt en dat is een gevaar voor de samenleving. En geweld dient door de politie te worden bestreden en derhalve dient Akwasi te worden gearresteerd door de politie. En Sylvana Simons dramt maar door over rascisme en vult daarmee haar bankrekening op kosten van de Amsterdammers. Politiek gezien heeft ze nog niets bereikt in onze hoofdstad.

  En Facebook …….. ze blijken niet eens instaat te zijn om de vuile politieke streken van de huidige Amerikaanse president Donald Trump uit te bannen. En reclame van bitcoins te verwijderen en nu gaan ze aan het werken tegen Zwarte Piet.

 81. Loekasj & Co

  Ook ik ben blij als we verlost worden van zwarte piet.
  Sprookje voor mensen die zelf niet kunnen nadenken.

 82. Links+Rechts=Dom

  Sander gaat domrechts slapen, staat domrechts weer op, om naar zijn domrechtse blaadje te gaan, teneinde het te vullen met domrechts gebrabbel. Het kan niet anders of Sander is domrechts geboren, uit een domrechts geslacht. En dan nu, overigens niet voor de variatie, iets heel domlinks: Wij eisen herstelbetalingen! Herstelbetalingen aan alle nakomelingen van lieden, die in een ver verleden onder de adel hebben gezwoegd.

 83. WEST*

  Wat nu bij mij opkomt is het volgende … zou You tube Al Jolson nu ook verwijderen

 84. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Dat mensen facebook nog gebruiken verbaast mij enorm. T zelfde voor twitter en insta

 85. Teuntje

  AKWARDIE is een huichelaar hij haat Nederland maar vult hier wel zn zakken rot op als je het hier niet bevalt oproerkraaier

 86. Ben

  JE SUIS BAS.
  Dat zou claudia moeten roepen.
  Maar als deugvrouwtje kiest ze voor t “politiek verwerpelijke”….eh sorry zij noemt het “correcte” om een ned en nederlansers hatende akwasi. Die meer schade toebrengt aan de verbinding tussen mensen.
  Hij heeft helemaal geen hekel aan zwarte piet. Hij is net als sylvana en jeffryie op zoek naar de pot met schadevergoeding goud.
  Geweldig man weer leven op de portefeuille van anderen en lekker doorgaan met niets doen. En jij claudia denkt aan de goede kant te staan. Oei wat gaat dat een openbaring worden voor deze lieden. Time they are go changing!

 87. Goedele

  Mag dat wel? Omdat Facebook geen openbare plek is zeker?

  Op een openbare plek zou het verbieden van Zwarte Piet in strijd met de grondwet geweest zijn.

 88. Trudy

  Dan mag je zelf ook geen lippenstift en oorbellen dragen Akwasi!

 89. Harry

  @ Goedele: Zal ze vast en zeker imagoschade opleveren. Nickelodeon en RTL Telekids hebben hun eigen kijkcijfers de grond in geboord door het afschaffen van Zwarte Piet.

 90. Stampij

  Wat lopen mensen nou te zeiken?
  Mijn mening: Zwarte Piet is geen racisme en niet te vergelijken met blackface. Maar deze zeikerds zitten godverdomme zelf op Facebook. Wat doe je op zo’n kutsite waarvan we weten dat die bakken met geld verdient aan louche zaakjes. Onjuiste en zelfs gevaarlijke info verpreiden is geen probleem want het levert geld op. Als Facebook misdaden kan helpen oplossen dan werken ze niet mee, want als misdadigers zich veilig voelen op Facebook levert dat geld op.
  Maar als ze Zwarte Piet verbieden dan wordt men boos hoor. Terwijl dat juist geen crimineel gedrag is van Facebook. Als jij bij de slager je blote reet laat zien heeft hij ook alle recht je te weren. Zijn toko, zijn regels. Hetzelfde geldt voor Facebook. Ben je het niet eens met de regels, wat echt iedereen op de wereld zou moeten zijn, dan ga je er weg!

 91. Samantha

  Zwarte Piet is natuurlijk NIET verboden op Facebook. Weer een fout van MC.

 92. Wyatt

  Goedele Facebook is een Amerikaans bedrijf en ze staan volledig in hun recht. Als zij geen racistische karikaturen op hun platform willen dan is dat hun recht en daar hebben gekke Henk en Ingrid uit een of ander boerengehucht uit Nederland helemaal niks over te zeggen.

 93. Logicus

  @Stampij
  Als Zwarte Piet met alleen maar positieve stereotyperingen van jou verwijderd mag worden dan mogen alle gekleurderen natuurlijk ook van jou verwijderd worden van facebook.

 94. Anti-racist

  Ik zie Sylvana S. regelmatig met grote oorringen en dikke roodgestifte lippen op foto’s en filmpjes staan. Boycotten Facebook!

 95. Wyatt

  @harry Imago schade?

  Alsof Facebook er wat van merkt dat er een paar mensjes uit het kleine Nederland boos zijn omdat ze geen racistische blackface foto’s mogen uploaden.

 96. Stampij

  @Logicus

  Ten 1e: Heb je mijn 2e zin gelezen?
  Ten 2e: Ja hoor, Facebook boeit mij geen ene zak. Hoe sneller alle leden verdwijnen hoe beter. Als Facebook alle gekleurden weert dan ben ik de 1e die Akwasi keihard uitlacht. Dat is namelijk een stoker en een agitator die nog even wat extra olie op het vuur gooit met zijn bericht aldaar. Die strijdt helemaal niet voor gelijkheid, maar houdt zich voornamelijk bezig met mensen die anders denken dan hij jennen.

 97. Hariét

  @Wyatt wo 12 aug 2020 om 12:26: Zwarte Piet is niet racistisch.

  @Wyatt wo 12 aug 2020 om 12:36: 95 procent van Nederland is voor Zwarte Piet. 16.150.000 mensen in Nederland zijn voor Zwarte Piet.

 98. Ome Cor

  Meisje Akwasi, ik voorspel je, dit kattengespin komt straks keihard (als een boemerang) terug in je gezicht.
  Heb nou niet de illusie dat echte Nederlanders terugdeinzen door ‘n stap van FB; sterker nog, het wakkert alleen maar nog meer haat aan tegen jou persoonlijk en je ontkennende Ashanti slavenbroeders en meeheulers.
  Hoop echt dat je dit leest en je conclusies trekt voordat het te laat is.

 99. HBaz

  @ Hariét: je verspreidt nepnieuws.

 100. gtstfites

  Iedereen is blij als er een Akwasi verbod komt.

 101. Gr.

  Alles gaat goed voor Akwasi totdat hij zelf van Facebook/twitter af wordt gegooid. En dat gebeurt op 5 dec. als een cadeautje van de goedheiligman. Als er iemand een zwarte Piet is dan…

 102. Logicus

  @Wyatt
  In de tweede zin laat je je denigrerend uit over mensen uit een bepaalde regio. Dat heet racisme volgens de nieuwste EUwetgeving.

 103. Jezus Christus

  De een zal genieten zodra afbeeldingen van een fictief personage worden verwijderd van een bejaardenplatform.

  Ikzelf zal pas genieten als er: iemand niet meer 5 keer in de rug worden geschoten om een horloge, iemand niet meer wordt doogestoken op een pier. Er geen strandgevechten meer zijn. Om maar een paar zaken op te noemen.

  Tja, ieder z’n ding en prioriteiten.

 104. Corry Jankbal

  Misschien kan de politiek eindelijk eens goed kijken naar de (bijna) monopolie positie van bedrijven als facebook, instagram, google / alphabet en dergelijke?

  Vooral ook omdat ze geen belasting betalen, en alsmaar proberen onze politici en hoge ambtenaren te beïnvloeden.
  Geen zuivere koffie, net als terrorist akwasi en zijn blanke slaafjes.

 105. Samantha

  @ HBaz: Zwarte Piet is niet racistisch en 16.150.000 mensen in Nederland zijn voor Zwarte Piet. Geen nepnieuws dus.

 106. medion

  Nu nog een verbod voor Akwasi om nog in de media te komen, en dan zijn we klaar.

 107. Captain Caveman

  Sinterklaas vier je samen met de kinderen en familie. Niet op of via feesboek. Dat is pas een paar jaar zoDegene die hun leven inrichtten naar de strapatsen van feesboek heeft een probleem. Problemen die je kan vermijden door niet mee te hossen in de polonaise op internet!

 108. COSA NOSTRA

  Mijn idee is dat alle zeikerds over zwarte piet lekker hun eigen variant van Facebook gaan regelen ipv de rest vd de wereld de les te lezen!!!!

 109. All Lives Matter

  Bart
  wo 12 aug 2020 om 8:23:

  “Ik hoor nog steeds geen enkele bn’r over de dood van Bas. Neergeschoten met 5 kogels. Het ging om een horloge dat was gestolen door de zelfde daders.”

  Klopt wat u schrijft. De deugbrigade is muisstil. De gedachtepolitie zoals NSB’er Arie Boomsma, pedo kabouter Sander Schimmelpenninck, Paardenbekkken Claudia en Glennis, Gruwel Halina, Georgina, Anouk, Erik van Muiskeutel en nog een handjevol. Je hoort ze niet odmkat ze dan niet kunnen scoren met deugen.

  Een zwarte crimineel uit Amerika waarvan niet vaststaat dat het om racisme gaat maar waar objectief is vastgesteld dat hij onder invloed was van drugs, zijn vriend in de auto van Floyd gezocht werd voor criminele activiteiten, en er t een vrouw in de auto zat waarvan niemand weet wie ze is. Dat met cijfers kan worden aangetoond dat de criminaliteit vanuit de zwarte gemeenschap hoog is.

  Bas is vermoord en men blijft vanuit de deugbrigade stil. Zwarte Piet is belangrijker omdat een groepje gekwetsten moord en brand schreeuwt.

  BLM is belangrijker omdat er een zwarte (ex) crimineel heilig verklaard is door een plunderende bende.

 110. StefanV

  Bizar dat bepaalde mensen in een vrije democratische samenleving zo graag censuur bejubelen. Ze maken zelf gretig gebruik van hun recht op vrije meningsuiting, maar willen tegelijk het liefst een soort DDR-situatie creëren, waarbij alleen het wenselijke nog mag worden gezegd.

 111. Matthijs Zelf.

  Heerlijk die dom rechtse Tokkie tranen.

 112. Matthijs Zelf.

  Heerlijk die zure reacties op Facebook en die dom rechtse Aso figuren

 113. Wyatt

  Zo heerlijk ook die mensen die roepen dat 95% pro piet is.

  De meeste geven er helemaal niks om. De meeste willen niet bij dat clubje Piet extremisten horen.

 114. Janine

  @ Matthijs Zelf.
  Heerlijk die BLM schreeuwers en plunderaars. Lachen man dat ze een criminele junk verheerlijken, alles kapot maken en winkels plunderen omdat ze geen nagels hebben om aan hun reet te krabben :-) Ze hebben veel tijd.
  Ook lachen dat die zeurpiet Akwasi Zwarte Piet op zijn gezicht wil trappen. Hoop dat hij de juiste Piet dan tegen zal komen die hem zijn kop van zijn romp zal beuken als zelfverdediging :-)

 115. Matthijs Zelf.

  Ook voor jou Janine.
  Vroeger, toen de geestelijke gezondheidszorg nog niet kapot bezuinigd was, werden gekkies platgespoten, opgesloten achter een deur met een cijferslot en in het ergste geval in een dwangbuis gestopt.

  Ze woonden in een mooi pand, kregen te eten en te drinken en als het mee zat ook nog een liefdevolle behandeling.

  Als ze dachten dat ze de wederopstanding van Jezus Christus waren, en de wereld moesten redden, kregen ze van de zuster een glas warme melk en een aai over de bol en werden ze extra strak ingestopt.

  Tegenwoordig lopen ze vrij rond en hebben ze Wifi.

  Dus we moeten nog een tijdje wachten.
  Net zolang tot de klinieken in bos en duin in ere worden hersteld.
  Dat zit er aan te komen.
  Tot die tijd weten we op wie we moeten letten.
  Door: Jan Dijkgraaf 07 augustus 2020.

 116. Jan

  Is hij nog niet neergeschoten in Amsterdam of in Scheveningen ? Ze kunnen zich wel eens vergissen of hij nou wel of niet de z. p. uithangt!

 117. Jan

  er is nog niemand die 1 miljoen uit looft? om akwasie en simone neer te knallen

 118. Jan

  oh mn kwartiertje vrijheid is weer om , moet naar binnen thee drinken met zo`n 50 andere gekken !

 119. Jan

  en wat me opvalt bijna allemaal medelanders ik ben de minst gekke hier !
  daarom heb ik ook internet gekregen omdat ik normaal doe !

 120. Redactie

  https://www.mediacourant.nl/2020/08/akwasi-geniet-van-facebook-verbod-op-zwarte-piet/#comment-4580995

 121. Ome Cor

  Is er iemand bekend met de status van de aanklacht tegen deze oproer-kraaiende Ghanees, afstammend van Ashanti slavenhandelaren, die hier nu zijn zieltje probeert te zuiveren over de rug van een Nederlandse traditie en over de rug van kleine kinderen?
  Ik verklaar alle programma’s (radio, TV, internet) en hallen, cafés, zalen of wat dan ook die deze roeptoeter, proleet, volksverlakker met zijn verschrikte blik nog een podium geven of er “reclame” voor maken, tot besmet. Wie durft?

 122. Ome Cor

  En nog iets. Je kunt blij zijn dat je veilig (nog wel) in Nederland bent. In je thuisland (en dan bedoel ik dus NIET Nederland) was je letterlijk met pek en veren het land uitgejaagd of overhandigd aan familie van ex-Ashanti slaven. Denk dat die graag en geboeid (nah dit keer ongeboeid, leuk woordgrapje van mezelf hahahah) naar jouw woordkunstjes zouden willen luisteren.

 123. Maria

  Ben benieuwd of Facebook andere dingen gaat verbieden zoals Sakawa.

 124. Joahan Derksen

  Weten we zeker dat het Akwasi is die dit roept?

 125. WEST*

  Heb gehoord dat hij mee doet aan de looke like show van H Huisman bij SBS 6
  want hij gaat iets nieuws doen De show wordt wel in zwart wit uitgezonden

 126. thijs

  George Soros, een zionist, steunt hem moreel en logistiek.

 127. Kevin

  Facebook = antiblank = George Soros

 128. 3differentpigs

  @Ome Cor. Niet mee bekend, maar ik ga er van uit dat dat een stille dood sterft. Daar durft toch niemand zijn handen aan te branden. Mijn bek valt echt open wat die gast mag zeggen op de dam (we will fuck you up, het is tijd voor zwarte privileges, etc) zonder ingrijpen.

 129. Remco

  Sjaak Trekhaak Marokkanen zijn niet allemaal licht getint. Veel hebben een wit gelaat en lijken op Zidane.

 130. 19

  En de geestelijk gestoorde Akwasi breit weer een nieuw oerstom stukje aan zijn eindeloze ´hoe provocateer ik Nederland´ truitje. Steeds hetzelfde. Dat doen geestelijk gestoorden namelijk. Denken dat ze gelijk hebben en iedereen achter ze staat terwijl dat helemaal niet zo is.

 131. l

  @19

  Ja en ´dat hij ervan geniet´, ook weer zo stupid. Die krijgt zijn trekken echt nog wel thuis.

 132. Chelsey

  Zwarte Duivel Owusu Ansah, “Gimme Hope Akwasi” (Eddy Grant, Gimme Hope Jo’anna 1988)

  Well Akwasi he runs a country
  He runs in Amsterdam and in The Hague
  He makes a few of his people happy, oh
  He don’t care about the rest at all
  He’s got a system they call apartheid
  It keeps a brother in a subjection
  But maybe pressure can make Akwasi see
  How everybody could a live as one

  Gimme hope, Akwasi
  Hope, Akwasi
  Gimme hope, Akwasi
  ‘Fore the morning come
  Gimme hope, Akwasi
  Hope, Akwasi
  Hope before the morning come

  I hear he make all the golden money
  To buy new weapons, any shape of guns
  While every white mother in the city fears
  The killing of another son
  Sneakin’ across all the neighbors’ borders
  Now and again having little fun
  He doesn’t care if the fun and games he play
  Is dangerous to everyone
  He’s got supporters in high up places
  Who turn their heads to the city sun
  Akwasi give them the fancy word art
  Oh to tempt anyone who’d come
  He even knows how to swing opinion
  In every magazine and the journals
  For every bad move that this Akwasi makes
  They got a good explanation
  Even the preacher who works for Jesus
  The Archbishop who’s a peaceful man
  Together say that the freedom fighters
  Will overcome the very strong
  I want to know if you’re blind Akwasi
  If you want to hear the sound of drums
  Can’t you see that the tide is turning
  Oh don’t make me wait till the morning come

  Ooooh
  Gimme hope, Akwasi
  Hope, Akwasi
  Gimme hope, Akwasi
  ‘Fore the morning come
  Gimme hope, Akwasi
  Hope, Akwasi
  Hope before the morning come!

 133. azijnzeiker

  Chelsey, anders kan M het namelijk niet volgen, ze heeft de hersens van een garnaal. Dat spreekwoord gaat M opzoeken.

 134. Bas

  Misschien gaat dit Facebook dan eindelijk
  is een hoop leden kosten want ben zelf
  al jaren helemaal klaar met Facebook.

 135. anoniem

  Op zich is het wel grappig dat een zich superieur voelend volkje te kakken wordt gezet door een ander zich superieur voelend volkje.. :-)

  Als het maar niet uit de hand loopt..

 136. Pieter

  Akwasi is een stomme kut die het niet begrijpt.
  Zoveel is wel duidelijk.
  Maar dat deze figuur zo ontiegelink loopt te liegen stoort mij mateloos, en dat Margriet en die andere talkshowhosts hem ermee weg laten komen vind ik zo mogelijk nóg störender.
  En daarom vind ik deze Akwasi een stomme kut.

 137. Jan Koekepan

  Akwasie is toch zwarte Piet?

  Het is een geile aandachtspik, die haat zaait onder onze bevoking.

  waar blijven nu de voorbedrukte aangifteformulieren??

 138. Chelsey

  Akwasi is Zwart => Piet is Zwart => Zwart is racisme?
  Zwarte Piet => Zwarte Akwasi => is racisme!
  Akwasi is racist! => Piet is rasistisch!
  Piet is Akwasi => Akwasi is Piet => Zwarte Piet ís Akwasi!
  Zwarte Piet is racisme? => Akwasi ìs racisme!
  (Da’s Logisch!)

 139. Sis van Rossum

  Uitzetten naar een land waar echte zwarte pieten wonen

 140. Sookie Stackhouse

  Al dat tuig komt hierheen en dan komen ze de boel voor ons hier verpesten….Adwasi moet een keer flink op zijn lelijke rotbek gemept word..pratende hoop stront.

 141. P & O

  Bij gelijke geschiktheid laat ik – met dank aan mannen als Akwasi die oproept tot gebruik van geweld en verdeeldheid zaait- een blanke kandidaat vanaf nu voorgaan.

 142. Deep throat

  @Chelcey
  Mooie samenvatting van de zwartepietendiscussie die zelden of nooit in de media gevoerd is met voorstanders van Zwarte Piet.

 143. 😷Paulus

  😷Wat feestboek doet is prima, deze zwarte moeten verder niet overdrijven. Het leven moet voor een ieder aangenaamd zijn. Racistische traditionele kenmerken horen er niet te zijn. Het leven is kort, geniet en doe anderen geen kwaad.

 144. Anti-racist

  Die traditionele racistische whiteface Winti mooet daarom verdwijnen.

 145. Jan

  Dan mag akwasi nooit meer op facebook hij is z.p

 146. 😷Paulus

  😷Ik weet een alternatief, namelijk:ROODPIET. 😁Ik denk dat de kleurcombinatie beter correspondeert met de Sint.Iedereen blij🤗probleem opgelost😇

 147. Anti-racist

  Paulus wil een redfacepiet. Wat een racist.

 148. Ali Bim Salami

  Het is nu eenmaal negatief:
  het donker inzien
  zwartkijker
  Die heeft het zwarte krijt niet uitgevonden
  Denk niet zwart… (frank boeien)
  op zwart zaad zitten

  Er zijn veel negatieve associaties met donker, gelukkig mag licht bruine chocolade nog wel.

 149. 😷Paulus

  😷@Anti-racist, zeg nou eens eerlijk, Rode Piet klinkt toch veel beter. 😁Gezicht met rode bieten bewerken. Niemand die er last van heeft. Nou ja! Behalve de Indianen dan. Ook geen last van want die zijn door de eeuwen heen ook al uitgemoord door de blanke broeders. Maar tja! Klinkt al ook niet zo lekker in de oren. Dus, ontkennen maar.

 150. Anti-racist

  Het wordt steeds erger. Dus pas als
  alle Afrikanen vermoord worden is Zwarte Piet acceptabel.

 151. Zwarte Piet

  @Anti-racist
  Ook anti-communisten en anti-socialisten trekken een rode Piet niet.

 152. Bart TV man

  Nou ja zeg, als alles gezegd is dan is er maar 1 optie over namelijk: GEILE PIET. hebben de dames ook wat aan.

 153. Zo zit het

  Awkwasi, de meest gehate persoon van Nederland. Ik stel voor dat we tijdens de top 2000 massaal op dat liedje van Het Goede Doel gaan stemmen, namelijk “Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piet” Wie kent hem niet. En uiteraard zullen veel oranje-verenigingen deze mafkees niet meer uitnodigen voor koningsdag. Weg met deze huichelaar en relgeest. Oprotten naar Afrika.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.