Rob Hoogland gaat niet Angela de Jong bashen

Rob Hoogland, stercolumnist van De Telegraaf, voelt niet de behoefte om de stercolumniste van het AD aan te vallen. Hij ziet helemaal geen noodzaak om Angela de Jong te bashen. Dat geeft hij aan in de Nieuwe Revu. Angela de Jong wekt bij veel collega-journalisten ergernis op, zelfs op de redactievloer van haar eigen AD. Haar grootste criticasters zijn misschien wel VARAgids- en NRC-columnist Youp van ’t Hek en NPO Radio 1- en NRC-columnist Marcel van Roosmalen.

Rob sluit zich niet aan in het rijtje Angela-bashers. “Ik weet dat velen haar niks vinden. Neem Marcel van Roosmalen. Hoe vaak heeft hij haar inmiddels niet aangepakt? Maar aan die inside-columns doe ik niet mee. Daar heeft De Telegraaf-lezer ook helemaal niks aan.”

Het is heel erg incrowd, vindt Rob. “Waarom zou ik ook over iemand van de concurrentie schrijven? Sowieso moeten journalisten niet over journalisten schrijven, vind ik. Dat doe je alleen in uitzonderlijke gevallen.”

Maar terugkomend op Angela de Jong: ze is wel een fenomeen geworden. Omdat zij ook gewoon zegt wat ze denkt. Dat zag je niet alleen bij die hele discussie over die talkshows, maar ook recent in de affaire-Derksen. Daar nam ze best een goeie positie in.”

Foto: NPO, YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen