Johan Derksen denkt dat VI weer als vanouds wordt

Geplaatst op zo 09 aug 2020 om 14:00

Draaikont Johan Derksen denkt dat Veronica Inside weer als vanouds wordt als hij op 11 september wordt herenigd met collega’s Wilfred Genee en René van der Gijp. Dat zegt de voetbalanalist in gesprek met RTV Rijnmond. Na de racismespecial van VI hebben de heren een paar weken lekker gedramaqueend met z’n drieën om straks weer gezellige televisie te gaan maken. “Dat gaat weer lopen als een trein, want als wij weer bij elkaar zitten dan is die chemie er“, denkt Johan.

De VI-rel is alweer achter de rug. “We hadden een vergadering in Zwolle en daar kwamen we niet uit. Wilfred wilde door, René had heel erg zijn twijfels en ik heb daar gezegd dat ik het niet meer deed. Toen was het eigenlijk afgelopen. De volgende ochtend kwam John de Mol met een getekend contract en hij zag geen goede reden om te stoppen. Hij zei: ‘Ik moet 25 mensen ontslaan en loop miljoenen reclame-inkomsten mis. Dat moeten we elkaar niet aandoen, want dan zien we elkaar voor de rechter.’

Waarom heeft John de Mol niet eerder ingegrepen? “Ik heb geen idee. Hij dacht waarschijnlijk: die gasten hebben vaker heibel gehad en het komt wel weer goed. Ik dacht: corona treft ook Talpa, misschien is hij wel blij als hij wat van die jongens van de loonlijst kan strepen. Ik dacht ook dat ze wel verder zouden willen met Hélène Hendriks, maar het was niet bespreekbaar. Of wij met z’n drieën of hij kapte ermee.”

Geloofwaardigheid

Johan vindt nog steeds dat Wilfred de geloofwaardigheid van VI heeft aangetast. “Dat vind ik nog steeds. Ik vind dat Wilfred Genee een authentiek programma opgeblazen heeft door plotseling heel hypocriet de politiek-correcte verslaggever te gaan spelen, terwijl hij me drie dagen eerder een foto van Akwasi toonde met het idee: als ik die foto laat zien, dan zeggen Johan en René er wel wat van. Dat gebeurde ook en drie dagen later spreekt hij je toe als een soort Officier van Justitie die je kwalijk neemt dat je er wat van gezegd hebt.”

Maar is hij zélf nog wel geloofwaardig? “Daarom heb ik ook gezegd: ‘Ik ben ongeloofwaardig en ik word neergezet als zakkenvuller.’ Zo zou ik zelf ook reageren. Om die mensen de mond te snoeren geef ik 50 procent van mijn gage weg.”

Vanouds

Toch denkt Johan dat het allemaal weer als vanouds wordt. “De kijker hoeft er niet de dupe van te worden. We hebben wel vaker onder dat soort omstandigheden programma’s gemaakt.”

VI blijft volgens hem authentiek. Hij blijft zeggen wat hij overal van vindt. “Ja, ik ga niet met de handrem erop zitten praten en René ook niet. Nee, we hebben geen contact meer gehad sinds we in Zwolle hebben vergaderd. John de Mol wist dat ik de enige was die zei: ‘We doen het niet meer.’ René twijfelde wel, maar die hield dat nog open. Ik zei: ‘Ik begin er niet meer aan, laat ze Kieft maar neerzetten.’ Toen heeft hij ingegrepen.”

Komt er nóg een verzoeningsgesprek? “Ik heb genoeg gesprekken gevoerd, de directie is bij me thuis geweest in Grolloo, Wilfred ook, we hebben in Zwolle vergaderd en zijn op de bruiloft van René geweest. Ik vind het allemaal prima. Ik ga er weer zitten, ik ga zeggen wat ik vind en wat de rest vindt zal me een worst zijn.”

Foto: RTL
75 Reacties op “Johan Derksen denkt dat VI weer als vanouds wordt”


 1. Peter

  dan heeft de beste man toch een nog grotere plaat voor zijn hoofd dan ik al dacht. Het is toch onmogelijk om op een geloofwaardige manier op dezelfde manier door te gaan, gaat Wilfred straks weer de voorzetjes geven alsof er niks gebeurt is. Het programma loopt toch al een beetje op zijn eind met telkens maar dezelfde niet grappige filmpjes die tussendoor getoond worden.

 2. Kuis

  Johan zei bij SBS6 aan tafel tegen Helene dat zijn enige fout was dat hij in de media heeft gezegd dat hij geld zou weggeven aan een goed doel.

  Dan vergeet hij zijn tweede fout: Dat John de Mol iemand zomaar niet aan zijn contract zou houden.

 3. wilfred degens

  Dit valt niet te rijmen met zijn terechte woede op zijn aangever die hem in zijn rug stak. Die vertrouwensbreuk kan bij mij niet meer aangroeien na een paar maanden. Hoe moet ik nu nog naar dit programma kijken, wanneer ik wel blijf zitten met de vertrouwensbreuk?

 4. Daniel

  Natuurlijk, het was allemaal show.

 5. Matthijs Zelf.

  Johan Derksen dan moet je stoppen.

 6. kees

  @Peter, idd…zoals het was met de doorzichtige hapklare brokken die Wilfred hondenvriend Johan voorhield waarna de Snor natuurlijk steeds toehapte gaan niet meer werken. Steeds als Wilfred dit nu gaat doen denk je meteen aan het voorval rond Akwasi en het knetterende vervolg van de drie dramaqueens. De geloofwaardigheid en de vibe is weg of je moet zoals Rene eerder suggereerde voor een andere vorm kiezen. Elk geval zonder de voorzetjes van Wilfred.

 7. Guttegut

  Hypocriete lul!

 8. Harry

  Het is heel simpel:

  De heer Derksen vertelt hier

  zonder een hoop toeters en

  bellen de ware reden waarom

  wij, het klootjesvolk, ook in het

  nieuwe seizoen weer van

  Veronica-inside kunnen genieten:

  een getekend contract en de

  gevolgen indien dit niet zou

  worden nageleefd. Zo simpel

  is het, mensen. Niks meer, niks

  minder. De heer Derksen is dus

  níet de egoïst, draaier, geldwolf

  en al het andere kwaad waar

  velen hem van hebben beticht.

  De heer Derksen zet ook de banen

  van 25 medewerkers op het spel,

  als hij vertrekt. Aangezien de heer

  De Mol alles of niets speelde, was

  het aan de heer Derksen om zijn

  verzet op te geven en met het

  hele team weer verder te gaan.

  Dat ook de heer Genee -met een

  permanente smet op zijn

  blazoen- weer aanschuift, is

  slechts ‘part of the deal’, so

  be it. (En hij is wellicht een

  betere optie dan de uitermate

  fletse mevrouw Hendriks.)

  Laten we ook niet vergeten

  dat dit trio vooraf al geen

  hechte vriendenclub vormde;

  het zijn slechts collega’s van

  elkaar. Genoeg gezegd.

  Open het hek en laat de

  gladiatoren het strijdtoneel

  maar weer betreden!…

 9. Johan vergist zich weer compleet

  Grotere geldgraaiers als de mannen van vi presteren is nog niet vertoond. En John blijkt maar weer een een dictator te zijn waar zelfs , zoals hij altijd het tegendeel betoogde, Derksen de man van het “vrije” woord en de lachende trekpoppen Gijp en Geneerme niet tegen op kunnen. De slechte smaak die deze heren ten toon spreiden zal nooit meer verdwijnen.

  Droevig zooitje bij Pulpa, alle medewerkers zijn onbetrouwbaar, hebben geen rechte rug en zijn extreme geldgraaiers zonder enig principe.

  Het wordt nooit meer als het was. Johan en Gijp zijn behoorlijk door het ijs gezakt. Kunnen ook geen kritiek meer leveren op andere omdat ze zelf als onbetrouwbaar, geen rechte rug en als geldgraaier voor alles worden gezien.

  Het imago van VI is voor altijd gewijzigd en bezoedeld . Nee Johan het wordt een show waar personen aan tafel zitten met een negatief imago die misschien nog denken dat ze een grote bek kunnen opzetten terwijl de kijker hier anders naar zit te gluren als voorheen.

  Het programma wordt een slecht theaterproduct met spelers van een bedenkelijke kwaliteit en moraliteit.

 10. Curryworst

  11 september, Nine Eleven.
  Als dat geen slecht voorteken is.

 11. Schijt aan

  Jammer Johan, VI. Wordt NOOIT meer t zelfde. Iedereen weet dat dit nu 1 GROOT toneelspel is. Net zoals Gijp, moest vaak lachen om hoe die was en deed. Maar hoe hij zich laatst voor deed, wat is dat een nagemaakte.

 12. JWD

  Het is een simpel verhaal. Iedereen heeft zijn mening er over, als Johan straks een mening geeft is het een hypocriete lul… Laat die gasten lekker. Deze rel is ontstaan door een verknipt filmpje, dat vergeten de meeste, daarna is het opgeblazen omdat niemand weet wat we met elkaar aanmoeten. Door lockdowns is alles ontregeld en ligt alles onder één vergrootglas.
  Als er geen corona was dan hadden er nooit zo veel mensen aan een BLM demo meegedaan, lagen we lekker op het strand, liep iedereen hossend achter elkaar vanwege het EK en had een relletje bij VI niet zoveel aandacht getrokken. Niemand weet hoe de uitzendingen gaan verlopen. Als Gijp straks een legendarische grap neer zet is alles weer vergeten. Zo simpel is het. En als je je er aan stoort, zapp je lekker weg of reageer niet op dit soort artikelen. De mensen die nu een grote mond hebben, kijken straks als eerste weer en geven als eerste weer schouderklopjes… Zo simpel is het…..

 13. Dries Roel Vink

  Poppenkast!

 14. Matthijs Zelf.

  Stel grote kinderen.

 15. M

  Over zakken vullen gesproken, ik vul mijn zakken met worsten van Curry.

 16. Bjorn

  Ach mensen, waar gaat het over?

 17. Trudy

  Wat een toneelspelers. De Hypocrieten Show !! Komt dat zien!!

 18. jos

  Hij doet nonchalant maar van binnen kookt hij van woede. A grumpy angry old man. Hoe dan ook, nog twee jaar en dan zal hij toch moeten stoppen en valt het het doek voor dit programma.

 19. Fons

  Grote praatjes hadden ze. Maar opa John heeft toch het laatste woord.
  Zo en zo kijk ik nooit naar deze mannen die niet deugen. Alles wat ze zeggen inVI grote onzin

 20. Ludolf

  Derksen is een watje die aan de teugels zit van de mol het progamma zal ongetwijfeld hetzelfde zijn. Ik heb zo mijn twijfels over de kijkcijfers straks ik kijk in ieder geval niet meer!!

 21. Ome Cor

  Ik ga toch wel weer kijken maar zoals al eerder gezegd, en dat gold voor het verleden en des te meer voor de toekomst, als iemand iets met een grote stelligheid beweert………. zet een grote zak zout klaar. Altijd nog zelf na blijven denken en niet een mening aan laten praten.
  Verder is Boskamp leuk (met z’n meppen, blikken, onverstaanbaar gebrabbel en versprekingen), Hans (als ie weer in de val trapt om zich te laten opnaaien) en Wim (omdat hij gegroeid is in zijn rol om de randverschijnselen te becommentariëren). Valentijn voegt m.i. niet veel toe.

 22. Paul Lamote

  Johan weet ook dat de kijkers kort van geheugen zijn en op 11 september de rel al lang weer vergeten zijn

 23. Aambeienspleet

  VI was al tijden niet leuk meer, ook voor corona voetbal trof en deze rel.

  – het eindeloos uitkauwen van anekdotes en ‘grappige’ filmpjes
  – het geforceerd zoeken naar grapjes en het nepgelach van Genee (en na corona ook nog eens een lachband van John erbij)
  – het kille interieur van Veronica Inside vs. Voetbal Inside
  – het uithalen van Derksen, maar zelf niet tegen kritiek kunnen
  – het extreem oncollegiale gedrag van Genee, Derksen en Gijp naar elkaar toe (sowieso zeer onprofessioneel en gewoonweg asociaal): dit maakt de show dan ook helemaal niet het “authentieke kantinepraat onder voetbalvrienden”, oftewel vreselijk nep
  – en door corona geen of minder publiek in de studio en de voetbalstadions, oftewel weg sfeer

  RIP VI

 24. Lenze Kramer

  De juiste uitdukking is “het zal me worst zijn’, niet “het zal me een worst zijn”.

 25. Huilie Huilie

  Ah Gutttegut, daar is die weer met zijn huilverhalen en goed die is om de 1/2 van zijn salaris aan goede doelen te schenken ! Johan als ik jou was zou ik me tot 11/09 koest houden en niet elke dag via de media gaan HUILEN want dan kunnen wij pas zien of je gaat huilen of niet.Het intereseert je niks zeg je maar wel elke dag in de krant.

 26. Nana Mouskouri

  Jullie hebben je goed beet laten nemen. Hulde, ga zo door.

 27. Barend

  Alzheimer begint ook toe toeslaan bij Johan Derksen. De goeie man doet er verstandig aan nu te stoppen. Anders wordt zijn afgang wel erg pijnlijk.

 28. anonymous

  Fout, kijkers nemen jullie niet meer serieus en kijken niet meer
  Jullie hebben jullie geloofwaardigheid verloren.

 29. Boxel Terror

  Voetbal is weer begonnen!

  PSV!!!

 30. Blinde Herdershond

  Jarenlang met veel plezier naar de mannen gekeken. Hun ruzietjes vond ik altijd wel vermakelijk, maar na dit perfect uitgespeelde toneelstukje haak ik af.
  Genee ontmaskert als WOKE yup, Gijp waait weer eens met alle winden mee en Johan toch niet zo principieel en standvastig als gedacht.
  Neh, als ik poppenkast wil zien ga ik wel naar het theater.

 31. Huilie Huilie

  Johan in feite ben je eigenlijk verworden tot een SCHANDKNAAP van John de Mol ! LOL!!! en probeer je je in allerlei bochten recht te praten wat krom is !En dat op jouw LEEFTIJD

 32. Mappy

  Weten we zeker dat dit Johan is en niet een geschminke Akwazig

 33. Jelle

  Meneer koopt even zijn geloofwaardigheid terug in ruil voor zijn halve salaris….. Hahaha jaren gekeken maar nu niet meer!

 34. Wie in z'n eigen tuintje wiedt, ziet het onkruid bij een ander niet!

  Zo is het maar net!

 35. WEST*

  Heb zojuist SHIRLEY BASSEY gesproken en heb geweldig nieuws

  er komt een nieuw album met songs van haar uit

  goh dat mens is 83 en zingt nog de sterren van de hemel

 36. Elevator

  Johan Derksen staat ver boven al die correcte deugers en zegt gewoon wat veel Nederlanders denken .

 37. Een ander geluid

  Wat ik me afvraag, hoe zit het de afgehaakte sponsors? Als die terug komen (Gillette, AH) dan zijn die ook ongeloofwaardig. Mits de heren onder druk hun toon aanpassen? Dat zou m.i. nog erger zijn.

 38. huilie huilie

  @Elevator Vlgs mij is die lift blijven steken bij jou ! Wij leven nu in 2020 !

 39. M

  West* dat is al ongeveer 1 week bekend, zoek een andere hobby. Ik weet het ga lekker koffie drinken met azijnzeiker, jullie verdienen elkaar.

 40. q8

  altijd fan geweest
  maar t is over,
  t was comedy,en zeker van wilfred, een echte judas

 41. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Blijft mijn favoriete tvprogramma.

 42. Bertus

  Zullen we eerst maar weer eens gaan kijken en dan reageren?

 43. Voetbal fan

  De poppenkast met aan het roer de mol.
  Waarom gaat talpa verder met die gasten?
  De mol moet niet alleen aan zich zelf denken.
  Waarom luister de mol niet gewoon naar Johan Derksen, en stopt er mee.
  Is beter voor het emago van het VI team.

 44. pastoor Justus uit Schin op Geul

  Nederland telt 4.831.618 katholieken, en u weet als goed christen dat die vergevingsgezind zijn ?. We gaan gewoon kijken hoor , ook de nonnekes
  uit gebouw 2
  ja voor de nonnen zijn het lekkere kippetjes op tv, die zien ze niet elke dag ! En wij kloosterlingen mogen ook niet naar de nonnekes , neen ten strengste verboden . Hier telt strikte observatie , maar af en toe zie ik zuster Dorothea de kamer van broeder Franciscus binnen gaan
  Ja die Dorothea is al eerder betrapt op haar zonde en haar voorgangster die ook Dorothea heette, en het deed met iedereen , is voor haar zonde toen flink gestraft ,en onthoofd

  Maar tijden veranderen , en we zijn wat minder streng . Wie zondigd moet 100 x de bijbel overschrijven , natuurlijk in hun eigen tijd , want hier luidt ons devies ORA ET LABORA

  Dat is dus wel van maandag 4 uur s`morgens tot 20,00 tot aan de zaterdagavond maar dan mogen we stoppen om 18.00 uur

  ik wens u een zalige zondagavond allemaal!

  Got zijt met u !

 45. pastoor Justus uit Schin op Geul

  Volgende week bent u trouwens uitgenodigd, dan gaan de knikkerwedstrijden weer beginnen, de winnaar krijgt een 14 daags verblijf in een historisch kader , nl. ons klooster

 46. pastoor Justus uit Schin op Geul

  Ramses zong het zo mooi….. We zullen doorgaan

 47. JAME

  Meer woorden dan daden, niet lang te leven Johan Derksen.

 48. Jaja...

  Ik wilde dat ik met een beetje ouwehoeren, flauwe grappen maken en elkaar afzeiken zoveel kon verdienen…

 49. ikweethetbeter

  Kan die man niet eens ophouden met zeiken !!!!!!!!

 50. Philips de Goede

  Ja dat 4 jaars contract bij JdM zal hem wel enige spijt bezorgen denk ik. Had ie nou maar een opt out clausule opgenomen. Dan had ie dat eNeSBee hoofdstuk mooi kunnen wegspoelen.

 51. IK DE GROOTE AKWASI

  het zijn allen drie landverraders of te wel n.s.b.ers.

 52. Door van Zuilen

  Het gaat inderdaad als vanouds worden beetje over voetbal zwetsen, dan ben je daarover uitgepraat dan collega’s uit het vak afzeiken en dan tussendoor onderbroeken verkopen. Het enige verschil dat er minder kijkers zullen zijn want hopelijk kijken veel mensen door deze poppenkast heen.

 53. Ilse Kuitenbrouwer

  @WEST* alweer ander onderwerp laat je korte termijn je in de steek of heb je een bord voor je kop. De laatste keer en dan gaat er een vette klacht naar MC. Het gaat niet over zangeressen van de vorige eeuw het gaat over het gedrag van Derksen.

 54. WEST*

  @Ilse. 20:51u.
  Ilse, ik sidder van angst, jij kleine tandeloze hork.
  Kom maar op met je vette klacht. Ik lust je rauw, en ik heb mijn contacten.
  Als jij zo denkt door te gaan dan laat ik je cancellen.
  Je bent gewaarschuwd.

 55. Job

  Gelukkig maar

 56. Keta Minek [de echte]

  Zeikwijven die online roepen “boehoehoe nu ga ik niet meer kijken hoor!”. Nou, wat een held ben je, met je principes. Je kijkt toch gewoon omdat je slap geouwehoer met schunnige grappen over voetbal en andere randzaken vermakelijk vindt? Wat is daar nu ineens anders aan dan?

 57. Laat

  De inhoud mocht hij volgens het contract toch zelf bepalen? Ga je daar zitten en hou 1,5 uur gewoon je mond heb je topshow en ben je tenminste een vent.

 58. M

  Ilse die West* en azijnzeiker zijn 1, 1 pot nat dat komt nooit meer goed. Het wordt weer tijd voor een andere naam. Dan kan hij weer even door gaan.

 59. Hahahahahaha

  Ik hoop dat Johan weer iedereen gaat afkraken vooral de mensen van links

 60. azijnzeiker

  M als je iets typt moet het wel ergens op slaan, jij typt dingen die gewoon niet waar zijn. Dat is jouw grootste probleem, daar moet je dringend aan geholpen worden.

 61. Per Huismans

  Wat een hypocriete zakkenvullers. Bah.

 62. Ria

  Heerlijk lekker kijken weer! En de rest kijkt gewoon slimste mens ofzo .opsporing enzv

 63. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Waarom is er nog steeds geen artikel verschenen over nikkietutorials die overvallen is. Ik bedoel: die heeft de meeste volgers dan wie dan ook en is dus belangrijker dan wie dan ook.

  Allemaal op jullie knieeen voor nikkitutorials gvd!! Tegenwoordig zijn volgers het enige wat telt!

 64. Lommer

  @suckerpunch.

  Omdat het niemand interesseert?
  Maximaal autisme!

 65. ome H

  Hitkwis verpulvert promenade

 66. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Mij intereseert het, wil er even lekker om lachen. Kan je wel BN’er zijn met 100 miljoen volgers en wat knaken op de bank maar dat maakt je nog geen God.

 67. Huismaker

  Derksen die gaat samenwerken met dief Otten. Binnenkort aan tafel bij Harry Mens. Alles voor de centen.

 68. Dorine

  Enze deden een plas en alles is weer zoals het was.
  Doorgaan met beledigen en zich beledigd voelen.

 69. William Raaf

  Geen zin meer in VI.
  Deugende Genée haat zijn kijkers en de Westerse samenleving. Please ga ergens anders zelfhaten.
  Gijp heeft geen ruggengraat
  En Snor nu dus ook niet. Buitengemeen teleurstellend.
  Natuurlijk was het toneel maar ik denk dat ze onderschatten hoe hun kijkers erin staan.
  Waarom zou je kijken naar Deugtv waar een Akwasi geilende zelfhaat-Quisling twee beenloze figuren bepoteld over voetballertjes ?

 70. Hattu

  Mooi mooi mooi
  Als je met elkaar zolang een programma waarin dingen gezegd worden zonder enig censuur vind ik top. Ga lekker door mits je zelf in geloof. Wat anderen denken moet je schijnt aan hebben.

  Tot 11/09

 71. Ron

  Natuurlijk wordt dat het weer. Johan zat er toch altijd al met frisse tegenzin, dat is niet anders nu ineens. Hopelijk blijft de hoofdmoot wel gewoon voetbal en worden er minder, liefst geen, niet relevante zijpaden meer bewandeld. Laat dat aan andere talkshows over.

 72. Teuntje

  Dan denkt Johan toch heel verkeerd mensen worden het zat Gijp de slappe hap en hij moeten maar eens oprotten samen met die dikke walrus en oh zo domme tokkie Boskamp die geen naam goed kan uitspreken

 73. Gluiperd Derksen

  Commentaar Derksen Champions League:
  “Hazard heeft altijd babbels voor tien, die vindt zichzelf een ge-wel-di-ge vedette”.
  Hahahaha, de bekende pot verwijt de ketel.
  Als er 1 is die zichzelf geweldig vindt, dan is het Johan Derksen.
  Hoe kan iemand, die in zijn voetbaljaren overal weggehoond is en geen deuk in een pakje boter kon trappen, praten over voetballers die op topniveau spelen.
  Hij, die zichzelf de laatste tijd zo ontzettend belachelijk heeft gemaakt en uiteindelijk gezwicht is voor geld, dus geen principes en ruggegraat heeft, zou zijn grote smoel dicht moeten houden.
  Zelfs in Grollo, zijn woonplaats, wordt ie langzamerhand uitgekotst.
  Derksen, doe iedereen een plezier, kruip onder een hunebed en laat nooit meer iets van je horen.

 74. Ronnie

  Wat zijn er veel zielige reacties , als je niet wil kijken , kijk je niet. Maar om zo af te geven , terwijl hij waarschijnlijk gewoon de waarheid spreekt. En voor al die azijnpissers, als je niet wil kijken , kijk je lekker wat anders , keuze genoeg. Maar ikzelf ga zeker wel kijken , want ik vind het een prachtig en eerlijk programma.

 75. Rob

  Mijn god wat een azijnpissers zijn jullie, ik vind het een heerlijk programma en denken jullie nou echt dat dit gespeeld is. Jullie zijn zo dom. Ik ben blij dat ze doorgaan

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.