Johan Derksen denkt dat VI weer als vanouds wordt

Draaikont Johan Derksen denkt dat Veronica Inside weer als vanouds wordt als hij op 11 september wordt herenigd met collega’s Wilfred Genee en René van der Gijp. Dat zegt de voetbalanalist in gesprek met RTV Rijnmond. Na de racismespecial van VI hebben de heren een paar weken lekker gedramaqueend met z’n drieën om straks weer gezellige televisie te gaan maken. “Dat gaat weer lopen als een trein, want als wij weer bij elkaar zitten dan is die chemie er“, denkt Johan.

De VI-rel is alweer achter de rug. “We hadden een vergadering in Zwolle en daar kwamen we niet uit. Wilfred wilde door, René had heel erg zijn twijfels en ik heb daar gezegd dat ik het niet meer deed. Toen was het eigenlijk afgelopen. De volgende ochtend kwam John de Mol met een getekend contract en hij zag geen goede reden om te stoppen. Hij zei: ‘Ik moet 25 mensen ontslaan en loop miljoenen reclame-inkomsten mis. Dat moeten we elkaar niet aandoen, want dan zien we elkaar voor de rechter.’

Waarom heeft John de Mol niet eerder ingegrepen? “Ik heb geen idee. Hij dacht waarschijnlijk: die gasten hebben vaker heibel gehad en het komt wel weer goed. Ik dacht: corona treft ook Talpa, misschien is hij wel blij als hij wat van die jongens van de loonlijst kan strepen. Ik dacht ook dat ze wel verder zouden willen met Hélène Hendriks, maar het was niet bespreekbaar. Of wij met z’n drieën of hij kapte ermee.”

Geloofwaardigheid

Johan vindt nog steeds dat Wilfred de geloofwaardigheid van VI heeft aangetast. “Dat vind ik nog steeds. Ik vind dat Wilfred Genee een authentiek programma opgeblazen heeft door plotseling heel hypocriet de politiek-correcte verslaggever te gaan spelen, terwijl hij me drie dagen eerder een foto van Akwasi toonde met het idee: als ik die foto laat zien, dan zeggen Johan en René er wel wat van. Dat gebeurde ook en drie dagen later spreekt hij je toe als een soort Officier van Justitie die je kwalijk neemt dat je er wat van gezegd hebt.”

Maar is hij zélf nog wel geloofwaardig? “Daarom heb ik ook gezegd: ‘Ik ben ongeloofwaardig en ik word neergezet als zakkenvuller.’ Zo zou ik zelf ook reageren. Om die mensen de mond te snoeren geef ik 50 procent van mijn gage weg.”

Vanouds

Toch denkt Johan dat het allemaal weer als vanouds wordt. “De kijker hoeft er niet de dupe van te worden. We hebben wel vaker onder dat soort omstandigheden programma’s gemaakt.”

VI blijft volgens hem authentiek. Hij blijft zeggen wat hij overal van vindt. “Ja, ik ga niet met de handrem erop zitten praten en René ook niet. Nee, we hebben geen contact meer gehad sinds we in Zwolle hebben vergaderd. John de Mol wist dat ik de enige was die zei: ‘We doen het niet meer.’ René twijfelde wel, maar die hield dat nog open. Ik zei: ‘Ik begin er niet meer aan, laat ze Kieft maar neerzetten.’ Toen heeft hij ingegrepen.”

Komt er nóg een verzoeningsgesprek? “Ik heb genoeg gesprekken gevoerd, de directie is bij me thuis geweest in Grolloo, Wilfred ook, we hebben in Zwolle vergaderd en zijn op de bruiloft van René geweest. Ik vind het allemaal prima. Ik ga er weer zitten, ik ga zeggen wat ik vind en wat de rest vindt zal me een worst zijn.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen