Familieruzie over uitspraken Marianne Zwagerman

Met haar ‘dor hout’-uitspraken wekte Marianne Zwagerman aan het begin van de coronacrisis flink wat woede op, maar ze haalt al járen de media met haar pittige mening. Die mening heeft er ook voor gezorgd dat ze zelf in een familieruzie is beland: haar schoonzus vindt haar namelijk een sekreet. Waar ze haar ouders nog regelmatig bezoekt, heeft ze met haar drie broers weinig contact. “Ze weten mijn adres niet. Ik was heel lang dik met mijn jongste broertje, maar zijn vrouw trekt mij niet.”

Waar is die schoonzus boos over? “Toen mijn boek over het mutsenparadijs uitkwam, voelde zij zich enorm aangesproken. Maar het ging niet over haar“, zegt ze in de Volkskrant.

Marianne begrijpt niet dat mensen gelijk zo persoonlijk worden. “Deze discussie had ik toevallig laatst met mijn vriend. Mijn broertje repareert en verkoopt auto’s. Hij kan gewoon naar een feestje, zonder dat iemand zegt: ik wil niet met je praten want je heb mijn auto niet goed gerepareerd. Bij mij wordt altijd een enorm oordeel gevormd op basis van mijn werk.

Op de vraag of het haar wat doet, antwoordt Marianne: “Ik vind het raar, maar het maakt me verder niet zoveel uit. Ik ben toch geen mensenmens.

Ze blijft ageren tegen het streven naar een risicoloze samenleving, ook tijdens deze coronacrisis. “Ik zie er vooral een enorme bevestiging in, van waar ik al jaren tegen vecht. Dat Nederland een rubberentegelparadijs is met een gebrek aan weerbaarheid.

Het feit dat jongeren geslachtofferd worden ergert Marianne. “Die dingen worden snel aan de kant gegooid en dan is het leed van oude mensen het belangrijkste. Better safe than sorry.

Het Volkskrant-interview met Marianne Zwagerman kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen