Eva Jinek ruikt bloed: ‘Op1 heeft nog niet gewonnen’

Geplaatst op za 15 aug 2020 om 8:00

Eva Jinek staat al in de startblokken: na een lange vakantie van vijftien weken keert ze overmorgen weer terug met haar late talkshow op RTL 4. “Als ik maar win“, riep ze aan het begin van het jaar over de concurrentiestrijd met Op1. Nou, dat is niet helemaal gelukt: Op1 is de nieuwe nummer één geworden op de late avond. Althans, vooralsnog. De strijd is nog niet gestreden, zegt Eva. “Ik heb in ieder geval niet verloren. De wedstrijd is nog niet klaar. Ik zit er middenin, laten we het daarop houden.

Om de kijkers weer een beetje warm te krijgen, staat Eva vandaag met grote interviews in De Telegraaf en op NU.nl. Uiteraard wordt ze door beide media gevraagd naar de kijkcijferstrijd met Op1, dat tot nu toe ruim aan de winnende hand is.

Als Eva door De Telegraaf wordt gevraagd of haar talkshowavontuur gelukt is, zegt ze: “Dat vind ik wel. Late night bij RTL is een best beladen, moeilijke plek, waar veel goede collega’s hebben gezeten. Het was misschien ook wel een laatste kans voor zo’n programma op dit tijdstip.”

Na al die mislukte pogingen met Humberto Tan, Twan Huys en Art Rooijakkers was het volgens Jinek nu of nooit. “Zeker nu ook het seizoen met Beau heel goed is gegaan, kun je stellen dat deze plek tot leven is gebracht.

Voorsprong op Op1

Eva denkt dat ze nog best eens van Op1 zou kunnen gaan winnen. “Je ziet dat een duo toch heel anders is. Net als één keer per week presenteren. Je hebt snel een kennisvoorsprong als je het vijf dagen per week doet. Dan zit je helemaal in je dossiers. En kun je zeggen: ik zag u vorige week en toen hadden we het over…”

Vooral in tijden van een pandemie kan het goed helpen als vaste gasten vertrouwd aan je raken, zegt Eva. “Waarschijnlijk ben je met één keer per week wat minder uitgewrongen, maar het heeft voordelen als je elke avond op de bok zit.

RTL 4 in lockdown

Wat absoluut niet helpt in de komende kijkcijferstrijd met Op1, is dat RTL 4 de afgelopen maand in een volledige lockdown is gegaan: iedereen is naar huis gestuurd en er is een bandje met herhalingen ingegooid. Het resultaat: de late avond van RTL 4 is volledig afgebrokkeld, tot zo’n 100.000 kijkers per avond voor een Zwakste Schakel-herhaling.

Bloedt Eva’s journalistieke hart niet als ze dat ziet gebeuren met de late avond van RTL 4? Tegen NU.nl: “Ja, in die zin dat ik altijd wil werken. Als het aan mij ligt, werk ik twaalf maanden per jaar. Maar dat kan natuurlijk niet.”

RTL heeft niet goed op de winkel gepast

Eva had liever gezien dat er beter op de winkel was gepast. “Mijn voorkeur heeft altijd om door te gaan met latenighttalkshows, maar dat komt omdat ik vanuit de journalistieke informatiekant kijk.”

Het is een geldkwestie, verzucht ze. “RTL is een commercieel bedrijf en zoals alle commerciële bedrijven hebben ze een enorme opdonder gekregen van het wegvallen van de adverteerdersmarkt.

Zelf ontkent RTL overigens dat ze vanwege corona in lockdown is gegaan. Zij spreken van een regulier zomerschema: “In de zomerperiode wordt er altijd al meer herhaald, ook op onze zenders en dit was ook op de late avond. Dit hebben we uiteraard ingecalculeerd. Dat was ook zonder corona al gebeurd.

Maandag om 22.00 uur

Hoe dan ook: aan Eva Jinek is de taak om de late avond van RTL 4 weer uit het slop te trekken en de Op1-kijkers te verleiden om toch iets verder door te zappen.

Ze is er vanaf aankomende maandag weer, op een nieuw tijdstip: om 22.00 uur op RTL 4.

De Eva Jinek-interviews in De Telegraaf en op NU.nl kunt u hier en hier lezen.

Foto: RTL
66 Reacties op “Eva Jinek ruikt bloed: ‘Op1 heeft nog niet gewonnen’”


 1. Rollins

  Als we nu twee programma’s tegenover elkaar zetten waar geen hond naar kijkt, en we gebruiken bovendien instrumentaria uit het jaar kruik om professioneel te liegen óver dat aantal kijkers, dan lijkt het nét of beide programma’s er toe doen terwijl iedereen al jaren is afgehaakt en op Netflix of een andere stream provider zit.

  Enige wat de de commerciëlen ogenschijnlijk niet doorhebben is dat ze met deze zogenaamde strijd het geld uit de staatsruif maar naar de publieken blijven pompen.

 2. Anne

  De Amerikaanse verkiezingen komen er weer aan. Kan ze weer hysterisch gaan gillen over duivel Twamp. En dat noemen ze dan journalistiek. Ik noem dat activisme.

  Op1 is natuurlijk net zo erg en net zo partijdig, gekleurd en bevooroordeeld, maar daar doen ze tot nu toe iets minder aan gillen en schreeuwen.

 3. Dieren eisen plek Jinek op

  De dieren uit Burgers Zoo hebben volgens hun woordvoerder de plek in de programmering bij TV directeur V/d Vorst opgeëist waar normaal gesproken Jinek te zien is.

  Volgens woordvoerder Olifant is de afgelopen weken nadrukkelijk gebleken dat de dieren van Burgers Zoo gemiddeld meer kijkers trekken dan Jinek heeft gedaan.

  V/d Vorst ziet veel in de wens van de dieren. Het idee is om de dieren iedere avond nu gezamenlijk aan één tafel te zetten met hun gasten.

  Het programma krijgt de titel:” Jinek was een flop, met de dieren zit je top” mee

 4. Don

  Moet dar nou.. weer die kuttekop op de buis??? :-(

 5. NoFun4U

  8:12

  Zoveel tijd en moeite steken in iets wat al weken niet grappig is. Een intelligent iemand heeft heel snel door of een grap aanslaat of niet, dat is jou helaas niet gegund.

 6. Bea

  Daar heb Je De Disney drag queen weer. Wedden dat op de eerste avond de amerikaanse ambassadeur er zit met zn Navo propaganda praatje. En dat Nederlandje toch echt een handlanger van the empire moet zijn (blabla international coalition).

 7. Martijn

  @NoFun4U: Heerlijke reactie!

 8. mark2

  Beetje stomme reactie van Jinek… ik heb nog niet verloren… ga de strijd maar weer aan en val maar weer dan.. je zou beter van haar verwachten.

 9. Adamo

  “Eva Jinek ruikt bloed”

  Altijd handig als ze ongesteld wordt.
  Maar verder volkomen nutteloze info.

 10. Gondorf

  €va J$n€k

 11. Hans

  Eva is de beste! Heel ander niveau dan de meesten van Op 1.

 12. Petronella

  Jinek is Boulevard late night geworden. Daar zitten de kijkers niet op te wachten.

  De zoveelste miskoop van Jut & Jul.

 13. Zomaar een persoon

  “Je hebt snel een kennisvoorsprong als je het vijf dagen per week doet. Dan zit je helemaal in je dossiers.” Dat kunnen die tien van Op1 ook best. Verdieping hoeft niet plaats te vinden met een camera erbovenop. Maar ze moeten het wél willen.

 14. M@rk - Etten-Leur

  Eva is gewoon een misselijk wijf met een irritant Amerikaans accent! Pas helemaal bij een campingzender als Reclame Televisie Luxemburg…
  Op1 heeft allang gewonnen!

 15. Pißwasser

  Jinek, de steriele ijskast. Een foeilelijk wyf met opgedroogde theezakjes. Zelfs als ze op een citruspers gaat zitten wordt ze niet nat.
  Ik walg van haar.

 16. De Telegraaf en Jinek zijn beiden vergane glorie geworden

  Het Algemeen Dagblad was in juni voor de tweede maand op rij de meest bezochte nieuwssite van Nederland. Het AD trok in die maand 7.396.000 unieke bezoekers.

 17. WEST*

  Snap ook die zomerstops niet , ook WNL stopt altijd zomers
  bij de BBC gaan ze gewoon door met Breakfast , en zo hoort het ook !je hoort je kijkerers te informeren ook in de zomer

 18. Minder of Mirjam

  Go Eva! Laat alle RTL HATERS maar lekker zeuren.

 19. Zomaar een persoon

  @West* – De BBC heeft wat meer geld.

 20. Weer een interview met Jinek

  In Nederland leven ze op een postzegel.

  Weer een interview met Jinek in De Telegraaf.

  Kom eens met wat nieuws, dan altijd weer dezelfde praatpoppen.

 21. Broer van

  Oh wil je dat, Eva??
  Doe hier dan eens iets aan. Nodig Drs Mario Ortiz uit en laat hem het ware verhaal vertellen rondom de PCR test en corona.
  De wereld en zeker ook mainstream tv moet wakker worden:

  Biochemicus: ‘De term ‘coronabesmettingen’ is zeer misleidend en zorgt voor grove beleidsfouten’
  donderdag 06 augustus 2020
  1735
  0

  In de periode van 22 juni tot en met 26 juli zijn door het RIVM tientallen keel- en neusmonsters afgenomen bij patiënten met een acute luchtweginfectie. Deze monsters zijn getest op aanwezigheid van onder meer het influenzavirus, rhinovirus en Sars-Cov-2, oftewel corona. In geen van de monsters is het influenzavirus of Sars-CoV-2 aangetroffen. Wel is het rhinovirus gevonden, de veroorzaker van onder andere verkoudheid.

  De media schrijven dat het aantal coronabesmettingen stijgt, maar zijn mensen die positief testen daadwerkelijk besmet met corona? Daar lijkt het dus niet op. Biochemicus Mario Ortiz Martinez, die meer dan 20 jaar werkzaam is in de farmaceutische en medische industrie, trekt in een open brief aan Tweede Kamerleden aan de bel over wat hij een foute interpretatie van positieve testuitslagen noemt. Onterechte en foutieve ‘besmettingen’ zorgen volgens hem voor grove beleidsfouten.

  De biochemicus zegt zelf ruime ervaring te hebben met de PCR-test, de meestgebruikte coronatest. “Dus ik weet goed hoe de vork in de steel zit.”
  Dat is dus niet correct!

  “Een positieve PCR-uitslag toont louter en alleen aan of er bij iemand (een stukje) viraal RNA in het neusslijmvlies zat. Iemand bij wie de test positief is, BETEKENT NIET dat die persoon ook daadwerkelijk klinisch is geïnfecteerd, ziek is of ziek gaat worden. Dat kan een PCR-uitslag helemaal niet aantonen. De PCR detecteert niet eens of er intact virus-RNA aanwezig was in de persoon, noch kun je zeggen of het virus infectieus is of is geweest.”

  Mario Ortiz Martinez zegt zich ernstig zorgen te maken omdat Kamerleden momenteel mogelijk (door toedoen van de media) onterecht de indruk hebben dat het aantal potentieel zieke mensen met corona zal gaan toenemen. “Maar dat is dus niet correct!”

  De biochemicus benadrukt in zijn brief, die hij ook naar alle media heeft gestuurd: “Een klein deel van de echte coronazieken komt soms ook in het ziekenhuis terecht, maar zoals u gezien heeft, zitten ook de ziekenhuisopnames de afgelopen maanden op een nullijn. Dus hieraan kunt u al zien dat de positieve PCR-uitslagen nergens toe leiden.”
  Totaal gehersenspoeld

  De term ‘besmettingen’, die de media vaak bezigen, is dus zeer misleidend. En nu komt de clou: “Een positieve PCR-test betekent niets meer dan wat (vermoedelijk oudere) RNA-fragmentjes van het virusgenoom, of soms zelfs een ander verwant virus.”

  Huisarts Marije Berkelaar merkt op dat veel mensen, waaronder veel artsen, totaal gehersenspoeld zijn door de eenzijdige informatie van de mainstream media. “Het coronavirus wordt gebruikt voor forse angstpolitiek, uitgebreide propaganda en censuur. De getroffen maatregelen zijn zinloos en ongezond. Doe er niet aan mee. Voed je gezondheid, niet je angst.”

  “Wereldwijd staan duizenden mensen, artsen en wetenschappers op om hun waarheid te delen. Zij (wij) worden gecensureerd, en video’s en boodschappen worden verwijderd,” verzucht ze.
  Vandaag 431 nieuwe coronabesmettingen in Nederland geregistreerd

  Bron ; de theorist.

 22. Chantal

  Ik kwam haar pas in de supermarkt tegen: wat heeft die een dikke reet en een lelijke kop met die schelvisogen. En ze stonk naar drank.

 23. Echte Hollander

  Eva Jinek is GEEN mooie vrouw, en is het dus niet kijkcijfer bevorderend. Daarnaast is het één van de slechtste presentatrices die we ooit op de NL buis hebben gehad en ook dat is niet kijkcijfer bevorderend.

 24. Chelsey

  Angstvallig probeert Evaatje haar eer te redden en denkt door strijdlustige taal te bezigen de kijker even te kunnen gaan inpakken. Waarschijnlijk heeft haar goed doorbetaalde lange vakantie van vijftien weken haar iets te overmoedig weten te maken? Ze realiseert zich namelijk totaal niet dat ze straks hooguit na een week of 4 gewoon weer languit achteruit gezakt dan wel met de schouders hoog voorover gebogen met haar handen als ondersteuning van haar dronken hoofd, aan dat armoedige Artis studio tafeltje zal verschijnen. Het is een geldkwestie beste Fake Diva, niet alleen voor jou dus maar ook voor die Luxemburgse Fake commerciële 4de open riool zender van Herr Bertelsmann waardoor jij je hebt weten te verleiden. En weet, voorzéker, van NPO’s Late Night Talkshow OP1 ga je het néver nooit winnen meid!

 25. Jos

  Op1 – Jinek: 103 – 7

 26. Tvbubble

  Bye bye Op1

 27. Ron

  Het heeft geen zin om Op1 je grootste concurrent te vinden en maar wil verslaan. 2 talkshows in het zelfde vaarwater heeft geen zin. Je moet qua onderwerpen en gasten wat te kiezen hebben. Dat heb je nu niet. Het moet afstappen van het journalistieke/newsy imago waardoor het wat minder hijgerig wordt. Jinek is een strebertje en dat nekt haar. Dus meer cultuur, amusement en muziek er in.

 28. Anouk

  OP1 kon niet anders dan tegenvallen natuurlijk na Jeroen.
  En dat is ook inderdaad gebeurt; met missers als Giovanca, Tim, Sophie en Welmoed, kan Eva rustig de strijd weer aan. In haar voordeel welteverstaan.

 29. Art Rooijakkers

  Ik zit klaar om het tijdslot van Eva over te nemen.

 30. Guttegut

  Angela de Jong staat al te trappelen om te scharen met Eva

 31. Ben Zine

  @Broer van: lekker deze lange stukken kun je snel naar onderen scrollen.

 32. Huismaker

  Jinek is:

  Onecht
  Schreeuwen
  Trump, Trump, Trump en Trump
  Grappig spelen
  Ongeïnteresseerd

  En door het mediakartel op een voetstuk gehesen, in de hoop dat het plebs volgt.

 33. Ab Osterhaus

  Op1 gaat winnen, want ze hebben mij!

 34. Bart

  @Art Rooijakkers 9:18 is een van de eerste die er uit vliegt bij de op zeker aankomende bezuinigingsronde bij RTL. Met als Humberto.

 35. Petronella

  CL avonden gaat Jinek richting kelder.

  Jut & Jul zijn blij met de halfjaarcijfers.

 36. Broer van

  @Ben Zine
  za 15 aug 2020 om 9:30 ,

  Dat kan zomaar zijn. Maar dat zegt meer over jou en vele anderen met je. Korte spanningsboog, grote stappen snel thuis, beetje koppen snellen. Neem vooral niet de tijd om je nu eens echt te verdiepen in alle zaken die er gaande zijn en ook van grote invloed zijn op jouw leven tussen nu en zeven jaar.
  Ooit zal het je dan wel …alsnog aan het denken zetten. Een vervelend ding alleen, het is te laat. We zijn door regeringen alle vrijheid kwijtgeraakt die we ooit normaal vinden. Je moet nu al je naam en adres achterlaten als je een patatje gaat nuttigen.
  Dit beleid heeft niets maar dan ook niets meer met Volsgezondheid te maken.
  Maar toch, geniet van je weekend , heb t goed en sluit je ogen maar.

 37. Henry

  Jinek is een aanstellerig, schreeuwend, aandachtspunt belust wijf.
  Zit ook vaak met haar neus in de poederdoos.

 38. Remi

  We gaan weer Twampen !!!

 39. Annoniemus

  Goed dat Jinek terug is , alleen wat minder Tromp bashen dan komt het helemaal goed , want ze steekt nog altijd met kop en schouders uit boven de bonte verzameling (presentatoren) van Op1

 40. Inteelt media heeft weer interview met Jinek

  We praten graag alleen nog maar met elkaar

 41. Ria

  Eens met annoniemus,zij kan echt interviewen.
  Is echt een vak ,op kabbelt beetje voort.
  Maar ab vind ik wel erg grappig.

 42. insider

  pfffff wordt zo moe van dat ” ik wil winnen”. Wel fijn dat het ijskonijn wat verkoeling brengt in deze dagen….

 43. raam

  dag eva jinek

  flink gejoint/d

  zielig huppelende joint oud vrouw

 44. Captain Caveman

  nog nooit een janknek aflevering gezien. En dat gaan we zo houden! Een video bandje met pawn stars is informatiever en afwisselender!

 45. 🐝 Ingrid

  Het niveau van Jeroen word zo gemist. 😢😢😢

 46. Richard van Leeuwen

  Geen interesse in Eva Jinek en zeker niet RTL 4 waardeloze zonder. NPO 1 is top.

 47. Trudy

  Die vreselijke arrogante houding van Eva Jinek wordt haar ondergang.

 48. Pettie Fart

  Het begon ooit veelbelovend voor mevrouw Jinek…
  Ze had nooit moeten kiezen voor het pauper RTL dat alleen maar bestaat door kontekruiperij en huichelarij bij het kleine clubje talentloze eigengeilers.
  Gelukkig heeft ze dan wel een paar euro’s extra op de bank. Voor deze afgang mag best wel wat tegenover staan, vind ik.

 49. aammehoela

  We zullen zien. Trump mag ze gerust bashen want die mafkees spoort echt niet. Is zich al aan het indekken voor een nederlaag. Dat komt dan door het stemmen per post. Hij heeft al maatregelen genomen om stemmen per post zoveel mogelijk te saboteren in met name democratische staten. Neen, enkel China pakt hij goed aan, voor de rest is het een ramp voor dit land dat je beter de Devided States of America kan noemen.

 50. aammehoela

  Wilde nog opmerken dat er komende week veel voetbal op het programma staat. Zeker de dinsdag en vooral woensdag zal dat het geval zijn. Dus donderdag is in feite de eerste echte meting.

 51. Johm

  Ja het is net als Apple of Android. Waar ligt je voorkeur en wat vind je fijn.

  Maar als je Jinek weer op NPO 1 zet en op1 naar RTL krijg je hetzelfde.
  Jinek zal beter scoren dan op1 op RTL.

  Maar over het algemeen doet ze het niet slecht maar van op1/npo ga je niet winnen. Dus 4 van de 5 uitzendingen zal ze verliezen.

 52. Koos

  Nou Eva, je hebt een verkeerde keuze gemaakt en het zou je sieren wanneer je dit zou erkennen. Maar nee, het “winnaartje, strebertje” denkt dat ze nog wat kan bewerkstelligen. Zielig figuur eigenlijk.

 53. Mark

  Het is dat RTL 4 Ik Weet Er Alles Van VIPs ervoor zet anders had Jinek de hele week lage kijkcijfers gehad met lead-in’s die nog maar net 250.000 halen. IWEAV VIPs zal ook niet echt gigantische kijkcijfers gaan halen, maar 500.000 moet lukken. Jinek gaat denk ik de hele week rond de 450.000 zitten (duurt te lang, zal ook wel à la Beau een half uur uitlopen en dan zit je al aan middernacht).

 54. DR . NEUROLOOG A.A.A. DE GEEST

  uit onze onderzoeken blijkt, dat uw verhaal onjuist is corona zit in uw duim vandaar uw betoog

 55. DR . NEUROLOOG A.A.A. DE GEEST

  Bestemd voor de broer van

 56. Broer van

  Het ligt niet in mijn in aard hier te ‘Retweeten’ maar als u een opmerking maakt moet die ook duidelijk zijn en voorzien van een inleiding, middenstuk en slot.
  Nu praat u in raadsels, De Geest.

 57. Worst van Bello

  @Broer van
  za 15 aug 2020 om 14:59

  Geen inleiding, middenstuk en slot. Simpel copy/paste. Lekker makkelijk. En dat van een site die bekendstaat als VALSE nieuwssite. Je bent gewoon een zielige opruier met een IQ van een goudvis oftewel een gesjeesde, vurig om aandacht vragende nitwit zonder verstand en al helemaal zonder ruggengraat.
  Een tip nog, uit eigen wetenschap bekend: Patat is slecht voor je gezondheid. Daar hoeft geen inleiding, kern en slot aan te pas te komen.

 58. Teuntje

  Clintonlover kan beter naar Amerika verhuizen met haar fake accent alsik maar win …ze heeft al verloren die hysterica

 59. Marijke

  Eva gaat winnen. Het een na het andere lichtgewicht valt door de mand bij Op1. Een aantal leuke presentatoren voor niets-aan-de-hand-keuvel-tv, maar geen gespreksleiders met de vaardigheid om agendabepalers te interviewen.

 60. Broer van

  Er zijn maar weinig slimme mensenn
  op dit forum. Helaas is dit de nieuwe norm geworden tegenwoordig.
  Het schijntnerbij te horen.
  Dus…. Worst van Bello. Je roept te vroeg.
  Mijn lange stuk heeft begin, midden en einde en als je nou goed had gelezen had je ook een bronvermelding kunnen zien.
  Daar waar ik het het stuk vandaan had en gewoon overgenomen om mensen als jij, dom geboren nooit wijzer geworden nog iets bij te brengen.

 61. Henk

  Wat een walgelijke streber is dat wij.. ehh die vrouw toch.
  Dáár gaat Jinek aan ten onder.

 62. Pieterke

  Wie?

 63. Karel

  Eva kwam als kind al naar Nederland en doet net alsof zij die baby jaartjes als volwassen heeft mee gemaakt.

 64. Meneer Krebs

  Kom vaker op de site, valt me vooral op dat West, pettie dart en suckerpuch nooit, maar dan ook nooit iets fatsoenlijks te melden hebben.
  Van Suckerpunch en Pettie is dit al uit de naam af te leiden, zogenaamd grappig en naar eigen denken origineel.
  Bij West id het vermoedelijk autisme.
  Hebben het dan wel over maximaal autisme.

 65. StefanV

  Ik snak naar iets anders dan Op1, met al die gelegenheidsduo’s. Het is niet eens dat het allemaal onbenullen zijn, maar doe mij maar gewoon vaste gezichten in plaats van elke dag andere. Ik ben nog steeds van mening dat Eva Jinek de beste interviewer van het hele stel is.

 66. 😷Paulus

  😷Het had beter geklonken als er stond : Eva Jinek ruikt Poep! 😁

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.