Relatiedip Erland en Wendy ‘nog niet achter de rug’

Het was in januari 2019 groot nieuws: in een persbericht maakten Wendy van Dijk en Erland Galjaard bekend in een fikse huwelijkscrisis te zitten. Ze vormden jarenlang een gouden team: hij was de baas van RTL 4, zij had de eerste keuze in nieuwe formats. Begin 2018 ging het echter mis: toen Erland na 21 jaar stopte bij RTL en Wendy niet langer kon profiteren van intieme banden met de baas, bleef er niets over het van het tv-keizerspaar. Hoe zit het nu tussen Er en Wen?

De naar Talpa overgestapte Erland en Wendy maakten afgelopen november bekend dat hun huwelijkscrisis voorbij is, maar helemaal pais en vree is het nog niet, vertelt ze dit weekend aan Telegraaf TV-presentator Pim Sedee.

Pim vraagt Wendy op de vrouw af naar haar veelbesproken relatie met Erland. “Het is zo grappig dat je de hele tijd zijn achternaam erbij noemt. Het is Erland Galjaard-Van Dijk hè! En ik ben Van Dijk-Galjaard. Het gaat heel goed. Ik denk dat het in alle huwelijken weleens wat lastiger gaat“, reageert ze.

Die lastige periode is echter nog niet voorbij, zegt Wendy eerlijk. “We zijn door een lastige, moeilijke periode gegaan en nog steeds. Het is niet zo dat het nu allemaal achter de rug is.”

Haar zakelijke Disq-ruzie met oud-zakenpartner Robert Broekema maakt de sfeer er thuis niet beter op, aldus Wendy. “Als het op een ander vlak niet zo fijn gaat – en dit was natuurlijk bedrijfsmatig – dan brengt het een druk met zich mee, hoe dan ook. Ook in de thuissituatie.”

Wel gaan ze met vertrouwen de toekomst tegemoet. “Dat zeker.

Recap

Een korte recap: de crisis tussen Erland en Wendy begon in januari 2019, volgens Albert Verlinde omdat ze in een sekte zaten. In april werden ze ineens hand in hand gespot in de Van Baerlestraat, in mei kwamen er foto’s naar buiten van een gezamenlijk bezoek aan Disneyland Parijs en in augustus meldde Story dat ze weer een verliefde indruk maakten.

Het nieuws in november was dan ook onvermijdelijk: de huwelijkscrisis is voorbij. Afgelopen januari, een jaar na de bekendmaking van de huwelijkscrisis, kwam Wendy met een lofzang op Erland. In maart werd hun hereniging verklaard door VI: Wendy is een Mrs. Nobody zonder Erland, constateerden zij.

Interview

Het Telegraaf TV-interview met Wendy van Dijk kunt u hier bekijken.

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen