Eva Jinek interviewt strandzangertje: ‘Ik was teut’

Eva Jinek had gisteren het zangertje in de uitzending die onlangs viral ging met zijn vertolking van Unchained Melody op het strand van La Carihuela: de 22-jarige Mart Hoogkamer. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Veel mensen hadden geen idee dat Mart al een aantal jaar professioneel aan de weg timmert als zanger en dat leidde tot een stormvloed aan verbaasde en positieve reacties. Gisteren mocht hij even aan tafel zitten bij Eva, waar hij bekende dat hij enigszins beschonken was.

Hoe is dat strandfilmpje tot stand gekomen? “Ik ging op vakantie met drie neven. We wilden er gewoon even een paar daagjes uit. En wat doe je als je op het strand in Carihuela zit? Dan neem je natuurlijk een drankie. Of zes, ha ha. Ik had een drankje op en liep mee te zingen.”

Passanten waren daarvan onder de indruk. “Ik kreeg ineens van al die mensen die langsliepen applaus. Mijn neef zag dat en begon spontaan te filmen. Ik heb het naar mijn manager gestuurd en gezegd dat ik niet wilde dat hij het online gooide, omdat ik totaal geen Engels praat of versta. Helemaal niet.”

Hij heeft het er toch opgezet. “En na een half uur of een uur belde hij me terug en was het al een half miljoen keer bekeken. Nee, ik geloofde hem niet. Toen ben ik verder gaan drinken, ha ha.”

Ex-gedetineerde

Medegast André Hazes jr. kende Mart al. “Voor mij klopt het helemaal. Ik ken Mart natuurlijk wel en het verbaast me dat Nederland hem nog niet kent. Er zit een jongen op het strand, helemaal onder de plakplaten, mensen in het buitenland denken misschien dat het een ex-gedetineerde is die toevallig goed kan zingen. Die weten niet dat zo’n jongen zanger heeft als beroep.

Eva: “Het was heel spontaan. Als je niet weet dat hij al heel lang een professional is, dan ben je verbijsterd dat dat soort talent dan op het strand zo gek zit te doen.”

Het fragment uit Jinek kunt u hier bekijken.

Foto: YouTube, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen